Annonce
Aarhus

Aarhus-julemærket er på gaden for unge hjemløse

Motivet ude fra det virkelige byliv på årets julemærke er den flotte bygning i Hans Broges Gade 2, hvor Holst, Advokater holder til. Fra Den Gamle By er det Frk. Wahlstrøms Hus. Foto: Bo Nørgaard
Aarhus-Julen 2019 er på gaden med to unikke motiver malet af Elsebeth Bach. Det er 38. gang, at julemærket tjener penge til velgørenhed - også digitalt.

AARHUS: Den er god nok. Vi nærmer os julen.

Det mest sikre tegn er, at julemærket Aarhus-Julen 2019 er på gaden. Aarhus Y's Men's Club Nordstjernen står bag det århusianske julemærke, der sælges i hæfter og digitalt til virksomheder og firmaer, der for 800 kroner kan tilføje julemærket sit logo. Det er 38. gang, at julemærket udgives og tro mod traditionen er stregerne bag de to motiver endnu en gang udformet af en østjysk kunstner.

Elsebeth Bach har malet akvarellerne, der sædvanen tro har et motiv fra Den Gamle By og et fra det nuværende bybillede i Aarhus. Frk. Wahlstrøms Hus i Den Gamle By er på julemærke-arket side om side med Den Jyske handelshøjskole, som Hans Broges Gade 2 husede i tidligere tider. I dag er den flotte bygning hjemsted for advokatfirmaet Holst, Advokater.

Annonce
- Når man selv synes, man har haft gode år, kan man gidt give videre til andre, der måske mangler noget, siger Knud Møller, præsident for Bordstjernen - og aktiv med mærket Aarhus-Julen siden 1982. Foto: Ravn

Tre millioner godgørende kroner

Gennem årene har Aarhus-Julen udløst flere end tre millioner kroner til godgørende formål. Overskuddet fra den ulønnede indsats blandt Nordstjernens medlemmer går ubeskåret til forskellige foreninger og formål, der kan bruge en hånd i det daglige. Det er blandt andre Hospitalsklovnene, Aarhus Universitetshospital, Julemærkehjemmene og lokalt børne- og ungdomsarbejde.

- I år bliver der en særlig økonomisk hilsen til Kirkens Korshærs varmestuer og Aarhus Kommunes værested. Vi vil gerne støtte de efterhånden mange unge hjemløse. Enhver kan se, når de går rundt i gadebilledet, at der bliver flere og flere unge hjemløse i Aarhus. De seneste to år er antallet officielt steget fra 296 til 378. Hjemløshed er et stigende problem, siger Knud Sørensen fra Aarhus Y's Men's Club Nordstjernen, som han er præsident for.

Knud Sørensen har været med i arbejdet omkring det lokale julemærke lige siden 1982, da mærket Aarhus-Julen udkom som mærke til julehilsenen første gang. Det var dengang, masser af mennesker sendte julebreve til hinanden. Den tid er forbi, men julemærket fra Aarhus har på nærmest utrolig vis overlevet. Måske på grund af den elektroniske del. Under alle omstændigheder giver Knud Sørensen som 87-årig fortsat sit ulønnede bidrag til trængte mennesker - og andre som har brug for en opmuntring i Aarhus-området.

- Når man som jeg har levet i de gode år, skal man også give noget videre til andre. Jeg er vokset op i krigsårene, hvor det frivillige arbejde havde en stor plads for mange. Hvis vi ikke havde hjulpet hinanden under krigen, var mange ikke kommet igennem. Så jeg synes, det er vigtigt, at tænke på andre, siger Knud Sørensen.

Aarhus-Julen 2019 sælges som gavemappe og elektronisk. Ring 4019 2292 til Y's Men's Club Nordstjernen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

Bet for AGF: Zach Duncan ude i 9-12 måneder

Danmark

Danmark genåbner grænsen: Tyske, islandske og norske turister er nu velkomne

Aarhus For abonnenter

Skæbnestund for husvildeboligerne på Poul Martin Møllers Vej: Beboerne er halvt oppe af den varme gryde

AGF

Så du Helmigs nye live-udgave af Malaga? Se eller gense hans hyldest til Aarhus her

Annonce