Annonce
Aarhus

Aarhus Kommune og hospital samarbejder om at hjælpe underernærede ældre

Færdiglavet mad med hjem fra hospitalet ved udskrivning. Det har omkring 30 ældre i Aarhus nydt godt af. Arkivfoto: Mathias Løvgreen Bojesen

Et forsøg med at give ældre madkurv med hjem efter indlæggelse har vist sig effektivt, men fortsætter ikke i sin nuværende form.

AARHUS: Igennem et halvt år har personalet på Aarhus Universitetshospital vurderet ældre patienter for, om de var i risiko for underernæring. Har det været tilfældet har de kunnet få en madkurv med hjem fra hospitalet, når de er blevet udskrevet for at mindske risikoen for genindlæggelser.

Tilbuddet om en madkurv har hidtil været et forsøg og et samarbejde mellem Aarhus Kommune og Aarhus Universitetshospital med henblik på at finde ud af, hvordan man kan hjælpe ældre i risiko for at være underernærede. Og de to parter har netop vurderet indsatsen og konkluderer, at indsatsen mod underernæring skal kunne komme mange flere til gode - bare ikke i form af en madkurv til alle.

Annonce

En tredjedel af de ældre, som fik madkurv med hjem kunne holde vægten efter udskrivelsen og fortalte, at der var smagfulde retter i madkurven, og at det var en hjælp de første dage.

Men der var også ældre, der var for svækkede og ikke magtede at deltage i undersøgelserne, og ældre, der ikke fik spist al maden. Nogle havde pårørende, der fyldte deres køleskab og derfor slet ikke havde behov for madkurven. Derfor har parterne konkluderet, at man kan bruge elementer fra forsøget - men at det er for dyrt og voldsomt at give samtlige ældre patienter, i fare for underernæring, en madkurv med hjem.

- Det er så vigtigt, at vi gør alt for at mindske underernæring hos ældre. Forsøget med madkurven var til glæde for nogle, men vi skal have endnu flere borgere inkluderet. Derfor er jeg glad for, at vi øger indsatsen og samarbejdet med hospitalet. Det er en fælles indsats, som gavner borgere og patienter, siger Jette Skive (DF), rådmand i Sundhed og Omsorg i en pressemeddelelse.

Hospital og kommune har besluttet som en udløber af forsøget at kommunikere mere sammen om ældre patienter, der udskrives, så man hurtigere fanger patienter, der risikerer at blive underernærede efter en indlæggelse. Samtidig vil magistraten til budgetforhandlingerne i efteråret arbejde for at finde flere midler til hjemmeplejen, så borgere i risiko for underernæring får besøg af hjemmeplejen flere gange dagligt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

En stemning af første skoledag: 169 århusianere havde en fest med at blive danske statsborgere

Leder For abonnenter

Hykleri: Mail-sagen giver et vigtigt indblik i dansk politik

”Det vil være godt, hvis Venstre vil være med til at tage ansvar.” Sådan lød det fra finansminister Nicolai Wammen fredag eftermiddag i forbindelse med forhandlingerne om udligningsreformen. Han sagde altså med andre ord, at Venstre ikke tager ansvar, fordi partiet vil i en anden retning end den, Socialdemokratiet har fået kritik for af talrige socialdemokratiske borgmestre i det meste af landet. Søndag aften og efter at både Nicolai Wammen, som står i spidsen for den kommunale udligningsreform, og indenrigsminister Astrid Krag havde kritiseret Venstre for Christiansborg-fnidder, landede en mail, som udstiller Socialdemokratiets hykleri. Mailen, der var sendt fra Socialdemokratiets presseafdeling, blev offentliggjort i Jyllands-Posten og viste, hvordan man har planlagt ”angreb på Venstre”. Det skal ske både i de traditionelle medier og på sociale medier. Mailen udstiller noget, vi godt vidste. Den giver et indblik i, hvordan politik fungerer, men problemet er, at det kommer lige efter en ordkløveragtig kritik mod Venstre i en så vigtig sag som udligningsreformen. Fnidder og ordkløveri er hverdag i politik, men åbenlyst hykleri er heldigvis ikke. Det bør have konsekvenser, når politikere gør ting, der er med til for alvor at skade demokratiet og som puster til politikerleden. Vi vil se, at S virkelig tager afstand og mener, at mailen ikke er noget ”der skaber et godt forhandlingsklima” om noget så vigtig som udligningsreformen. Ikke bare i en generel mail til alle partierne, som den Nicolai Wammen sendte mandag.

Aarhus

Endnu en vej lukket af regnen: Vandet står højt på Nymarksvej

Aarhus For abonnenter

Ombudsmand trækkes ind i sag om privatisering af veje i Aarhus: Er der sket lovbrud og fiflet med sandheden?

Byudvikling For abonnenter

Det kan koste kommunen dyrt at sige nej til nedrivning af bevaringsværdige ejendomme

Annonce