Annonce
Aarhus

Aarhus-København: Her er vandflyet, der er klar til marts

<p>Vandflyet, som er af typen DHC-6 Twin Otter, har fløjet prøveflyvninger i Aarhus. De gik fint. Fredag kommer Trafik- og Byggestyrelsen på besøg for at godkende lufthavnen i Aarhus. Foto: Nordic Seaplanes</p>

Her det nye vandfly, der fra midt i marts flyver den ny rute Aarhus-København. Flyvetiden er en time i DHC-6 Twin Otter-flyet med plads til 19 personer.

Annonce

Nu er den god nok: Her er den nye vandflyver, der i marts sættes ind mellem Aarhus-København.

Vandflyet står klar i en hangar i Billund, og det skal flyve mellem en position i Østhavnen - ved containerhavnen - i Aarhus og Nordre Tolbod i København. Der bliver tale om fire-fem afgange om dagen.

Flyet er renoveret, malet og klar til at blive sat ind på ruten, hvor flyvetiden bliver en time. Lige præcis så den tiltaler erhvervsfolk, der gerne hurtigt skal den direkte vej fra Aarhus til København.

Efter fire års tilløb er erhvervsmanden og initiativtageren Lars Erik Nielsen, Nordic Seaplanes, klar. Han venter kun på den sidste tilladelse fra Trafikstyrelsen. Det oplyser selskabet til stiften.dk.

Piloterne er ansat. Flyet til 30 mio. kr. er købt. Kun den sidste tilladelse fra Trafikstyrelsen står i ventepostion. Alt andet er på plads. Men vi sælger ikke én eneste billet, før alt er i orden. Jeg vil tro, at det bliver midt i marts.

Vandflyet er af typen DHC-6 Twin Otter.

Det er blevet renoveret i Schweiz både indvendigt og udvendigt. Det har fået en ny gang maling og er blevet indregistreret som OY-NSA.

Lars Erik Nielsen grundlagde i 1992 Maldivian Air Taxi. Det fløj også med netop Twin Otter-vandfly mellem øerne i Det Indiske Ocean. I 2013 købte kapitalfonden Blackstone Maldivian Air Taxi, der på tidspunkt havde 20 Twin Otter-fly. Det er blandt andet gennem denne handel, Lars Erik Nielsen skabte sin forretning, der står bag vandflyruten. Det var angiveligt en handel, hvor kapitalfonden betalte omkring en milliard kroner til Lars Erik Nielsen og hans kompagnoner.

Den oprindelige initiativtager til vandflyruten Aarhus-København, Rune Balle, er ikke længere med i projektet, som snart har sin hjemmeside Nordic Seaplanes klar.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus For abonnenter

Noget for Aarhus? Billig og meget let letbane på vej

AGF For abonnenter

Karakterbogen: Højer var bedst i fremragende AGF-indsats

Annonce