Annonce
Erhverv

Aarhus-milliardær scorer aktiegevinst på 1 milliard kroner

Anders Holch Povlsen er den tredje rigeste dansker med sin milliardformue på godt 40 milliarder kroner. Henholdsvis Lego-familien og Coloplast-familien er rigere på mediet Bloombergs seneste liste. PR-foto

Anders Holch Povlsen, der er mest kendt som Bestseller-ejeren, har en stribe andre forretninger. Net-virksomheden med tøj, sko og tasker har i denne uge givet en aktiegevinst på 1 milliard kroner.

AARHUS: Den århusianske milliardær Anders Holch Povlsen har i løbet af denne uge fået en aktiegevinst på omkring en milliard kroner for sin investering i e-handelvirksomheden Zalando, der på nettet sælger tøj, sko og tasker i stor stil.

Zalandos regnskab sendte aktien op med over 20 procent. Ifølge dagbladet Børsen og mediet Blomberg har Bestseller-ejeren mere end 25 millioner aktier i Zalando.

Det giver ham en gevinst på 143 millioner euro svarende til godt en milliard kroner. Zalando-aktien steg fra godt 25 euro til omkring 32 euro, hvilket er 239 kroner.

Zalandos regnskab lød på en omsætning på 5,39 milliarder euro - med et overskud på 117,8 millioner euro.

Zalando er et tysk selskab med en halv snes år på bagen. I 2012 kom selskabet ind på det danske marked.

Men det går jo som bekendt op og ned i aktieverdenen. Anders Holch Povlsen har også store interesser i den britiske netbutik Asos, der er kendt for sit salg af modetøj og kosmetik.

Sidste år blev netop Asos rundbarberet på den britiske børs. Og det kostede den danske Bestseller-ejer dyrt. Asos' aktie styrtdykkede den gang og tabte 40 procent af sin værdi. Det betød, at selskabet tabte markedsværdi svarende til over 11 milliarder kroner på en dag. Anders Holch Povlsen alene tabte omkring 3,3 milliarder kroner på det børs-stunt.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland For abonnenter

Udsigt og indblik: Den nye nationalparkdirektør har stået på toppen af Kilimanjaro og mæglet mellem offer og gerningsmand

Læserbrev

Læserbrev: Det koster at lade være med at investere i tilstrækkelig psykiatrisk hjælp

Der er behov for et akut livreddende løft af psykiatrien – både den kommunale og regionale del. Psykiatrien og den mentale sundhed er massivt underprioriteret, og selvom jeg ser frem til arbejdet med en 10-års plan, så er der akut behov for at understøtte disse områder nu. I øvrigt har der også været tale om at udskyde 10-årsplanen foreløbig. 10 ud af 13 partier kom dog med løfter om at løfte psykiatrien i de sidste dage af valgkampen op til folketingsvalget - løfterne er ikke indfriet! Jeg trøster mig dog ved, at der er sat 2,1 milliarder i forhandlingsreserve, og at psykiatrien også er et vigtigt tema for både støttepartier og dele af oppositionen. Mennesker kan dø af psykisk sygdom, og andre kan ende ud i sociale derouter, der kunne være undgået ved rettidig og tilstrækkelig hjælp. Det er dyrere for samfundet ikke at investere i tilstrækkelig psykiatrisk hjælp. Selvom en ambitiøs investering i både forebyggelse, behandling og rehabilitering og støtte koster, så koster det tifold mere at lade stå til bl.a. i form af afledte udgifter som overførselsindkomster, sygefravær og nedsat arbejdsevne. Indirekte omkostninger pga. psykisk sygdom koster hvert år samfundet omkring 100 milliarder kroner ved siden af udgifterne til behandling. Der kan frigøres mange af disse midler, hvis vi får vendt udviklingen til større fokus på forebyggelse og på hurtig og tilstrækkelig behandling og støtte. Vi ved, at vi kan redde en masse menneskeskæbner, og at vi kan spare samfundet for en masse udgifter, hvis vi aktivt vælger at prioritere området. Vi skal heller ikke glemme de ringe i vandet, det bringer for de pårørende, som ofte står desperate på sidelinjen. I psykiatrien er den basale omsorg skåret væk. Og det er der, skoen trykker. Det kræver ro, samtale, indhold og omsorg at blive rask efter psykisk sygdom. Derfor er der brug for flere ansatte til flere syge patienter, og det skal være sådan, at er man syg, skal det være muligt at blive indlagt - det er i virkeligheden ret enkelt. Jeg kan fortælle så mange forfærdelige historier fra psykiatrien. Virkelige historier om mennesker, der kunne være hjulpet, såfremt rammerne var til det, og området var politisk prioriteret i anstændig grad. Lige nu skal de lavthængende frugter plukkes, så liv kan reddes. Det betyder mere personale ansat både i ambulatorier, på sengeafsnit, på bosteder, flere bostøtter og brobyggere. Derudover skal der være nok sengepladser og aflastningspladser, så den syge ikke afvises, til trods for akut behov for hjælp. Det er det, man kan gøre lige nu! Det vil ret hurtig have effekt på anvendelsen af tvang, antallet af selvmord, antal genindlæggelser, antallet af gode behandlingsforløb, og flere der kommer sig hurtigere af deres sygdom.

Danmark For abonnenter

Skandaleramt omskæringslæge er tilbage i Aarhus: Styrelse kæmper for at stoppe ham

112

19-årig kvinde røvet midt om natten: Elefanthuer skjulte røvernes ansigt

Annonce