Annonce
Aarhus

Opdateret: Aarhus Letbane har fået styr på IT-koks på infotavler

Letbanetogene i Aarhus kørte lørdag rundt med en forkert besked til passagererne. Det skyldes, at en IT-opdatering gav problemer for Aarhus Letbane. Foto: Henrik Ask
Opdatering af teknik lammede lørdag infotavler på Aarhus Letbanes tog og stationer. Passagerer havde svært ved at orientere sig, men letbanetogene kørte helt planmæssigt.

AARHUS: "Ikke i drift".

Den nedslående besked mødte frem til lørdag kl. 14.00 Aarhus Letbanes passagerer.

Men beskeden passede ikke.

Letbanen kørte helt normalt, og beskeden på infotavler samt letbanetogene bundede i en teknisk fejl.

- Den skyldtes en IT-opdatering, som desværre påvirkede den normale styring af informationerne omkring hver eneste togafgang. Det gik beklageligvis ud over kundernes muligheder for at få informationer om afgangstidspunkter og andet. Men letbanetogene kørte helt planmæssigt uden aflysninger og forsinkelser, understreger kommunikationschef Jens Velling fra Aarhus Letbane.

Annonce

Vi kæmper desværre med forskellige IT-udfordringer, og det her var en af dem.

Jens Velling, Aarhus Letbane

Flere problemer

Fra tidligt lørdag morgen informerede Midttrafik om IT-problemerne hos Aarhus Letbane.

Jens Velling oplyser, at der blev arbejdet på at få infotavler på stationer og letbanetog til hurtigst muligt at virke.

Det lykkedes lørdag først på eftermiddagen.

- Vi kæmper desværre med forskellige IT-udfordringer, og det her var en af dem, forklarer Jens Velling.

IT-fejlen hos Aarhus Letbane havde ramt det såkaldte "Automatic Vehicle Location System".

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Racisme skal standses og andet end det

Et fodboldstadion har sin egen retorik. Der er næsten ingen grænser for, hvad publikum tillader sig at råbe efter aktørerne på banen. Det gælder både spillere og dommere, som bliver udsat for tilråb, som kunne have kostet en dom, hvis de var blevet råbt på åben gade. Men stadions har deres egne regler. Mere bliver tilladt indenfor end udenfor. Racisme burde slet ikke forekomme, heller ikke på fodboldstadions. Ethvert menneske har ret til respekt uanset hudfarve, og det er godt, at der nu bliver taget fat på at standse racismen på internationalt niveau. I yderste instans skal en fodbolddommer afbryde en kamp, hvis racistiske tilråb bliver gentaget. Det skete to gange i Bulgarien-England forleden. Men kampen blev spillet færdig. Reglen er ikke uden problemer. Hvis et hold er bagud, og tilhængerne ønsker at få kampen standset, kan de råbe racistiske udtryk, så dommeren må gribe ind. Og så ekstrem som sport på øverste niveau er blevet, er mange parate til at udnytte enhver regel og mulighed for at vinde eller undgå at tabe. Et andet sted kan vi begynde. Herhjemme sker det meget ofte, at tilskuerne råber "ludersøn" efter en dommer, hvis de mener, han har dømt forkert - selvfølgelig mod deres eget hold. Det tilråb er krænkende og uholdbart, og Dansk Boldspil-Union bør give dommeren eller endnu bedre fjerdedommeren ret til at standse kampen, når tilråbet forekommer. I gentagne tilfælde kan han standse kampen helt. Det er også upassende, når fodboldlandsholdet og andre hold synger den sejrssang, som slutter med "store patter". Det er plat og lummert. Selv om der kan være voldsomme fysiske udfoldelser, når det går hårdest til i fodbold, kan spillet også være elegant. Stemningen på et stadion kan være fantastisk og hjertegribende, og stedet bør ikke være skueplads for latrinære, platte, upassende og racistiske tilråb. Det vil også klæde spillet, hvis elegancen føres videre, når kampen er forbi. Spontan jubel og glæde hører med, og den skal der selvfølgelig være plads til, men den kan også udføres værdigt.

Annonce