Annonce
Aarhus

Aarhus Kommune og hospital samarbejder om at hjælpe underernærede ældre

Færdiglavet mad med hjem fra hospitalet ved udskrivning. Det har omkring 30 ældre i Aarhus nydt godt af. Arkivfoto: Mathias Løvgreen Bojesen

Et forsøg med at give ældre madkurv med hjem efter indlæggelse har vist sig effektivt, men fortsætter ikke i sin nuværende form.

Annonce

AARHUS: Igennem et halvt år har personalet på Aarhus Universitetshospital vurderet ældre patienter for, om de var i risiko for underernæring. Har det været tilfældet har de kunnet få en madkurv med hjem fra hospitalet, når de er blevet udskrevet for at mindske risikoen for genindlæggelser.

Tilbuddet om en madkurv har hidtil været et forsøg og et samarbejde mellem Aarhus Kommune og Aarhus Universitetshospital med henblik på at finde ud af, hvordan man kan hjælpe ældre i risiko for at være underernærede. Og de to parter har netop vurderet indsatsen og konkluderer, at indsatsen mod underernæring skal kunne komme mange flere til gode - bare ikke i form af en madkurv til alle.

En tredjedel af de ældre, som fik madkurv med hjem kunne holde vægten efter udskrivelsen og fortalte, at der var smagfulde retter i madkurven, og at det var en hjælp de første dage.

Men der var også ældre, der var for svækkede og ikke magtede at deltage i undersøgelserne, og ældre, der ikke fik spist al maden. Nogle havde pårørende, der fyldte deres køleskab og derfor slet ikke havde behov for madkurven. Derfor har parterne konkluderet, at man kan bruge elementer fra forsøget - men at det er for dyrt og voldsomt at give samtlige ældre patienter, i fare for underernæring, en madkurv med hjem.

- Det er så vigtigt, at vi gør alt for at mindske underernæring hos ældre. Forsøget med madkurven var til glæde for nogle, men vi skal have endnu flere borgere inkluderet. Derfor er jeg glad for, at vi øger indsatsen og samarbejdet med hospitalet. Det er en fælles indsats, som gavner borgere og patienter, siger Jette Skive (DF), rådmand i Sundhed og Omsorg i en pressemeddelelse.

Hospital og kommune har besluttet som en udløber af forsøget at kommunikere mere sammen om ældre patienter, der udskrives, så man hurtigere fanger patienter, der risikerer at blive underernærede efter en indlæggelse. Samtidig vil magistraten til budgetforhandlingerne i efteråret arbejde for at finde flere midler til hjemmeplejen, så borgere i risiko for underernæring får besøg af hjemmeplejen flere gange dagligt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland

Tyve stjal pengeskab fra skole

AGF

AGF-medaljer solgt for formue - og så smed sælger lige en spillertrøje oven i handlen

Aarhus For abonnenter

Forråelse i ældreplejen: - Det er aldrig et spørgsmål om, at nogen er onde

AGF

Ingen Benjamin længere: Hvidt har taget store skridt i AGF

Annonce