Annonce
Aarhus

Planlægningen er i gang: Aarhus fejrer Margrethes 80 års fødselsdag

Aarhus fejrede dronning Margrethe på Marselisborg Slot på 77 års fødselsdagen. Omringet af hele familien trådte dronningen påskesøndag ud på verandaen. Foto: Kim Haugaard
På fødselsdagen 16. april vil den store fest foregå i København, men Aarhus tager revanche senere.

AARHUS: Århusianerne kan godt begynde at finde festtøjet frem og få det sendt til rensning. Den helt store begivenhed næste år bliver naturligvis, når landets overhoved fylder 80 år. 16. april kan dronning Margrethe fejre den store dag.

Men en storslået fest på selve dagen rækker slet ikke. Det store arrangement vil naturligvis foregå i landets hovedstad, men Aarhus vil også være med. Lige nu er den helt store planlægning i gang, så byen, hvor dronningen har sit sommerslot, også kan vise, hvor meget den holder af kongefamilien.

Når det ikke kan blive på selve dagen, må det blive senere, måske grundlovsdag fredag 5. juni og deromkring.

Detaljer om festen er ikke til at få fingre i, men når en planlægning er i gang, er det svært at holde selve nyheden om festen bag lukkede døre.

Så vi kan godt slå fast, at Aarhus holder fest for dronningen i anledning af 80 års fødselsdagen.

Hverken eventchef Jørn Sønderkjær Christensen fra Aarhus Events eller borgmester Jacob Bundsgaards presseansvarlige Niels Buch Johansen vil oplyse om arrangementet. De er lukkede som østers, selv om det vil være naturligt, at de begge får centrale roller i arrangementet.

Annonce
Dronning Margrethe fejrede sin 75 års fødselsdag med karetkørsel rundt i Aarhus fra Ingerslevs Boulevard til Rådhuspladsen. Foto: Kim Haugaard

Til lykke i Aarhus i 2017

Ifølge vores oplysninger har Kongehuset lagt låg på alle oplysninger om arrangementerne indtil engang i januar næste år.

I forvejen har byen per tradition store begivenheder i foråret. En af dem, Classic Race, der bliver kørt i dronningens baghave omkring Mindeparken, bliver i 2020 afviklet 15.-17. maj, og det vil nok være klogt at drible uden om lige netop de dage og dagene før og efter til en fest for dronningen. Især hvis majestæten, som det er sket flere gange før, skal køre rundt i byen i karet og modtage hyldest. Eller hvis en del af festen skal foregå i Mindeparken.

Vi ved ikke, om det bliver sådan, men en karettur har tidligere været en af måderne at fejre dronningen og prins Henrik på. Og så er det belejligt, hvis det ikke er for koldt, når sådan en tur står på, for i kulde kan det blive en alvorlig prøvelse.

Det er ikke længe siden, dronningen tog imod hyldest på Marselisborg Slot på selve fødselsdagen 16. april. Det skete, da majestæten fyldte 77 år, altså i 2017 - det år, da Aarhus var Europæisk Kulturhovedstad. Netop af den grund opholdt den kulturinteresserede dronning sig i flere omgange i byen, blandt andet ved den storslåede åbning i Musikhuset, fulgt op med optog gennem byen i imponerende, dekorerede både.

Flagene kommer frem, når Dronningen bliver hyldet i Aarhus. Foto: Jens Thaysen
Da Dronningen fejrede 75 år, blev hun hyldet fra Aarhus Rådhus' balkon. Fra venstre kronprinsesse Mary, kronprins Frederik, prins Henrik, Dronningen, borgmester Jacob Bundsgaard samt prins Joachim med hustruen Marie. Foto: Kim Haugaard
Der var mange til at hylde dronning Margrethe på Marselisborg Slot på 77 års fødselsdagen. Foto: Kim Haugaard
Garderne var i deres flotteste tøj, da Dronningen blev hyldet for sine 77 år. Foto: Kim Haugaard
Køen til slottet var lang, da Dronningen fyldte 77 år i Aarhus. Foto: Kim Haugaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

SF's lønloft lugter af misundelse

Skal der været loft på, hvor meget en topchef i en privat virksomhed i Danmark må tjene? Ja, det mener SF, som torsdag aften kom på banen med et forslag, hvor man vil komme uligheden i samfundet til livs ved at diktere, at en topchef maksimalt må tjene 20 gange så meget som virksomhedens lavestlønnede. Diskussionen er væsentlig. Det er den. Uligheden i samfundet er altid relevant at tage fat i og have fokus på, men at tro, at vi kan og skal løse det hele med strammere regler, er ikke ligefrem den mest sympatiske vej at gå. Det hele bliver serveret af SF's Jakob Mark med et citat om, at han ikke forklare, hvorfor der er mennesker, der skal tjene 36 millioner kroner om året. Det er simpelthen for nemt og uden for kontekst at servere et politisk forslag med sådan en tagline. Det svarer til at himle op over, at der er fodboldspillere, der tjener en kvart milliard om året og derfor vil regulere det. Ja, beløbene kan virke absurde, men hvis virksomheden eller fodboldklubben tjener dobbelt så mange penge i dag som for ti år siden, blandt andet fordi topchefen eller fodboldspilleren gør det fremragende, er det så ikke fair, at deres løn også stiger 100 procent, så lønningerne følger med omsætningen? Håbet med SF's forslag er selvfølgelig, at den med den laveste løn kommer tættere på toppen, og derfor udjævner uligheden, men det er forslaget ingen garanti for. Lønloftet kan også betyde, at topchefen blot får mindre i ren løn og dermed betaler mindre til statskassen, for så at få resten af lønnen på den ene eller anden kreative måde.

Annonce