Annonce
Aarhus

Aarhus Lufthavn slår Billund på parkeringspris

Arkivfoto, Colorbox

Se her, hvad det koster at sætte bilen i landets og de nærmeste udenlandske lufthavne.

AARHUS: Lufthavnene i Aalborg og Odense er suverænt de billigste at parkere i, før vi skal ud på en kortere eller længere flyvetur. De er nemlig gratis.

Stadigt flere, især i Jylland, tager gerne bilen til Hamborg for at finde en løsning på luftturen til det fremmede. De skal dog være opmærksomme på, at det ikke alene koster kilometer i bilen, men også ekstra for at stille bilen.

Det viser en undersøgelse, som spareportalen www.cuponation.dk har lavet.

Aarhus Lufthavn i Tirstrup klarer sig godt på priserne, når man sammenligner med lufthavnene i Billund, København, Malmø og Hamburg. Her i landet er Københavns Lufthavn dyrest.

Pristjekket er lavet i de mest benyttede lufthavne i og omkring Danmark, og det viser, at der også kan være forskel i priserne alt efter, hvilken parkeringsplads man vælger i lufthavnen.

Det gælder også i Aalborg. Hvis man vil parkere tæt på afgangsterminalen i det såkaldte "Direct Parking"-område, er det ikke gratis. Her koster det 300 kr. for en uge.

I Billund skal man af med 335 kr. for at parkere i en uge, mens man i Aarhus Lufthavn skal have 325 kr. op af lommen for det samme. To uger koster henholdsvis 545 kr. i Billund og 515 kr. i Tirstrup.

Københavns Lufthavn er Danmarks dyreste. Her koster det 360 kr. at parkere bilen i en uge i "Budget"-parkeringsanlægget og 720 kr. for to uger. Dog skal man her booke online, før man kører til lufthavnen, og "Budget"-parkeringsanlægget ligger 7-10 minutter fra lufthavnen med terminalbus. Disse er gratis og kører døgnet rundt.

Vil man parkere tættere på terminalerne, skal man vælge enten "Standard"-området eller "Direct"-området. "Standard"-området ligger 5-7 minutters gang fra lufthavnen og koster 649 kr. om ugen. "Direct" er et indendørs parkeringsområde, som ligger 3-5 minutters gang fra lufthavnen og koster 1550 kr. om ugen.

Annonce

For københavnere er det populært at køre til Malmö for at flyve billigt. Men her kan det blive en dyr fornøjelse at parkere. For ikke nok med, at man skal af med et beløb for at krydse Øresundsbroen. Man skal også betale 363 kr. for at parkere bilen i en uge i Malmös Lufthavn og 547 kr. for at stille bilen i to uger.

Hamburg Lufthavn ligger kun to timers kørsel fra den danske grænse, og med langt flere internationale afgange end Billund Lufthavn kan der for nogle jyder være gode grunde til at flyve fra det tyske. Her er det dog ikke billigt at parkere. For en uge skal man af med 475 kr. og for to uger 558 kr.

- Der kan være penge at spare på flybilletterne, hvis man vælger nogle af de mindre populære lufthavne i Danmark eller lige uden for Danmarks grænser. Dog bør man altid regne på, om det kan betale sig, når man medregner omkostninger til transport til og fra lufthavnen, siger Mads Bukholt, managing director for CupoNation Nordic.

Analysen er baseret på data indhentet fra lufthavnenes hjemmesider samt ved at ringe til lufthavnene.

CupoNation er en online rabatkodeplatform, der hjælper med at finde de bedste rabatter og tilbud i butikker og brands. Læs mere på www.cuponation.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre fremtid

En gruppe forældre slår alarm, fordi Aarhus Kommune vil ændre skoledistriktet i Åbyhøj. Gammelgaardsskolen vil få flere elever fra Bispehaven, og nu truer mange forældre med at flytte deres børn fra den skole til en privat. De mener, at børnene fra Bispehaven vil kræve flere ressourcer af Gammelgaardsskolen, fordi indvandrerbørnene, der kommer, har sværere ved at læse end etnisk danske børn. Det kan ramme dem, der i denne gruppe har brug for ekstra støtte. Ændringen af skoledistriktet har været i høring. Der er kommet 137 svar, 115 fra forældre, der advarer mod udvidelsen, og skolebestyrelsen ser forslaget som meget problematisk. Den har stor forståelse for, at der skal findes en løsning for børnene i vestbyen. Nu har 11 procent af eleverne på Gammelgaardsskolen behov for sprogstøtte. Det kan skolen håndtere, men bestyrelsen ser en fare i at få flere elever, der har brug for støtte. Det vil kræve ekstra ressourcer og ekstra penge. Måske skal der oprettes en ekstra klasse på skolen. Fra det nuværende distrikt skal potentielt 77 børn begynde i skolen. Hvis Bispehaven kommer med, er der 25 flere. Som det ser ud, skal fem elever fra Bispehaven ind i hver af de sandsynlige fire børnehaveklasser. Forældrenes bekymringer er også, at skolen ikke har plads til endnu en klasse. I forvejen har ikke alle klasser deres eget klasseværelse alene. Charlotte Korsgaard Nielsen er talsmand for Åbyhøj Dagtilbud og indstillet på at finde en løsning. Men gruppen er ikke inviteret til dialog. Her kan kommunen begynde. Tag alle med på råd og til debat om, hvordan sagen bedst klares. Jo mere viden, der ikke kommer til de rette, jo større er uvisheden og usikkerheden. Rådmand Thomas Medom (SF) erkender, at Gammelgaardsskolen allerede løfter en stor opgave for integrationen, og der følger nogle ressourcer med, siger han. Medom har ret i, at alle har et ansvar for alles børn. Men situationen er ulykkelig, og vi har ikke brug for flere parallelsamfund. Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre bliver fremtiden.

Annonce