Annonce
Aarhus

Aarhus Kommunes klimaindsats om grøn pris: Kan hjælpe med at motivere borgerne

Er vindmøller fremtiden? Det er et af de spørgsmål, de beskæftiger sig med ved sekretariatet for Klima og Grøn Omstilling i Aarhus Kommune. Her er man også positivt stemt overfor idéen om at uddele 200.000 kroner til et grønt, bæredygtigt projekt. Foto: Thomas Lekfeldt
En pris som Aura Energis, der gives til et grønt og bæredygtigt projekt eller initiativ, kan være med til både at motivere og informere borgerne mener sekretariatet for Klima og Grøn Omstilling i Aarhus Kommune.
Annonce

AARHUS: Sekretariatet for Klima og Grøn Omstilling i Aarhus Kommune, som står bag Go Green with Aarhus, er positivt stemt overfor Aura Energis grønne pris. De mener, at en præmie på 200.000 kroner til et grønt initiativ kan bære med til at motivere borgerne i den grønne retning:

- Det er godt med sådan en pris, for det er med til at sætte spot på, hvad man kan gøre, og skabe opmærksomhed omkring det, nogen allerede gør. Det kan vi kun bakke op om, siger Hans Christian Bugge, udviklingskonsulent ved sekretariatet for Klima og Grøn Omstilling.

Aura Energis grønne pris

’Aura Energis grønne pris’ er på 200.000 kroner og gives til en, der på banebrydende vis transformerer idéer til praksis med fokus på bæredygtighed, grøn omstilling, deleøkonomi og lignende.

Kender du en privatperson, en virksomhed, en startup, en gruppe studerende, forskere eller en uddannelsesinstitution i Østjylland, som skal i betragtning til ’Aura Energis grønne pris’, så indstil din kandidat senest 1. september på aura.dk. Du behøver ikke selv være en del af det projekt, du nominerer, men du må gerne.

I løbet af efteråret udvælger Aura tre kandidater, som kommer med i det endelige opløb om de 200.000 kroner.

Selve prisoverrækkelsen finder sted i forbindelse med prisfesten Byens Bedste i Aarhus torsdag 12. november 2020.

Go Green with Aarhus er den paraply, der binder hele klimaindsatsen i Aarhus sammen. De arbejder blandt andet med klimastrategier og den klimahandlingsplaner. Heriblandt det udkast til klimastrategien for de kommende 10 år, der onsdag aften var til debat i byrådet forud for, at planerne snart skal sendes i offentlig høring.


Det, der går igen, er klimaforandringerne, og dem er vi nødt til at forholde os til, og i fællesskab omstille vores samfund på en forsvarlig og bæredygtig måde.

Hans Christian Bugge, udviklingskonsulent, Aarhus Kommune


Et af målene er, at Aarhus skal være Co2-neutralt i 2030.

Annonce

Oplyse borgere, virksomheder og andre aktører om grønne indsatser

En god del af det, de også laver ved Go Green with Aarhus er oplysningsarbejde, fortæller Hans Christian Bugge.

- Man skal huske, at det er et komplekst emne, så der er forskellige niveauer af viden. Derfor bruger vi også en god del tid på dialog med borgere, virksomheder og andre aktører, siger han.

Derudover prøver de at få matchet forskellige aktører og binde dem sammen, så klimaindsatsen bliver koordineret.

- Som kommune kan man understøtte og få nogle ting til at ske. Derfor er kommunen også aktiv medspiller i forskellige udviklingsprojekter, siger Hans Christian Bugge.

Blandt andet bruger kommunen tid på at eksperimentere med forskellige projekter, eksempelvis omkring energirenovering, for at finde ud af, hvor meget der skal til og hvad det kræver.

Annonce

Vi skal forholde os til klimaforandringerne

Netop i forhold til oplysning tror Hans Christian Bugge også på, at en pris som Auras på 200.000 kroner kan være med til at skærpe folks opmærksomhed.

- Den grønne dagsorden er vigtig. Det kan man også se på debatten rundt omkring. Det, der går igen, er klimaforandringerne, og dem er vi nødt til at forholde os til, og i fællesskab omstille vores samfund på en forsvarlig og bæredygtig måde, siger han og fortsætter:

- Også på det erhvervsmæssige plan rummer den grønne omstilling mange muligheder, som man ikke skal være blind for. Blandt andet er der en stigende efterspørgsel på varer og ydelser, som er produceret klimamæssigt forsvarligt.

Kender du en virksomhed, privatperson, NGO eller lignende, der fortjener at vinde Aura Energis grønne pris - eller mener du selv, at du fortjener den? Så kan du indstille projektet på aura.dk.

Fristen for at indstille er 1. september.

Auras pris på 200.000 kroner uddeles i forbindelse med Byens Bedste i november. Fristen for at indstille sit eller andres projekter er 1. september. Foto: Aura Energi
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Hvide testtelte pakkes væk: Her skal permanent testcenter ligge

Bakken Bears

Skrækpulje venter Bears i Champions League: - Det bliver nogle fantastiske kampe

Annonce