Annonce
Aarhus

Aarhus Lufthavn har fået vinger: Passagertal viser igen markant vækst

Flere flyver til og fra Aarhus Lufthavn. Arkivfoto: Jens Thaysen

Trafikken i Aarhus Lufthavn voksede med 31 procent i maj. Lufthavnen mangler endnu at åbne to annoncerede ruter.

Den markante passagervækst i Aarhus Lufthavn fortsætter. Således viser trafiktallene for maj 2018, at den samlede trafik er steget med 31 procent sammenlignet med maj 2017. Størst er stigningen på udenrigsflyvningerne, hvor trafiktallet er steget med hele 80,2 procent.

Tallene for maj måned er første hele måned, siden lufthavnen i Tirstrup i april åbnede en lang række ruter til destinationer i Europa.

- Trafiktallene udgør fortsat meget behagelig læsning, og vi glæder især over, at tendensen er blivende. Det er i særlig grad de mange nye ruter fra SAS og Ryanairs rute til Gdansk, der bliver ved med at trække stor trafik. Det understreger også, at østjyderne indtil videre har taget rigtig godt imod de mange nye ruteåbninger, hvilket alt andet lige betyder, at vi har ramt rigtigt med destinationerne, siger lufthavnsdirektør Peter Høgsberg.

Direktøren peger endvidere på, at lufthavnen endnu har til gode at åbne nye ruter til Split med SAS og til Berlin med Easyjet. Det sker i henholdsvis juni og september.

Annonce

Lille fald i indenrigstrafik

Indenrigstrafikken er derimod faldet med fire procent i maj sammenlignet med den tilsvarende måned sidste år. Men det bekymrer ikke lufthavnsdirektøren, idet maj 2018 faktisk viser de højeste trafiktal siden november 2017 for lufthavnens altdominerende største rute mellem Aarhus og København.

- Der er tale om, at mange skandinaviske kunder nu flyver direkte fra Aarhus til Oslo og Stockholm-Arlanda i stedet for at rejse via København. Det er selvfølgelig en stor bonus for de berørte passager, fordi det sparer tid, og for os betyder det kun, at udenrigsruterne nu tager en del af den trafik, der tidligere lå på Aarhus-København. Med andre ord er vi også tilfredse med udviklingen for indenrigstrafikken, siger Peter Høgsberg.

Aarhus Lufthavns samarbejde med SAS har resulteret i nye ruter til München, Stockholm, Oslo, Nice, Mallorca og Split. Derudover er den allerede eksisterende rute til Malaga blevet gjort til en helårsrute, ligesom SAS har øget flyvningerne mellem Aarhus og København med 20 procent.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

Bet for AGF: Zach Duncan ude i 9-12 måneder

Danmark

Danmark genåbner grænsen: Tyske, islandske og norske turister er nu velkomne

Danmark

Klar tysk melding om grænseåbning: Åbne sluser til Poetzsch og Calle fra 15. juni

Aarhus For abonnenter

Skæbnestund for husvildeboligerne på Poul Martin Møllers Vej: Beboerne er halvt oppe af den varme gryde

AGF

Så du Helmigs nye live-udgave af Malaga? Se eller gense hans hyldest til Aarhus her

Annonce