Annonce
Aarhus

Planlægningen er i gang: Aarhus fejrer Margrethes 80 års fødselsdag

Aarhus fejrede dronning Margrethe på Marselisborg Slot på 77 års fødselsdagen. Omringet af hele familien trådte dronningen påskesøndag ud på verandaen. Foto: Kim Haugaard
På fødselsdagen 16. april vil den store fest foregå i København, men Aarhus tager revanche senere.
Annonce

AARHUS: Århusianerne kan godt begynde at finde festtøjet frem og få det sendt til rensning. Den helt store begivenhed næste år bliver naturligvis, når landets overhoved fylder 80 år. 16. april kan dronning Margrethe fejre den store dag.

Men en storslået fest på selve dagen rækker slet ikke. Det store arrangement vil naturligvis foregå i landets hovedstad, men Aarhus vil også være med. Lige nu er den helt store planlægning i gang, så byen, hvor dronningen har sit sommerslot, også kan vise, hvor meget den holder af kongefamilien.

Når det ikke kan blive på selve dagen, må det blive senere, måske grundlovsdag fredag 5. juni og deromkring.

Detaljer om festen er ikke til at få fingre i, men når en planlægning er i gang, er det svært at holde selve nyheden om festen bag lukkede døre.

Så vi kan godt slå fast, at Aarhus holder fest for dronningen i anledning af 80 års fødselsdagen.

Hverken eventchef Jørn Sønderkjær Christensen fra Aarhus Events eller borgmester Jacob Bundsgaards presseansvarlige Niels Buch Johansen vil oplyse om arrangementet. De er lukkede som østers, selv om det vil være naturligt, at de begge får centrale roller i arrangementet.

Dronning Margrethe fejrede sin 75 års fødselsdag med karetkørsel rundt i Aarhus fra Ingerslevs Boulevard til Rådhuspladsen. Foto: Kim Haugaard
Annonce

Til lykke i Aarhus i 2017

Ifølge vores oplysninger har Kongehuset lagt låg på alle oplysninger om arrangementerne indtil engang i januar næste år.

I forvejen har byen per tradition store begivenheder i foråret. En af dem, Classic Race, der bliver kørt i dronningens baghave omkring Mindeparken, bliver i 2020 afviklet 15.-17. maj, og det vil nok være klogt at drible uden om lige netop de dage og dagene før og efter til en fest for dronningen. Især hvis majestæten, som det er sket flere gange før, skal køre rundt i byen i karet og modtage hyldest. Eller hvis en del af festen skal foregå i Mindeparken.

Vi ved ikke, om det bliver sådan, men en karettur har tidligere været en af måderne at fejre dronningen og prins Henrik på. Og så er det belejligt, hvis det ikke er for koldt, når sådan en tur står på, for i kulde kan det blive en alvorlig prøvelse.

Det er ikke længe siden, dronningen tog imod hyldest på Marselisborg Slot på selve fødselsdagen 16. april. Det skete, da majestæten fyldte 77 år, altså i 2017 - det år, da Aarhus var Europæisk Kulturhovedstad. Netop af den grund opholdt den kulturinteresserede dronning sig i flere omgange i byen, blandt andet ved den storslåede åbning i Musikhuset, fulgt op med optog gennem byen i imponerende, dekorerede både.

Flagene kommer frem, når Dronningen bliver hyldet i Aarhus. Foto: Jens Thaysen
Da Dronningen fejrede 75 år, blev hun hyldet fra Aarhus Rådhus' balkon. Fra venstre kronprinsesse Mary, kronprins Frederik, prins Henrik, Dronningen, borgmester Jacob Bundsgaard samt prins Joachim med hustruen Marie. Foto: Kim Haugaard
Der var mange til at hylde dronning Margrethe på Marselisborg Slot på 77 års fødselsdagen. Foto: Kim Haugaard
Garderne var i deres flotteste tøj, da Dronningen blev hyldet for sine 77 år. Foto: Kim Haugaard
Køen til slottet var lang, da Dronningen fyldte 77 år i Aarhus. Foto: Kim Haugaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Trusler, verbale overfald og spytklatter:  Konflikter mellem pårørende og ansatte på udskældte plejehjem

Annonce