Annonce
Aarhus

Aarhus-mode har fint besøg

Kommunens Headstart Fashion har inviteret en gruppe internationelae modefolk til at komme til byen og se designes fra en gruppe udvalgte århusianske firmaer

Udenlandske og danske skribenter fra de store modemagasiner mødte i går århusianske modedesignere på Rådhuset.

Annonce

Syv århusianske brands i stor vækst og med internationalt potentiale viste deres design i rådhushallen i går for en gruppe inviterede gæster. De kom fra udlandet og Købehavn for at se, hvad Aarhus kan indenfor fashion.

<p>Amerikanske Anna Barr fra Eclectic Magasine ­studerer det nærmest skræddersyede ­herretøj ­lavet af Leon Louis. Foto: Kim Haugaard</p>

Et enkelt og overskueligt arrangement, hvor der var god plads til alle og tid til, at man kunne nå rundt og snakke med hinanden og de andre.

En af gæsterne var Christiane Schaumburg-Müller, der arbejder emd mode til daglig og som for nylig lancerede en sko-kollektion i samarbejde med Bianco Sko.

»Der er ikke en finger at sætte på de ting, som de fremmødte har med i dag. Det er fedt design, som kan nå langt. Både de unge piger fra Agurk med det meget spraglede tryk og til i den anden ende af skalaen 47-årige Mette Rodtnes med de flotteste tasker,« sagde mode-eksperten, som havde udset sig et par tasker, hun gerne vil have i sin garderobe.

»Det er i det hele taget et godt initiativ at samle de nye på markedet og vise dem frem. Fashion er en meget svær branche, og her får de den opmærksomhed, som kan være svær at opnå,« fortsatte Christiane Schaumburg-Müller.

»Når tingne bare er i orden, er det jo egentlig lige meget, hvor de er lavet. Det gælder bare om at få det ud på markedet,« uddybede hun, som er begejstret for Aarhus.

»Jeg har været til Spot Festival, castet deltagere til et nyt tv-program for nylig i Aarhus og besøgt Bianco-butikkerne, så jeg har været her et par gange om måneden i længere tid. Skøn by med masser af unge, mange kulturelle arrangementer og udeliv på cafeerne, så snart der er en solstråle.

Christiane Schaumburg-Müller har dog en enkelt anke:

»I har alt for få parkeringspladser. Jeg får en bøde, stort set hver gang jeg er her,« skraldgriner hun.

Bag arrangemenmtet står Headstart Fashion, der er et regionalt samarbejde mellem regionen og Aarhus Kommune for at hjælpe de nye modevirksomheder frem. 75 procent af den danske modeindustri findes i Region Midtjylland med Herning, Ikast og Aarhus med omegn som lokomotiver.

Christian Chapelle fra Aarhus Kommune styrer Headstart Fashion og har inviteret gæsterne, som er i Aarhus i går og i dag.

»Det er herligt, at vi har kunnet trække både københavnske og udenlandske medier her til. De er svære at få fat i. Og de århusianske brands er i dag blevet eksponeret så enkelt, som de har ønsket det. Så jeg er meget tilfreds,« sagde han.

Gæsterne spiste i går på Restaurant Frederikshøj, der har en michelinstjerne. I dag besøger de Aros og NorthSide Festival.

De kommer fra Costume, Woman, Euroman, Eurowoman, Femina, Eclectic, Textilwirtschaft, Sportswear Magazine og Elle Hong Kong

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce