Annonce
Aarhus

Aarhus Kommune skifter endnu en direktør

Jan Præstholm fik mindre end halvandet år som direktør for Børn og Unge i Aarhus Kommune. Onsdag aften vedtog byrådet en fratrædelsesaftale med ham. Foto: Kim Haugaard

Børn og Unge skal ud og finde ny direktør efter at den hidtidige kun fik små halvandet år i stolen.

Annonce

AARHUS: Aarhus Kommune skal endnu engang på jagt efter en ny fagdirektør. Denne gang er det Magistratsafdelingen for Børn og Unge, der skifter ud i den øverste ledelse.

Aarhus Byråd godkendte sent onsdag aften på den lukkede del af byrådsmødet, at direktør for Børn og Unge Jan Præstholm i gensidig forståelse med Aarhus Kommune fratræder sin stilling med henblik på at søge andre udfordringer.

Det meddeler rådmanden for Børn og Unge, Thomas Medom (SF).

Jan Præstholm har været ansat som direktør for Børn og Unge siden 1. januar 2017, hvortil han kom fra en stilling som børn- og ungedirektør i Svendborg Kommune. Han har en baggrund som lærer med en master i offentlig ledelse og har tidligere været skoleleder og kultur-og fritidschef i andre kommuner.

Direktøren fik altså mindre end halvandet år i jobbet med den overordnede ledelse af 14.000 medarbejdere og 65.000 børn i dagtilbud, skoler, fritidstilbud og specialskoler med mere, inden parterne blev enige om at ophøre samarbejdet.

Indtil stillingen som direktør kan genbesættes, er Børn og Unges chef for skoler, dag- og fritidstilbud, Søren Aakjær, konstitueret i stillingen som direktør.

I samme periode bliver opgaverne som chef for skoler, dag- og fritidstilbud fordelt mellem medlemmerne af Børn og Unges øvrige chefgruppe samt i gruppen af kontorchefer. Processen med at finde en ny direktør for Børn og Unge indledes med nedsættelse af et ansættelsesudvalg før sommerferien med henblik på, at en ny direktør forventeligt kan tiltræde 1. december 2018.

Kommunen har senest ansat en ny direktør til Magistratsafdelingen for Teknik og Miljø efter at stillingen i et lille år har været midlertidig besat.

Annonce
Annonce
Danmark

Opdateret onsdag: 558 nye smittede i Danmark

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Tilstandsrapport for huset Europa

Aarhus

René blev tilbageholdt for ikke at gå med mundbind: Hvor går grænsen for vagternes beføjelser?

Aarhus

Århusianer ny formand for landets lærere

Aarhus

Ansvaret for plejesvigt er placeret: Det skal nye kræfter ind i topledelsen af ældreområdet i Aarhus

Annonce