Annonce
forside

Aarhus Kommune uddeler årets integrationspris

Mandag 16. november uddeler Aarhus Kommune Integrationsprisen 2015.

Aarhus: De tre nominerede til Integrationsprisen 2015 er AGF, JKT Gulve og Enemærke & Petersen.

Annonce

Integrationsprisen er indstiftet af Aarhus Byråd, og uddeles hvert år for at hædre virksomheder eller personer i Aarhus, som har gjort en særlig indsats for at styrke etniske minoriteters beskæftigelsessituation.

Det er i år 12. gang prisen uddeles. Prisen bliver overrakt af borgmester Jacob Bundsgaard mandag 16. november kl. 15 i byrådssalen på Aarhus Rådhus.

Fra borgmesteren lyder det:

»De tre nominerede har på hver deres måde medvirket til at skabe muligheder i mødet mellem nye og »gamle« århusianere, uanset om det er i samværet på en arbejdsplads eller i fritiden. Alle de tre nominerede vil være meget værdige modtagere af prisen«.

JKT Gulve er nomineret for et stærkt samarbejde med Jobcenter Aarhus om at inddrage unge drenge med anden etnisk baggrund end dansk i virksomhedens arbejde.

AGF inviterede i oktober 500 syriske flygtninge til superligafodbold. Med initiativet har AGF gjort en indsats for at inkludere flygtningene i det byens byfællesskab.

Entreprenørvirksomheden Enemærke & Petersen er nomineret for på renoveringen af Rosenhøj i Viby, som blev sat i værk for at forbedre forholdene for beboerne i området.

pcb

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Århusiansk syrienkriger anholdt ved ankomst til Danmark

Læserbrev

Læserbrev: Socialdemokratiet vil gerne være med

Socialdemokratiet ønsker naturligvis at være med til at præge udviklingen i Odder Kommune. Derfor er vi også næsten hvert år med i budgetforlig. Desværre ikke i år. Det, der skiller, er især grønthøstermetoden forklædt som "hverdagseffektiviseringer", manglende satsning på grøn og bæredygtig udvikling og detailstyring på fagområderne. Med detaljerede retningslinjer og puljer udstråler budgetforliget desværre mistillid til medarbejderne. Det er New Public Management og djøfisering, når det er værst. Hverdagseffektiviseringerne, puljerne og flere eksempler på beslutninger, der ikke føres ud i livet, tegner et billede af en kommune, der er ved at gå i stå. Politikere, der ikke tager ansvar for udviklingsretningen. Og ikke tager ansvar for at rette økonomien op i tide. Ved sidste års budgetlægning blev det vedtaget, at der skulle udarbejdes et udviklingskatalog over mulige smarte investeringer/besparelser. Det er ikke udarbejdet. Ved 2. behandling af budgettet argumenterede borgmesteren for, at der ikke er afsat nye penge til energibesparende foranstaltninger, fordi penge i sidste års budget ikke er brugt. Eksempler blandt flere på manglende tempo og vilje til at udføre byrådets beslutninger. Det hjælper ikke at give forvaltningen skylden, ansvaret ligger entydigt hos borgmesteren. Manglerne i forhold til grøn og bæredygtig udvikling har fået mindre opmærksomhed. Lone Jakobi trak forskellen op således: "Sølle halvanden millioner kroner har I fundet til grøn og bæredygtig omstilling i Odder Kommune - over fire år! (...) Men derfra, da finder I ingenting. Som i absolut ingenting. Og I stopper endda det vigtige arbejde med energirenoveringer." Til sammenligning har Socialdemokratiet i sit budgetforslag fundet otte millioner kroner. Socialdemokratiet vil gerne tilbage til samarbejde over midten. Men det forudsætter, at borgmesteren leverer på byrådets beslutninger og herunder ikke mindst det omstillingskatalog, som også hans forligspartnere har bestilt. Der er brug for seriøs prioritering og handling, hvis vi skal rette op på både økonomi og kernevelfærd og samtidig bidrage til en grøn og bæredygtig udvikling.

AGF

Målfest, sejr og ny optimisme: Her er hele dækningen af AGF-Sønderjyske

Annonce