Annonce
Aarhus

Aarhus klistret til: Abortmodstandere skal fjerne 20.000 klistermærker

Jægergårdsgade og Bruuns Gade krydset er også blevet klistret til med mærker mod abort. Skraldespande og lysstandere i kvarteret har også fået klistret mærkerne på sig. Fotoravn

Midtbyen er i løbet af weekenden blevet overklistret af 20.000 klistermærker fra abortmodstanderen Retten til Liv. De skal fjernes inden onsdag, ellers vanker politianmeldelse.

AARHUS: Klistermærkerne med et billede af et foster og et dertil hørende budskab mod abort hænger over hele Aarhus Midtby på tv-bokse, skraldespande og lysstandere. 20.000 klistermærker satte folk fra foreningen Retten til Liv op i weekenden. Kommunen kræver dem fjernet inden onsdag, ellers meldes foreningen til politiet.

Aarhus Kommune har givet foreningen Retten til Liv et påbud på 48 timer. Fristen for at fjerne de stærkt klæbende mærkater, der giver sit budskab på stort set alle gader og stræder i Aarhus City, udløber helt præcist for Retten til Liv klokken 14.00 onsdag.

Ellers melder Aarhus Kommune Retten til Liv til Politiet, piller klistermærkerne ned og sender regningen til foreningen, lyder det fra chefen for Byens Anvendelse, Kim Gulvad Svendsen til Århus Stiftstidende.

- Vi har sendt et påbud i forbindelse med, vi har haft en dialog med foreningen. Vi finder som regel frem til de mennesker, der sætter lignende mærkater op, og tager normalt en dialog og finder en løsning. I dette tilfælde har vi også givet et påbud. Vi har ingen holdninger til selve budskabet bag mærkaterne. Det interesserer os ikke i dette tilfælde eller andre, men mærkaterne er ikke pæne og skæmmer byen, siger Kim Gulvad Svendsen.

Han uddyber til TV 2 Østjylland, at det ville koste kommunen fem kroner per klistermærke, hvis de ender med opgaven og altså en samlet regning på 100.000 kroner.

Aarhus kommune opfatter dog klistermærkerne som hærværk, hvilket er grunden til påbuddet, og Retten til Liv har lovet at pille dem ned, selvom de ikke kan nå at fjerne dem alle inden onsdag.

- Vi vil skrive til kommunen og bede om at få nogle ekstra dage at løbe på, siger Ellen Højlund Wibe, landssekretær for Retten til Liv, til TV 2 Østjylland.

På de sociale medier er klistermærkerne heller ikke blevet vel modtaget i Aarhus. Til DR Østjylland oplyser landssekretær hos Retten til Liv, Ellen Højlund Wibe, at foreningen ikke finder, at Aarhus Kommune har hjemmel til at give et påbud om at klistermærkerne skal fjernes.

Men foreningen har alligevel besluttet sig for at rydde op efter sig selv.

Retten til Livs kampagne sker i forbindelse med kommunalvalget.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Nyt miljøvenligt våben mod glatte fortove: Vulkansk aske erstatter salt og sand

Annonce