Annonce
Erhverv

Aarhus-milliardær scorer aktiegevinst på 1 milliard kroner

Anders Holch Povlsen er den tredje rigeste dansker med sin milliardformue på godt 40 milliarder kroner. Henholdsvis Lego-familien og Coloplast-familien er rigere på mediet Bloombergs seneste liste. PR-foto

Anders Holch Povlsen, der er mest kendt som Bestseller-ejeren, har en stribe andre forretninger. Net-virksomheden med tøj, sko og tasker har i denne uge givet en aktiegevinst på 1 milliard kroner.

AARHUS: Den århusianske milliardær Anders Holch Povlsen har i løbet af denne uge fået en aktiegevinst på omkring en milliard kroner for sin investering i e-handelvirksomheden Zalando, der på nettet sælger tøj, sko og tasker i stor stil.

Zalandos regnskab sendte aktien op med over 20 procent. Ifølge dagbladet Børsen og mediet Blomberg har Bestseller-ejeren mere end 25 millioner aktier i Zalando.

Det giver ham en gevinst på 143 millioner euro svarende til godt en milliard kroner. Zalando-aktien steg fra godt 25 euro til omkring 32 euro, hvilket er 239 kroner.

Zalandos regnskab lød på en omsætning på 5,39 milliarder euro - med et overskud på 117,8 millioner euro.

Zalando er et tysk selskab med en halv snes år på bagen. I 2012 kom selskabet ind på det danske marked.

Men det går jo som bekendt op og ned i aktieverdenen. Anders Holch Povlsen har også store interesser i den britiske netbutik Asos, der er kendt for sit salg af modetøj og kosmetik.

Sidste år blev netop Asos rundbarberet på den britiske børs. Og det kostede den danske Bestseller-ejer dyrt. Asos' aktie styrtdykkede den gang og tabte 40 procent af sin værdi. Det betød, at selskabet tabte markedsværdi svarende til over 11 milliarder kroner på en dag. Anders Holch Povlsen alene tabte omkring 3,3 milliarder kroner på det børs-stunt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Oversavede jagtgeværer og skarpladt revolver: Ny varetægtsfængsling i sagen

Aarhus For abonnenter

Seks østjyske borgmestre: Tre nyttige ting, vi har lært af corona-krisen

112

Påkørte lysregulering og stak af: Kom forbi i anden bil mens politiet var på stedet

Annonce