Annonce
Debat

Aarhus' kamp for rent drikkevand inspirerer

Hatten af for Aarhus Kommune, der i dag onsdag skal behandle et forslag, der vil forbyde landmænd i Beder-området at bruge sprøjtemidler.

Kommunen gør det for at beskytte de sparsomme grundvandsreserver, som leverer - og gerne fortsat skulle levere - rent drikkevand til borgerne i hele kommunen.

Det er første gang, en kommune går så vidt i bestræbelserne på at beskytte vores fælles drikkevand, men for Alternativet er det et yderst velkomment og inspirerende tiltag, når nu vi ikke kan få politikerne på Christiansborg til at gøre tilstrækkeligt. For gift i vores grundvand må vi aldrig acceptere. Og vi ved positivt, at roundup og andre sprøjtegifte er den største kilde til lukning af vandboringer. Derfor giver kommunens initiativ så god mening.

Landbrug og Fødevarer, landbrugets magtfulde interesseorganisation, varslede forleden, at de vil hive kommunen i retten, hvis kommunen som ventet vedtager forslaget om at beskytte drikkevandet.

Annonce

Det er, som om de konventionelle landmænd på et eller andet tidspunkt har fået opfattelsen af, at de har eneret på naturen. At de bare kan sprøjte og gødske, som de vil. Det ville klæde dem at udvise lidt mere respekt for vores fælles ressourcer. Nu vil landmændene harve erstatning for at undlade at sprøjte, men burde det ikke være sådan, at de betalte afgifter for at sprøjte og forurene vores natur?

Hvis ikke Landbrug og Fødevarer besinder sig og dropper retssagen, vil vi fra Christiansborg presse på for at ændre lovgivningen, så det kommunale selvstyre bliver udvidet på dette område.

Sagen er nemlig ikke bare vigtig for Aarhus Kommune, men kan blive en principiel sag og forhåbentlig et første skridt på vejen mod den nødvendige udfasning af roundup, som jo allerede er forbudt i andre lande.

Held og lykke!

Annonce
Aarhus For abonnenter

Afgørelse: Der kommer ikke hegn og kreaturer i Marselisskoven - men de kommer til gengæld andre steder

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Onsdagens coronatal: 370 nye coronatilfælde - antal indlagte falder med en

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Kæmpe læk af personnumre i Aarhus: Lange lister med fortrolige cpr-numre lå på kommunal hjemmeside

Aarhus For abonnenter

Bekymret familiefar kæmper for at få vished: Har mine børn leget i giftigt brandskum og taget skade af det?

Østjylland

Tilhængere af Kattegat-forbindelsen får mere modstand: Politikere fra Odder, Samsø og Kalundborg stifter en ny Kattegatkomite for at stoppe bro

AARHUS

Den store forvandling: Grønt lys til kæmpebyggerier på villavej i Risskov

Kultur

Badehotellet-stjerne smed ti kilo: Det har ændret mit liv

Kultur For abonnenter

Århusianske Iomfro er Spot-debutant og efterspurgt af kronprinsparret: - Det er virkelig dejligt, at folk ser en kvalitet i det, jeg laver

Debat

Kristendemokraterne er tilfredse, men der er stadig noget at kæmpe for: Det, der ikke er svært, skal være nært

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Erhverv

Værtspar sælger hjertebarn: Restaurant- og festperle ved Brabrandsøens bredder til salg

Erhverv

Droppede drømmejobbet og levede for 1800 kroner om måneden: Bo trak stikket og begyndte at brygge

Debat For abonnenter

Skal børnene betale prisen for ligestilling?

Aarhus For abonnenter

Midt om natten låste tyv sig ind til 89-årig dame med hjemmeplejens kode: - Jeg blev så chokeret, at jeg næsten ikke kunne få luft

Sport

Efter dramatisk afslutning i Italien: Bears' Champions League-sæson er allerede slut

Annonce