Annonce
Aarhus

Aarhus kan få gavn af ny cykelpulje på 100 millioner kroner

Byrådet har for nylig besluttet at anlægge en forgrening til Tilst af supercykelstien til Lisbjerg. Men den nye statspulje bliver der mulighed for at søge støtte til flere cykelstier i Aarhus.

Forligskreds i Folketinget afsætter 100 millioner kroner til cykelstier primært i de store byer.

AARHUS: Cyklister i Aarhus kan højst sandsynligt se frem til flere cykelstier med støtte fra staten.

Folketingets partier udenom regeringen har netop afsat en større pulje på 762 millioner kroner til bedre og billigere offentlig transport. Og fra den pulje har partierne afsat 100 millioner kroner til en landsdækkende cykelpulje, som alle 98 kommuner kan søge støtte fra for at fremme cyklismen.

Det er partierne bag forliget "Bedre og Billigere Offentlig Transport" (Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Enhedslisten, Radikale og SF), der har indgået en aftale for de næste to år, der ud over støtte til en VVM-undersøgelse af næste etape af letbanen i Aarhus også støtter mere cyklisme.

Nicolai Wammen (S) har forhandlet aftalen på plads på Socialdemokraternes vegne og er glad for aftalen.

- Vi har jo før set i Aarhus, at det har været en kæmpesucces med supercykelstier, og nu bliver der mulighed for at styrke cyklismen yderligere

Som nævnt kan de 100 millioner kroner søges af alle landets kommuner, men aftalen nævner specielt København, Aarhus, Odense og Aalborg som byer, man særligt gerne vil medfinansiere cykelstier i.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Mand med skæg og bamser skabte utryghed: Politiet har talt med ham og han beklager

Annonce