Annonce
Aarhus

Aarhus Lufthavn fyrer en stribe medarbejdere

Aarhus Lufthavn fyrer en stribe medarbejdere - det samme som svarer til 23 fuldtidsstillinger.
Aarhus Lufthavn er mærket af coronakrisen. Lufthavnen varsler nu, hvad der svarer til fyringer af 23 fuldtidsansatte.
Annonce

TIRSTRUP: Aarhus Airport træder ud af lønkompensationsordningen. Det betyder, at et antal medarbejdere, hvilket svarer til 23 stillinger på fuldtid, skal fyres.

Lufthavnen skriver i en pressemeddelelse, at "trods velmenende hjælpepakker er Aarhus Airport nu nødsaget til at sadle om for at bringe lufthavnen tilbage på ret kurs. Aarhus Airport dropper derfor lønkompensationsordningen og reducerer antallet af medarbejdere".

Det oplyser administrerende direktør i lufthavnen, Peer H. Kristensen.

- Det er en rigtig træls situation, men vi er nødsaget til at handle rettidigt og iværksætte de afskedigelser og organisatoriske ændringer, der er nødvendige for at sikre vores fremtid. Hjælpepakkerne og de minimale grænseåbninger har ikke været til vores fordel, og vi må nu tilpasse virksomheden den virkelighed, vi ser ind i. Lufthavnen er rent personalemæssigt gearet til at betjene omkring 550.000 passagerer, og det niveau forventer vi først at være oppe på i løbet af et par år,  siger Peer H. Kristensen.

Medarbejderne er nu varslet opsigelser i de tre afdelinger, som betjener passagererne, hvilket er Security, Passagerservice og rampen. Helt præcist hvor mange medarbejdere lufthavnen kommer til at sige farvel til er endnu ikke afklaret, men ledelsen forventer, at det vil være medarbejdere i deltidsstillinger svarende til op mod 23 fuldtidsstillinger.

Annonce

Alt er vendt op og ned

Aarhus Airport står midt i en omfattende turnaround med massive investeringer i både udvikling samt om- og udbygninger. Lufthavnen kom ud af 2019 med minus 36 millioner på bundlinjen, hvilket bestyrelsen fandt tilfredsstillende og i tråd med forretningsplanen. De seneste måneders midlertidige nedlukning og fremtidsudsigterne for luftfarten giver dog en væsentlig forskydning i lufthavnens vækstplaner.

- Vi er meget kede af at måtte sige farvel til vores dygtige medarbejdere. Efter et suverænt år i 2019 var hele lufthavnen topmotiveret for at fortsætte vækstrejsen, men den er blevet slået ud af kurs. Det er helt spøgelsesagtigt at se ind i trafikmængden for de kommende seks måneder, og vi kan ikke langtidsplanlægge, når hjælpepakkerne bliver forlænget med en til to måneder ad gangen. Vi mister op mod tre millioner kroner om måneden, og vi kan ikke fortsætte med at skubbe puklen foran os. Nu handler det om at sikre vores overlevelse og arbejde os tilbage på vækstsporet, siger Peer H. Kristensen.

Over de næste 14 dage vil der være forhandlinger med fagforeninger og tillidsrepræsentanter med henblik på at sikre færrest mulige afskedigelser.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

TV2 indgår forlig om video fra Aarhus: Ekstra Bladet får lov at beholde omstridte optagelser

Aarhus

Ministerens opråb til AGF og andre Superligaklubber: Planlæg som om alting bliver godt

Annonce