Annonce
Aarhus

Aarhus Lufthavn snupper charter-rute fra Billund

Den græske ø Ithaca er ny på rutelisten i Aarhus Lufthavn. Århus Charter åbner ruten til maj. PR-foto: Aarhus Lufthavn

Århus Charter flytter flyvningen til den græske ø Ithaca fra Billund Lufthavn til Aarhus Lufthavn. Dermed har lufthavnen i Tirstrup indtil videre føjet fire nye europæiske destinationer til sit 2017-program.

Prag, Malaga og Gdansk.

Sådan lyder tre nye destinationer, der de seneste måneder er blevet præsenteret i Aarhus Lufthavn. Og nu kommer en fjerde til.

Fra maj 2017 får østjyderne en nemlig en lokal forbindelse til den græske ø Ithaca. Det står klart, efter at Århus Charter har flyttet charterflyvningen til Ithaca fra Billund Lufthavn til Aarhus Lufthavn.

Lufthavnsdirektør Peter Høgsberg udtrykker glæde over den positive udvikling i Aarhus Lufthavn efter en længere debat om lufthavnens fremtid. Debatten er endt med, at lufthavnen beholder sin nuværende placering i Tirstrup.

- Jo mere ro, der er omkring et projekt, jo større er villigheden normalt også til at investere i det. Mit klare indtryk er, at det netop er det, vi ser resultatet af i øjeblikket, hvor vi inden for få måneder har kunnet føje fire nye destinationer til lufthavnens rejsemål, siger Peter Høgsberg.

Ithaca er beliggende i det Ioniske Hav vest for Grækenlands fastland. Øens omdrejningspunkt er havnebyen Vathi, der byder på et væld af små gader, butikker og tavernaer.

Århus Charter flyver fra 20. maj 2017 mellem Aarhus Lufthavn og Preveza på det græske fastland. Herfra går turen videre til byen Lefkas med bus, hvorefter gæsterne bliver fragtet det sidste stykke til Ithaca med båd.

Der flyves til og med lørdag 14. oktober 2017, dog med en pause i august.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Mere tilskud til hurtigt internet - hvor der er behov for det

Som vi fortalte mandag, så vil Aarhus fortsætte med at vokse i vildskab i de kommende år. Med hvad deraf følger. Trafikkaos, for eksempel. Af samme grund arbejder kommunen med trafikplaner, som skal sikre, at vi også i fremtiden kan komme på arbejde. De handler blandt andet om Marselistunnel, flere spor på motorvejen, Kattegatbro og andre, hamrende dyre investeringer, som kan tage spidsen af trængslen. En idé, som af gode grunde ikke indgår i planen - fordi det selvfølgelig ikke primært bør være storbyen, som tager det initiativ - kunne oplagt handle om at sikre, at der er hurtige netforbindelser i kommunerne rundt om byen. Det vil give flere mulighed for at etablere højteknologiske firmaer i udkanten af metropolen, og det vil give flere ansatte i Aarhus-virksomheder mulighed for at arbejde hjemme, hvilket også vil bidrage til mindre trængsel på vejene. Hidtil har staten faktisk interesseret sig for at udbrede hurtigt internet i udkantområderne qua bredbåndspuljen, som giver tilskud til at sætte fart på internetforbindelserne i områder, hvor det dårligt betaler sig for netudbyder-selskaberne. Men den ordning var kun en hårsbredde fra at blive skrottet, da den nye S-regering fremlagde sit første finanslovsudkast. Heldigvis er regeringen nu - efter at Avisen Danmark har stillet kritiske spørgsmål til beslutningen - kommet på andre og bedre tanker. Nu er den parat til at lade puljen fortsætte - dog med den tilføjelse, at den vil fremskynde en evaluering af, hvordan pengene er blevet brugt hidtil. Hvilket er en rigtig god idé. For det er en kendsgerning, at i hvert fald det første år røg masser af tilskudskronerne til adresser i byområder, mens ensomt liggende huse på bl.a. Djursland ikke kunne få tilskud, fordi der var forrygende fejl i kortmaterialet over bredbåndsmulighederne landet over. Ret skal være ret. Med tiden blev kortmaterialet justeret, så Djursland har fået en pænt stor portion af støttekronerne i de seneste år. Men hvor mange husstande og virksomheder på Djursland og i andre udkantsegne af landet, der stadig hænger i netbremsen, er der næppe nogen, der har overblik over. Så lad os få det kortlagt i en fart, så pengene ryger derhen, hvor der er mest behov for dem, når regeringen atter åbner for kassen.

Annonce