Annonce
Aarhus

Aarhus-milliardær er god for 40 milliarder

Bestsellers hovedkontor i Aarhus. PR-foto

Bestsellers ejer Anders Holch Povlsen kan lægge yderligere 2,5 milliarder kroner oven i sin formue med det nye regnskab fra tøjkoncernen.

AARHUS: Aarhus' rigeste mand, Anders Holch Povlsen, ser i det seneste Bestseller-regnskab sin formue vokse med 2,5 milliarder kroner.

2,5 milliarder kroner er overskuddet før skat i tøjkoncernen Bestsellers 2016/2017 regnskab, som netop er gjort tilgængeligt for offentligheden. Ejeren Anders Holch Povlsen, der bor på herregården Constantinsborg ned til Årslev Engsø, menes at have en formue på mere end 40 milliarder kroner.

Der er lighed mellem vækst og Anders Holch Povlsen og Bestseller, der huser 800 ansatte i Bestseller-huset på Aarhus Ø. I det hele taget tæller tøjkoncernen 15.000 medarbejdere, hvoraf de 3300 gør sig i Danmark.

Efter et par år uden de store beløb på bundlinjen, blev overskuddet fordoblet i forrige regnskabsår, mens det nye regnskab viser, at overskuddet er steget med yderligere 23 procent. Selve omsætningen står dog lidt i stampe, og Anders Holch Povlsen siger til Dagbladet Børsen, at der nu skal fokus på omsætningstallene, der i det forgange regnskab steg med 2,6 procent til 23,5 milliarder kroner.

Annonce

2700 Bestseller butikker

I løbet af det seneste år har Bestseller lukket godt 330 af sine egne butikker. Det er sket for netop at holde styr på omkostningerne. Til gengæld er der åbnet 250 andre butikker, så Bestseller selv driver knap 2700 butikker - blandt andet mærkevarerbutikker som Jack & Jones og Only.

Derudover kan Bestsellers mærketøj købes i en stribe andre butikker lige som online-forretningen også er blevet en stor del af koncernen. Koncernens egen onlinedel udgør 1,2 milliarder eller det samme som fem procent. Dertil kommer Bestseller-tøjet som sælges på portaler som Amazon og Asos. I alt 20 procent Bestsellers omsætning sker via cyberspace.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

En opvisning i socialdemokratiske valgløfter

Da Helle Thorning-Schmidt i 2011 tiltrådte som Danmarks første kvindelige statsminister, blev det hurtigt klart, at det reelt var de radikale, der sad på magten, mens stort set ingen af hendes socialdemokratiske mærkesager og valgløfter blev gennemført. Da landets næste kvindelige statsminister, Mette Frederiksen, mandag kunne præsentere sin første finanslov, var det det stik modsatte - en opvisning i hvordan man sætter sig på magten og gennemfører sine valgløfter, mens det radikale støtteparti blev kørt helt over. Anført af tidligere Aarhus-borgmester finansminister Nicolai Wammen lykkedes det at få lavet ikke alene en af de rødeste finanslove meget længe set. Der er samtidig fundet plads til at kunne gennemføre rigtig mange af de socialistiske løfter, som vælgerne blev stillet i udsigt op forud for valget i sommer. Godt nok er det helt store valgløfte om tidlig tilbagetrækning til de fysisk nedslidte endnu ikke gennemført, men rigtig mange af de øvrige løfter er faktisk. Ikke mindst fik psykiatrien et meget længe ventet løft. I årevis har området været forbigået og kraftigt underprioriteret, og derfor var det også helt på sin plads, at Wammen levede op til løfterne fra valgkampen og sikrede midler til en af vores samfunds mest udsatte grupper. Der er stadig plads til forbedring, men finansloven var på det punkt et skridt i den rigtige retning. Til gengæld må det være mere end svært for den radikale leder Morten Østergaard at kigge sine vælgere i øjnene i disse dage. Socialdemokraterne gav enkelte indrømmelser på indvandrerpolitikken, men ellers bankede Wammen for alvor de radikale på plads, og radikale vælgere må med skuffelse konstatere, at dagene, hvor partiet via Margrethe Vestagers ledelse styrede Danmark, endegyldigt er forbi. I hvert fald er det umuligt at se radikale aftryk på den økonomiske del af finansloven, som til gengæld desværre må skabe jubel hos SF og Enhedslisten. For endnu en gang er den socialistiske misundelsespolitik og mærkesager slået igennem for fuld kraft med ekstra arveafgift og øget offentligt forbrug. Radikale har ellers gentagne gange langet ud efter borgerlige regeringer og specielt støttepartiet Dansk Folkeparti, som er blevet beskyldt for at se stort på alt andet indvandringspolitikken, men det er lige præcis det samme, man med rette nu kan beskylde det tidligere borgerlige midterparti for. Det virker i hvert fald som om, at Morten Østergaard har givet køb på alle økonomiske ønsker for at få små indrømmelser på spørgsmål om indvandring. Det er stærkt bekymrende, for Østergaard burde have været garanten for, at den røde regering økonomisk blev trukket i retning af midten. Det blev den på ingen måde, og derfor fik vi den rødeste finanslov i mange år. Den er blottet for jobskabende initiativer og hensyn til erhvervslivet men til gengæld med en regering, der bruger stort set hele det økonomiske råderum i et hug. Det giver øget velfærd på kort sigt men kan på længere sigt blive en meget dyr fornøjelse.

Aarhus

Flere mænd ville se Mormon-musicalen

112

Spottede fællestræk ved villaindbrud: Tre mænd fra Aarhus idømt flere års fængsel

Annonce