Annonce
Erhverv

Aarhus-milliardær reddede firma fra konkurs: Nu ruller millionerne ind

Peter Bohnsen købte for ni år siden 51 procent af ejendomsfirmaet Bricks, der var på konkursens rand. Tiderne er vendt, og Bricks havde i 2017 et overskud på 89 mio. kr. Ikke mindst i kraft af nygbyggeriet Frederiks Plads. Den højbjergensiske Bohnsen-familie er i dag den 23. rigeste i Danmark. Fotos: Kim Haugaard

Milliardæren Peter Bohnsen har skabt sin formue på containerhavnen i Aarhus. Bohnsen-familien er den 23. rigeste i Danmark, og nu ruller millionerne ind fra ejendomsfirmaet Bricks, som han reddede fra konkurs.

AARHUS: Da Aarhus-milliardæren Peter Bohnsen købte ejendomsfirmaet Bricks i 2009, mens finanskrisen toppede, rynkede flere på næsen. Bricks, der bygger stort i Aarhus, har heller ikke givet det store afkast. Indtil nu. Det nye regnskab viser et overskud på 89 millioner kroner i 2017.

Bricks står blandt andet bag Frederiks Plads på DSBs gamle værksted ved Spanien, der snart er klar til indflytning for de sidste af 150 familier. Nicolinehus på Aarhus Ø er et andet projekt, der er sving i lige som Peter Bohnsens formue, der for alvor blev grundlagt i 2007. Han solgte dengang rederiet Unifeeder, som var en del af den forretning, han havde bygget op i 1970erne på containertrafikken til og fra Aarhus.

Siden Unifeeders salg til kapitalfonden Montagu for to milliarder kroner er Bohnsen-familiens formue vokset til 3,9 milliarder kroner, skriver dagbladet Børsen.

Bohnsen-familiens formue er delt op i to hovedselskaber, som sidste år fik et overskud på 202 millioner kroner inklusive 89 millioner kroner fra det århusianske ejendomsfirma Bricks.

Formue er fordoblet

Siden salget af Unifeeder-rederiet er egenkapitalen dermed ynglet til det dobbelte. Bohnsen-familiens formue er - ifølge Forbes - den 23. største i Danmark.

Peter Bohnsen har overdraget selskabet Jabami til sine fire døtre, Birgitte, Maria, Jane og Anne Sofie, med en egenkapital på 2,6 milliarder kroner, mens han selv råder over 1,3 milliarder i sit eget investeringsselskab Webco Invest, skriver Børsen. Hovedparten af kapitalen er investeret i aktier.

Dog ikke ejendomsfirmaet Bricks, som Peter Bohnsen reddede i 2009, da mændene bag, Martin Busk og Philip Foss, stod tilbage med et tab på 162 millioner kroner efter kollapset i ejendomssektoren. Nu går det dog den anden vej - ikke mindst i kraft af, at selskabet er blevet stærkt polstret med Peter Bohnsens kapital, hvilket gør godt i en branche, hvor det kræver mange penge at være med i store og profitable projekter.

Annonce

Succes kommer ikke af sig selv

Den 74-årige Peter Bohnsen, der altid har haft bolpæl i Skåde sammen med hustruen Ulla, er kendt som en diskret mand, der yderst sjældent udtaler sig. I forbindelse med Unifeeders milliard-handel løftede han dog lidt af hemmeligheden om sin person som succesfuld erhvervsmand.

- Der er ikke tale om et eventyr. Snarere om hårdt arbejde, sagde han til Stiften.

Formuen har han skabt sig på skibsfart. Da container-trafikken i 1970erne for alvor boomede, så han mulighederne på Aarhus Havn. Han var klar over, at der i Europa var behov for at fordele de containere, som A.P. Møller og andre store rederier med skibe så lange som flere fodboldbaner havde fragtet over Atlanten.

Til formålet stiftede han sammen med Tonny D. Paulsen Unifeeder A/S, der specialiserede sig i containerlinier til og fra nordiske og baltiske lande samt Rusland. Forretningen gik så godt, at Peter Bohnsen og Tonny D. Paulsen i sommeren 2007 - 30 år efter de stiftede Unifeeder A/S - kunne sælge rederiet med hovedkontor i Shippinghuset i Aarhus til den engelske kapitalfond Montagu for et milliardbeløb.

Den succesrige erhvervsmand stammer fra Fyn. Han kom i 1961 i lære som speditionselev hos Samson Transport i Odense. Senere gik turen til Alfred Hansen Shipping først i København og derefter i Aalborg og Aarhus. Privat er Peter Bohnsen den stille og lidt eftertænksomme type, har vennen og den mange-årige golfmakker, Flemming Vennekilde, fortalt Århus Stiftstidende.

- Han slår ikke ud med armene til højre og venstre, selv om han har mange penge. Det mærker man ikke, forklarer han.

Annonce

Golf er den store passion

Tennis har også været blandt Peter Bohnsen fritidsinterresser, men golf er og bliver dog den store passion. Han er manden bag Lyngbygaard Golf i Lyngby på Lyngbygaard Gods' tidligere jorder.

Peter Bohnsen var manden med startkapitalen til den 27-hullers højtberømmede golfbane, og han har siden skudt betydelige beløb i klubben. I 2017 blev underskuddet i klubben tre millioner kroner.

Men i den store sammenhæng er der råd til at slå et slag i fritiden. Ejendomsfirmaet Bricks er, ikke mindst på grund af den store efterspørgsel på lejlighederne på Frederiks Plads, på guldkurs med overskuddet på 89 millioner kroner.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Motorvejstilslutning ved Hørning er en håbløs flaskehals: Når Beder-Beringvejen åbner bliver det endnu værre

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Søndagens coronatal: 353 nye smittede det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Lad os rykke udsalget til februar: Tøjbutik foreslår fælles fodslaw

Aarhus For abonnenter

Søren har boet nær stranden i Risskov hele sit liv: Støj og nybyggeri er blevet for meget for ham

Sport

Bakken Bears jubler over kommunale penge til ny hal: - Vi er glade og stolte over opbakningen

Alarm 112

Politiet undersøger bilbrand: Bil fra værksted stod pludselig i flammer

Debat

De hårdtarbejdende danskere er til grin: Vi giver sociale ydelser til mennesker, der bærer våben og sælger stoffer

Danmark For abonnenter

Sygeplejestrejke spænder ben for coronasmittede: Senfølgeramte i Aarhus venter i månedsvis på hjælp

Erhverv

Generationsskifte i sjette gear: Bilfamilie bygger nyt bilhus ud til Grenåvej

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

AGF

Jon Dagur Thorsteinsson deler vandene: Har AGF Superligaens mest irriterende spiller?

Tyskland

Live: Tysklandskender: Alle muligheder er i spil efter tæt valg

Forbrug

Tilbud onsdag aften: Du får ekstra 50 procent rabat på datovarer i supermarkeder

Aarhus For abonnenter

Nybagt arkitekt fik topkarakter: Ned med hækkene og ind med små boliger for nye og nuværende i villakvartererne

Kultur

Stig Rossen faldt i søvn på scenen midt i en forestilling: - Jeg havde slået hjernen fra og sendte kun kroppen på arbejde

Annonce