Annonce
Aarhus

Aarhus Kommune sætter pris på O.N.E's indsats for integration

Senay Arikan, formand for O.N.E Aarhus, modtog torsdag integrationsprisen af borgmester Nicolai Wammen. Prisen er et kunstværk af Cilla Eistrup Carstensen. Foto: Aarhus Kommune

Det blev O.N.E. Aarhus, der torsdag modtog Aarhus Kommunes Integrationspris.

Det blev O.N.E. Aarhus, der torsdag modtog Aarhus Kommunes Integrationspris.

Annonce

O.N.E. Aarhus er en forening for dansk-tyrkere, som primært sætter fokus på karriere og uddannelse. Og de tre bogstaver står for organisation, netværk og erfaringsudveksling.

»O.N.E. Aarhus har på kort tid skabt en platform, hvor relevante aktører indgår i en dialog, der fremmer forståelsen i mangfoldighedsarbejdet. Det er rigtig godt gået,« sagde borgmester Nicolai Wammen (S), inden han overrakte prisen - et maleri af den lokale kunstner, Cilla Eistrup Carstensen, til Senay Arikan, formand for O.N.E. Aarhus.

I begrundelsen for at nominere O.N.E. Aarhus til Integrationsprisen står der, at:

»Foreningen har på kort tid vundet stor respekt i det lokale erhvervsliv, det lokale foreningsmiljø, hos Dansk Ungdoms Fællesråd og ikke mindst hos Aarhus Kommune på baggrund af foreningens energiske indsats og styrke som samarbejdspartner i mangfoldighedsarbejdet«.

Bedømmelsesudvalget bag integrationsprisen består af repræsentanter fra LO, Dansk Arbejdsgiverforening, Aarhus Kommune og Aarhus Kommunes integrationsråd.

Murat Kilic fra integrationsrådet forklarer, hvorfor bedømmelsesudvalget pegede på O.N.E. Aarhus:

»Vi tror på, at det er en forening, som kan gøre en forskel. Som kan motivere de unge tosprogede til at påbegynde en videregående uddannelse og være med til at vise de unge vejen frem,« siger Murat Kilic.

To andre var nomineret til prisen:

Terma A/S, der i mange år har haft fokus på mangfoldighed på arbejdspladsen.

Og Barut Service, der beviser, at man som ung med etnisk minoritetsbaggrund godt kan etablere sig som selvstændig og få fodfæste på det danske arbejdsmarked.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Århusiansk syrienkriger anholdt ved ankomst til Danmark

Læserbrev

Læserbrev: Socialdemokratiet vil gerne være med

Socialdemokratiet ønsker naturligvis at være med til at præge udviklingen i Odder Kommune. Derfor er vi også næsten hvert år med i budgetforlig. Desværre ikke i år. Det, der skiller, er især grønthøstermetoden forklædt som "hverdagseffektiviseringer", manglende satsning på grøn og bæredygtig udvikling og detailstyring på fagområderne. Med detaljerede retningslinjer og puljer udstråler budgetforliget desværre mistillid til medarbejderne. Det er New Public Management og djøfisering, når det er værst. Hverdagseffektiviseringerne, puljerne og flere eksempler på beslutninger, der ikke føres ud i livet, tegner et billede af en kommune, der er ved at gå i stå. Politikere, der ikke tager ansvar for udviklingsretningen. Og ikke tager ansvar for at rette økonomien op i tide. Ved sidste års budgetlægning blev det vedtaget, at der skulle udarbejdes et udviklingskatalog over mulige smarte investeringer/besparelser. Det er ikke udarbejdet. Ved 2. behandling af budgettet argumenterede borgmesteren for, at der ikke er afsat nye penge til energibesparende foranstaltninger, fordi penge i sidste års budget ikke er brugt. Eksempler blandt flere på manglende tempo og vilje til at udføre byrådets beslutninger. Det hjælper ikke at give forvaltningen skylden, ansvaret ligger entydigt hos borgmesteren. Manglerne i forhold til grøn og bæredygtig udvikling har fået mindre opmærksomhed. Lone Jakobi trak forskellen op således: "Sølle halvanden millioner kroner har I fundet til grøn og bæredygtig omstilling i Odder Kommune - over fire år! (...) Men derfra, da finder I ingenting. Som i absolut ingenting. Og I stopper endda det vigtige arbejde med energirenoveringer." Til sammenligning har Socialdemokratiet i sit budgetforslag fundet otte millioner kroner. Socialdemokratiet vil gerne tilbage til samarbejde over midten. Men det forudsætter, at borgmesteren leverer på byrådets beslutninger og herunder ikke mindst det omstillingskatalog, som også hans forligspartnere har bestilt. Der er brug for seriøs prioritering og handling, hvis vi skal rette op på både økonomi og kernevelfærd og samtidig bidrage til en grøn og bæredygtig udvikling.

AGF

Målfest, sejr og ny optimisme: Her er hele dækningen af AGF-Sønderjyske

Annonce