Annonce
Aarhus

Aarhus Lufthavn raser over lille grænseåbning: - Vi er politiske gidsler

Aarhus Lufthavn vil fortsat i stor grad stå tomt. Foto: Henning Bagger
På fredagens pressemøde blev det gjort klart, at danskere kun bør rejse til Island, Norge og Tyskland frem til 31. august. Aarhus Airport er langt fra tilfredse med situationen.

AARHUS: 31. august. Så længe går der minimum før danskere kan rejse til udlandet udover til Island, Norge og Tyskland, hvis danskerne følger regeringens nye anbefalinger.

Det blev gjort klart af statsminister Mette Frederiksen på fredagens pressemøde om grænseåbninger. En beslutning, man ikke er glade for i Aarhus Airport.

- Det efterlader en branche blødende tilbage. Vi står og kigger ind i tre måneder stort set uden kunder. Vi ved reelt set ikke, hvad der skal ske. Hjælpepakkerne udløber 8. juli, og de dækker sådan set kun 50 procent af vores omkostninger til løn. Det ser selvfølgelig ikke godt ud, når vi fortsat har 70 procent af vores omkostninger og kun får 10 procent af vores normale indtægter ind, siger administrerende direktør i Aarhus Airport, Peer H. Kristensen.

Annonce

Politiske gidsler

Peer H. Kristensen mener ikke, at politikerne tager nok hensyn til rejse- og charterbranchen.

- Vi er politiske gidsler. De kunne lige så godt have valgt at åbne for charterturismen til Spanien, Grækenland eller Portugal, som vi har ruter til. Den pakke, man laver, er målrettet sommerhusbranchen og campingpladserne, siger Peer H. Kristensen.

Han mener også, politikerne skal vise handlekraft hurtigt, når der nu er blevet lukket ned for rejsebranchen i stor grad de næste tre måneder. Ellers vil der være konsekvenser for branchen.

- Fyringer vil komme, hvis der ikke kommer mere hjælp. Vores største omkostning er personale, så hvis der ikke kommer hjælp, bliver vi nødt til at skære ned.

- Politikerne må tage noget ansvar. Det er nu, det skal ske. Det skal ikke tage flere måneder. Når man tager en så alvorlig politisk beslutning om at lukke ned for en branche, så skal man også være villig til at få sat hjælp op hurtigt, siger Peer H. Kristensen.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Kunde fik 300 kroner for et P. S. Krøyer-værk: Er det rimeligt, at antikvitetshandleren nu sælger det for 7.000 kroner?

Annonce
Annonce
Annonce
AGF

Superligatopscorer er ude af måltørke: - Det har ikke fyldt lige så meget for mig, som det har gjort for medier og familien

Annonce