Annonce
Kultur

Aarhus-klasse kan søge og komme med i europæisk kunstprojekt

De franske og den cypriotiske deltager har været i Aarhus. Fra venstre ses Andree Zivanari fra Cypern, Mikael Mohamed og Jean-Roch Bouiller fra Marseille, projekteleder Karen Louise Juhl Christensen og direktør Jacob Fabricius. Alan Quireyns fra Belgien var ikke med. Foto: Hans Petersen

Halvanden million EU-kroner til samarbejde med museer på Cypern, i Frankrig og Belgien.

Annonce

AARHUS: En århusiansk skoleklasse får mulighed for at være med i et europæisk kunstprojekt - et samarbejde med museer og kunsthaller i Marseille i Frankrig, Antwerpen i Belgien og Nicosia på Cypern.

Jacob Fabricius, kunstnerisk direktør i Kunsthal Aarhus, er manden bag projektet, der har fået halvanden million kroner fra EU. Det handler om at finde ud af, hvordan samtidskunstnere bruger arkæologi og historie i deres arbejde, deres tanker, produktion og deling af viden.

Hensigten er, at bevidstheden hos udstillingernes publikum og skoleeleverne skal øges til det kulturhistoriske, så de får bedre indblik i og forståelse af vores egen danske kulturhistorie og europæiske tilhørsforhold.

Sådan gør du

Lærere, der er interesserede i at få deres klasse med, kan henvende sig til Karen Louise Juhl Christensen på klc@kunsthal.dk.

Projektet løber fra 2018 til 2020.

I februar i år blev Amalie Smiths første udsmykningsopgave indviet på Ørestad Gymnasium. Foto: David Stjernholm
Annonce

Søg og kom med

Hvilken skoleklasse, som skal deltage, er ikke besluttet endnu. Det skal være en fra 5. til 8. klassetrin, og interesserede lærere kan henvende sig til Karen Louise Juhl Christensen på klc@kunsthal.dk.

Projektet løber fra 2018 til 2020, og klassen vil blandt andet få besøg af en kunstner.

Den danske kunstner i projektet, der hedder Excavating Contemporary Archaeology, er Amalie Smith. Hun er forfatter og billedkunstner og arbejder med tekst og billeder i form af udstillinger, video og lyd. Hun er optaget af, hvordan idé og materie hænger sammen, og den interesse har ført hende til emner som græsk svampedykkerdans, kødædende planter på Læsø, vævet tekstil som det digitales grundstof, og farven i antik skulpturkunst.

Amalie Smith er uddannet Master of Fine Arts fra Det Kongelige Danske Kunstakademi i 2015 og Bachelor of Fine Arts fra samme sted i 2012. I 2009 dimitterede hun fra Forfatterskolen.

Hendes værker har blandt andet været vist på Kunsthal Charlottenborg, Aros, Museet for Samtidskunst, Statens Museum for Kunst, Arken og Lunds Konsthall, Melbourne, London, Leeds, Reykjavik, Riga, Malmø og Ulaanbaatar.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Trusler, verbale overfald og spytklatter:  Konflikter mellem pårørende og ansatte på udskældte plejehjem

Aarhus For abonnenter

Håndboldklub er afhængig af forældres frivillige indsats for at få økonomien i mål: Vil du helst sælge burgere eller rydde op efter motionsløb?

Annonce