x
Annonce
Aarhus

Aarhus Krisecenter: Vi har ikke mærket en voldsstigning - endnu

Aarhus Krisecenter ligger i Viby og har plads til i alt 14 kvinder og omkring 20 børn. Centeret er aflåst og døgnbemandet. Foto: Google Streetview
Isoleringen derhjemme risikerer at få partnervolden til at eskalere, vurderer forstanderen på århusiansk krisecenter for kvinder.

AARHUS: I forbifarten ligner det enhver anden boligblok.

Men inde bag de gule mursten er dagligdagen alt andet end normal for de 14 voldsramte kvinder, der lige nu bor på Aarhus Krisecenter. 12 af dem har også deres børn med sig.

- Vi har 14 pladser i alt, så vi er fyldt op lige nu, fortæller forstander Ingelise Allentoft.

Århus Stiftstidende har kontaktet hende for at høre, om der er behov for den ekstra million kroner, som regeringen netop har øremærket til Aarhus Krisecenter som følge af, at der på landsplan er sket en pludselig stigning i antallet af kvinder, der beder om hjælp til at komme ud af voldelige forhold.

- Indtil videre har vi ikke oplevet en større søgning her hos os, men i og med, at vi er helt fyldt op, så vil den ekstra kapacitet falde på et tørt sted, hvis der kommer en større søgning, siger Ingelise Allentoft, som tror, at det er i Storkøbenhavn, at presset er størst lige nu.

Annonce

Aarhus Krisecenter

Aarhus Krisecenter er et akut tilbud til kvinder, som har brug for at komme væk fra hjemmet på grund af vold.

Der er plads til i alt 14 kvinder, og de fleste af dem har et eller flere børn med.

Kvinderne bliver indlogeret i en lejlighed på 25 kvadratmeter, hvor der ud over opholdsstue, badeværelse og thekøkken også er et lille køjerum.

Nogle kvinder er der kun en uge, andre halvanden måned, og andre igen i tre-fire måneder. Det er under alle omstændigheder et midlertidigt tilbud.

I løbet af opholdet hjælper terapeuter og socialfaglige rådgivere kvinderne med at få afklaring på deres situation og fremtid.

Se mere på aarhuskrisecenter.dk

Vold i forvejen

Hun forventer, at der også i Aarhus vil ske en stigning i antallet af kvinder, som får brug for hjælp efterhånden som coronakrisen trækker ud.

- Vi snakker om familier, hvor der typisk er vold i forvejen, hvor det så eskalerer som følge af, at man måske mister jobbet og skal til at gå hjemme, og oven i er børnene der også hele tiden. Selv i velfungerende familier kommer man nok til at gå hinanden på nerverne, siger Ingelise Allentoft.

Den million kroner, som Aarhus Krisecenter nu får tilført, svarer til cirka fem ekstra pladser.

Det er dog ikke muligt at udvide det nuværende tilbud, eftersom der fysisk ikke er mere plads i bygningen. Et alternativ kunne være at indlogere kvinderne på hotel, hvor der jo lige nu er rigeligt med kapacitet, men det er ikke uden videre en optimal løsning.

- Der er nogle sikkerhedsmæssige overvejelser, som gør, at vi ikke bare kan indlogere kvinderne og deres børn på et hotel. Til gengæld kunne det være en udslusningsmulighed for nogle af de kvinder, der har boet hos os i længere tid, og som snart er klar til at komme videre. På den måde ville det kunne frigøre plads, overvejer Ingelise Allentoft.

Ingelise Allentoft er forstander på Aarhus Krisecenter, hvor man endnu ikke har mærket en stigning i antallet af voldsramte kvinder som følge af corona-situationen. Hun roser dog politikerne for at være på forkant, eftersom det er sandsynligt, at volden kan eskalere i familier, som i forvejen lever med et højt konfliktniveau. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Omsætning boomer: Madspildsbutikker bugner af lækre varer under coronakrisen

Læserbrev

Læserbrev: Hjælp kulturlivet og vores OL-atleter - læg ekstra på lottokuponen

Forleden, da jeg købte en Eurojackpot-kupon i den lokale brugs, tænkte jeg, hvordan kan vi støtte op om vores OL-atleter, så de ikke kommer til at lide økonomisk, indtil legene afvikles engang til næste år. Og vores kulturinstitutioner lider også, dem må vi og skal vi også hjælpe. En by som Aarhus uden Moesgaard, Den Gamle By, Aros m.v. er ikke en dansk storby, selvfølgelig skal de have hjælp. Jeg undersøgte, hvor mange der spiller lotte hver uge, det drejer sig da om en hel del. En lottokupon indeholder 10 rækker og koster 150 kr. at spille. Når man så ved, hvordan vinderchancerne er, så er man risikovillig, når man satser 150 kr. - så det vil for den enkelte ikke betyde det mindste, hvis man oveni prisen for lottokuponen skulle erlægge 10 kroner til støtte for vores OL-atleter og kulturen i Danmark. Bliver 10 kroner pr. lottokupon til noget? Ja, det bliver faktisk til ret meget, for hver uge spiller 1.185.137 personer lotto, så hvis vi ganger med 10, så er vi godt på vej til at hjælpe alle i land og videre, så vi kan se og nyde vores OL-atleter på TV og besøge vores kulturinstitutioner. Hvis vi regner videre året ud, så har vi indsamlet 456.000.000 kroner - det lukker da de værste huller, mens ellers må det jo bare fortsætte ind i det nye år. Coronaen skal ikke smadre alt det, vi elsker.

Aarhus

Skleroseramte Kristine har corona: - Føles som om, man ikke kan trække vejret ordentligt

Alarm 112

Truede betjente med corona: Flygtet fange stadig på fri fod

Aarhus

- Vi har aldrig, aldrig, aldrig oplevet noget lignende: Så hårdt er det østjyske turisterhverv ramt

Annonce