Annonce
Erhverv

Aarhus-milliardær vil bygge by til 7.000 indbyggere og en skyskraber på 317 meter

Hvis alt går efter planen skulle projektet stå færdig i 2023. Illustration: Bestseller

Den århusianske tøjmilliardær Anders Holch Povlsen har planer om en Bestseller-by i Brande med en skyskraber på 317 meter og et areal næsten dobbelt så stort som tidligere nævnt.

AARHUS/BRANDE: Bestseller-milliardæren Anders Holch Povlsen vil opføre sin egen by i Brande. Navnet bliver Bestseller Village & Tower. Planerne kom frem allerede i 2017, men siden er ambitionerne for byen vokset betydeligt.

Byen bliver nu næsten dobbelt så stor. Hele 645.000 kvadratmeter svarende til 88 fodboldbaner med en skyskraber på 317 meter. Det skriver finans.dk.

Udover skyskraberen vil Bestsellerbyen også rumme omkring 60 butikker, boliger, hotel- og konferencecenter, kontorlokaler, caféer, restauranter, uddannelsesinstitutioner, legepladser, cykelstier og en tankstation.

Et enigt byråd i Ikast-Brande Kommune sendte mandag aften et udkast til en lokalplan for området i høring. Bestseller håber at kunne stikke spaden i jorden i 2019, så projektet kan være klart i 2023.

Ifølge finans.dk betaler Bestseller selv hele byen, men vil ikke oplyse prisen på projektet.

Annonce
Med en højde vel over 300 meter kan skyskraberen i Bestsellerbyen blive Vesteuropas højeste bygning. Illustration: Bestseller
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce