Annonce
Aarhus

Aarhus-milliardær står i vejen for skotsk rumcenter

Anders Holch Povlsen. Pressefoto
Bestseller-ejer Anders Holch Povlsen har råderet over den jord, hvor Skotlands regering har planer om at opføre et rumcenter.

AARHUS: Bestseller-milliardær Anders Holch Povlsen har gennem mange år opkøbt jord og ejendomme i Skotland - så meget at vi tilbage i oktober 2016 kunne fortælle, at han nu ejede mere jord i Skotland end den engelske dronning Elizabeth.

Nu er milliardæren blevet hovedperson i et drama omkring Skotlands første center til opsendelse af raketter og satellitter på grund af en del af sine jordbesiddelser.

Den skotske regering fik i juli 2018 tilladelse til at etablere et rumcenter i Sutherland, der ligger i det nordligste Skotland. Planen var at åbne for opsendelser i 2020. Holch Povlsen og hans firma Wildland har imidlertid råderet over området, hvor basen efter planen skal ligge, og den aftale kan kun opsiges, hvis den århusianske milliardær accepterer det eller går med til at acceptere ændringer i lejekontrakten.

Det skriver den skotske avis The Press and Journal.

Annonce

Imod rumcentret

Repræsentanter for Holch Povlsen har tidligere antydet, at de er imod rumcentret.

The Press and Journal har fået aktindsigt i korrespondancen hos de skotske myndigheder. Af den fremgår det, at "Wildland har arbejdet for at få rumprojektet standset og fortsætter med at arbejde imod det".

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

To mænd varetægtsfængslet for drabsforsøg og medvirken til drabsforsøg ved Paludan-demonstration

Klima

Grønne busser brager frem i Kina

112

Unge drenge øjenvidner til skuddrama: Vi så de skød, og så løb vi sgu'

Aarhus For abonnenter

Seks østjyske borgmestre: Tre nyttige ting, vi har lært af corona-krisen

112

Østjyllands Politi: - Han trængte ind bag afskærmning og ville ikke lægge kniven

Annonce