Annonce
Kultur

Aarhus-kunstner inspireret af Munch

Krestine Harboe med en anden udgave af "Skriget" end de to, hun har med på KP18. Foto: Kim Haugaard

Talentfulde Krestine Harboe har to værker med på påskeudstillingen.

AARHUS: Edvard Munchs "Skriget" er med på KP18 - eller rettere: den norske malers berømte maleri har givet inspiration til to værker, der er udvalgt blandt de kun 29, der er med.

Krestine Harboe, 40-årig århusiansk kunstner, har ladet sig inspirere af den verdensberømte nordmand, og hun har to værker med, hvor "Skriget" er det tydelige udtryk. Det er to keramiske figurer, hvor ansigtet har en åben mund, der tydeligt skriger som personen på Munchs billede.

- Jeg besøgte museet Kode i Bergen og så Munchs billeder og oplevede også Munch og Jorn på Museum Jorn i Silkeborg i sommer. Det har jeg ladet mig inspirere af. Jeg arbejdede dog med de figurer langt tidligere, og en skulptur, jeg havde med på Kunstnernes Sommerudstilling i 2015 har været roden til at arbejde videre med serien Spøgelser/Ghost. De udtrykker ting og forhold, som er hentet fra 'dybet' i mit sind og ligger normalt uden for min bevidsthed. I det hjørne føler jeg et slægtskab med Jorn, som ogsa havde en intuitiv og fabulerende tilgang til leret, siger Krestine Harboe, der har atelier i Højbjerg og har været inviteret til at udstille i Bergen. Hun har også haft en invitation til Kina, hvor hun arbejdede to-tre måneder og sluttede med en udstilling.

Jeg vil gerne ind på et galleri i Aarhus og har kontakt med flere.

Krestine Harboe
Krestine Harboe med en af sine karakteristiske skulpturer. Foto: Kim Haugaard
Skulptur lavet af Krestine Harboe. Foto: Kim Haugaard

Nu med farver

Krestine Harboe begyndte med akrylmalerier for sig selv for 16 år siden og er uddannet på Århus Kunstakademi i Vestergade. For fem år siden tog hun fat på keramik og har imponeret mange med sine hvide keramikskulpturer, der i begyndelsen ofte tog udgangspunkt i grene og andre materialer fra naturen.Krestine Harboe var også udvalgt til sidste års Kunstnernes Påskeudstilling i Aarhus, KP17. Her havde hun to værker med, blandt andet en spøgelsesagtig figur af keramik.

Hun har også været udtaget til den censurerede Kunstnernes Sommerudstilling i Tistrup i 2015 og 2016.

Lige nu kan hendes værker ses hos Galleri Wolfsen i Aalborg. Det er hendes eneste galleri.

- Jeg vil gerne ind på et galleri i Aarhus og har kontakt med flere, siger hun, der har gået på Rudolf Steiner Skolen og er uddannet pædagog. Den verden var hun kun i et år derefter, inden hun slog sig ned som kunstner, og hun arbejder hver dag med kunsten.

- Jeg kan simpelt hen ikke lade være, siger hun med et smil.

En overgang var hendes skulpturer helt hvide, men nu har de fået farve.

- Det er nyt, og jeg kan godt lide at skabe farvesammensætninger, siger hun.

"Skriget" i nærbillede. Foto: Kim Haugaard
Krestine Harboe i arbejde i sit atelier i Skåde. Foto: Kim Haugaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Krig om titler på rådhuset: Hvem har patent på at være byrådssekretær?

Sport

Overvandt chokstart: Bears har guld i sigte efter ny sejr over Horsens

Aarhus For abonnenter

Slut med smalle cykelstier på Frederiks Allé: Kommunen vil forbedre sikkerheden for cyklister

Annonce