Annonce
Aarhus

Aarhus-kvinder får job i Australien afbrudt af coronavirus

Cæcilie Bess (til venstre) og Anna Boye i gang med jobbet på Sculpture by the Sea i Cottesloe. Foto: Jessica Wyld
Anna Boye og Cecilie Brass har arbejdet for Sculpture by the Sea, som de kendte fra Aarhus.

AARHUS/COTTESLOE: To unge, århusianske kvinder har mødt corona-krisen i udlandet. Anna Boye og Cæcilie Bess, begge 21 år, har arbejdet for den store skulpturfestival Sculpture by the Sea i Australien. Den skulle være slut mandag 23. marts, men blev lukket fem dage tidligere på grund af coronakrisen.

Det er fem år siden, den yderst populære Sculpture by the Sea blev vist sidste gang i Aarhus. Fire gange oplevede århusianerne og byens gæster skulpturfestivalen langs stranden fra Tangkrogen til Ballehage. Det var i 2009, 2011, 2013 og 2015.

Ideen kom fra Australien, og der foregår Sculpture by the Sea stadig ufortrødent to steder - ved Bondi Beach i Sydney og i Cottesloe. Det var det sidstnævnte sted, de to var med. Og før lukningen gik det godt.

- Vi har været så heldige at have de to skønne århusianske kvinder her som assistenter, fortæller Harriet Dixon-Smith fra Sculpture by the Sea.

Anna Boye og Cæcilie Bess var med ved Bondi Beach sidste år og elskede at arbejde med Sculpture by the Sea, så de besluttede at tage til Cottesloe også og arbejde for udstillingen der.

- Det er meget interessant at lære, hvordan man behandler skulpturerne og at arbejde med store udendørs begivenheder. Det er en storartet måde at tjene penge på, samtidig med at man rejser, og desuden er der masser af sjov her. Vi har lært meget om landet og dets kultur ved at arbejde med lokale australiere, og hele mandskabet har taget rigtig godt imod os, siger Anna Boye.

Cæcilie Bess er trompetist og besluttede at lægge trompeten på hylden for en tid for at tage til Australien for at arbejde med og se på kunst. - Der er en tradition for at have danskere med her, så nogle, vi kendte fra Aarhus, havde været her og fortalte os om jobbet. Jeg tænkte "ja, hvorfor ikke". Jeg elskede udstillingen, mens den var i Aarhus, og kendte den altså i forvejen. Her har alle været velkomne, og det er de skønneste mennesker, jeg nogensinde har arbejdet sammen med, siger Cæcilie Bess.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra de to om, hvorvidt de er på vej hjem til Danmark eller bliver i Australien.

Jeg elskede udstillingen, mens den var i Aarhus, så jeg kendte den i forvejen.

Cæcilie Bess

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Åbn butikken og spred glæde i byen

På en køretur gennem en af vore mindre provinsbyer i det skønne forårsvejr, så jeg byens butikker holde åbent for salg. Der var mennesker i gadebilledet, og ved byens største modetøjsbutik gik kunderne ind og ud ad døren. Inde i butikken gik kunderne rundt og udviste hensyntagen til hinanden. Det var en rigtig dejlig oplevelse at se åbne butikker og glade mennesker i gadebilledet. Der er hos de fleste mennesker behov for at vende tilbage til en problemfri hverdag, og byens butikker er dem, der er bedst til at visualisere positive begivenheder – og en tro på fremtiden. Åbn butikken, og gør kunderne glade. Alle bliver vindere. Byens borgere kan opleve glæden ved at se mennesker i gadebilledet – og åbne butikker. Butikkerne skaber salg og fungerer stadigvæk som arbejdsplads. Byen går fra at være ”død” og mennesketom til atter at være "levende” og aktiv. Er det at udvise dårligt samfundssind at holde sin butik åbent for salg – eller er det sund fornuft? Er det bedre at holde butikkerne lukkede og risikere at gå konkurs i juni måned fremfor at sikre overlevelsen ved at sælge til de kunder, der gerne vil købe? Danskerne kan sagtens tilpasse sig en situation, der gør det nødvendigt at opføre sig på en anden måde end tidligere, og man kan sagtens selv finde ud af at vise det hensyn, der er nødvendigt. Detaillisterne kan sagtens finde ud af at holde deres butikker åbne og samtidig ”hjælpe” kunderne til udvise de nødvendige hensyn. Et nedlukket Danmark over en længere periode fører til en ny ”istid”. De detaillister, der holder deres butikker åbne for salg, gør os alle en stor tjeneste. Glade mennesker i gadebilledet gør hverdagen festligere for alle – derfor er det en god ide at holde butikkerne åbne for salg. At skulle vente hele eller halve år på en normalisering ødelægger alt for den private sektor, og det er jo, når alt kommer til alt, den private sektor, der skaber forudsætningerne, for at Danmark er et velfærdssamfund. Lad os åbne butikkerne og bevise, at vi godt kan tage hensyn til hinanden uden at blive formanet herom af regeringens forskellige ministre. Det danske forår er skønt. Lad os komme ud og nyde det i fulde drag. Lad os få lov til at købe nyt forårstøj til garderoben.

Aarhus

Leder af daginstitution har travlt: Børnene er velkomne - forældrene skal nødigt indenfor

Aarhus

Ingen hjælp at hente: Lang næse til kulturens fyrtårne i Aarhus

Annonce