Annonce
Aarhus

Aarhus Kommune gør det muligt at gå i selvisolation i kolonihaven

Aarhus Kommune åbner op for muligheden for, at man kan gå i selvisolation i sin kolonihave under coronapandemien. Arkivfoto: Michael Bager
Hvis århusianerne får brug for at gå i selvisolation, må de gerne bruge deres kolonihave i vinteren 2020/2021.
Annonce

AARHUS: Der kæmpes en hård kamp for at begrænse smittespredningen af coronavirus. Et af problemerne er mulighed for at gå i selvisolation og derfor har Erhvervsstyrelsen åbnet op for, at man i vinterhalvåret kan bruge sin kolonihave, hvis man ikke har andre muligheder for selvisolation.

Det er normalt ikke tilladt at overnatte i sin kolonihave uden for sæsonen, som i Aarhus løber frem til sidste søndag i oktober.

Den begrænsning gælder dog ikke i vinteren 2020/2021. Her er det muligt for århusianerne at bruge deres kolonihaver, hvis de får behov for at gå i isolation i forbindelse med corona, lyder det i en pressemeddelelse.

- Jeg har i løbet af efteråret fået flere henvendelser fra borgere, som gerne ville bruge deres kolonihave til at gå i selvisolation. Jeg er glad for, at reglerne nu tager højde for den ekstraordinære situation, vi befinder os i. Når vi vender tilbage til mere almindelige tilstande, vender vi også tilbage til de normale regler,” siger Bünyamin Simsek, rådmand i Teknik og Miljø.

Teknik og Miljø opfordrer til, at man kontakter bestyrelsen i sin lokale haveforening, hvis man tager et ”corona-ophold” i sin kolonihave.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Bakken Bears vandt 12. sejr på stribe

Coronavirus

Ny melding fra Pfizer: Vil levere vaccinedoser som lovet fra 25. januar

Alarm 112

Ingen afskærmning eller håndsprit: Risskov-kiosk kan se frem til bøde

Annonce