Annonce
Aarhus

Aarhus-museer vil skabe kæmpe fælles magasin

Thomas Bloch Ravn har taget initiativ til det fælles magasin. Den Gamle By opbevarer sine ting tre steder uden for museet. Foto: Kim Haugaard

Million-projekt skal løse problemer med at opbevare de ting, der ikke udstilles.

AARHUS: For de fleste museer er det umuligt at vise og have plads til alle de udstillingsgenstande, de har. Derfor ligger meget på magasiner andre steder.

Sådan er det også for adskillige museer i Aarhus, og derfor er der plan om at lave et fælles magasin for mange af dem.

I årsrapporten for kunstmuseet Aros skriver ledelse og bestyrelse, at Aros i 2016 er gået med i projektet om et nyt fælles magasin i Aarhus-området. Den Gamle By har taget initiativet og skal være bygherre, hvis planerne bliver realiseret.

Aros-rapporten fortæller, at mulige partnere i projektet også er Naturhistorisk Museum, Stadsarkivet, Kvindemuseet, Kunstkonservering, Moesgaard Museum og Randers Kunstmuseum.

Det samlede beløb for at opføre projektet vil være 126 millioner kroner. Det ventes, at mindst 70 procent af anlægssummen skal dækkes af fonde, men Den Gamle By som bygherre skal finansiere resten, oplyser Aros-rapporten.

Annonce

Totalt nyskabende

Aros vil forpligte sig til en længerevarende kontrakt, og den årlige leje vil være på cirka 115.000 kroner inklusive drift.

- Den altovervejende årsag til, at Aros er gået med i projektet, er en akut mangel på lager- og magasinplads. Projektet kan løse det på en fornuftig måde, og udformningen er i tråd med museets grønne vision.

Thomas Bloch Ravn, direktør i Den Gamle By, bekræfter projektet, og at initiativet er kommet fra ham.

- Det er et kæmpe projekt, som vi har arbejdet på et par år, og det er endnu ikke færdigudviklet, siger han og oplyser, at Den Gamle By i dag har magasiner tre forskellige steder i byen.

- Det vil være totalt nyskabende, hvis magasinet bliver en realitet, men det er mange penge, som skal samles, siger Thomas Bloch Ravn.

Det vil være totalt nyskabende, hvis magasinet bliver en realitet.

Thomas Bloch Ravn, direktør Den Gamle By
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Bølge af indbrud i fritidshuse: Kan være samme gerningsmænd

Leder For abonnenter

Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre fremtid

En gruppe forældre slår alarm, fordi Aarhus Kommune vil ændre skoledistriktet i Åbyhøj. Gammelgaardsskolen vil få flere elever fra Bispehaven, og nu truer mange forældre med at flytte deres børn fra den skole til en privat. De mener, at børnene fra Bispehaven vil kræve flere ressourcer af Gammelgaardsskolen, fordi indvandrerbørnene, der kommer, har sværere ved at læse end etnisk danske børn. Det kan ramme dem, der i denne gruppe har brug for ekstra støtte. Ændringen af skoledistriktet har været i høring. Der er kommet 137 svar, 115 fra forældre, der advarer mod udvidelsen, og skolebestyrelsen ser forslaget som meget problematisk. Den har stor forståelse for, at der skal findes en løsning for børnene i vestbyen. Nu har 11 procent af eleverne på Gammelgaardsskolen behov for sprogstøtte. Det kan skolen håndtere, men bestyrelsen ser en fare i at få flere elever, der har brug for støtte. Det vil kræve ekstra ressourcer og ekstra penge. Måske skal der oprettes en ekstra klasse på skolen. Fra det nuværende distrikt skal potentielt 77 børn begynde i skolen. Hvis Bispehaven kommer med, er der 25 flere. Som det ser ud, skal fem elever fra Bispehaven ind i hver af de sandsynlige fire børnehaveklasser. Forældrenes bekymringer er også, at skolen ikke har plads til endnu en klasse. I forvejen har ikke alle klasser deres eget klasseværelse alene. Charlotte Korsgaard Nielsen er talsmand for Åbyhøj Dagtilbud og indstillet på at finde en løsning. Men gruppen er ikke inviteret til dialog. Her kan kommunen begynde. Tag alle med på råd og til debat om, hvordan sagen bedst klares. Jo mere viden, der ikke kommer til de rette, jo større er uvisheden og usikkerheden. Rådmand Thomas Medom (SF) erkender, at Gammelgaardsskolen allerede løfter en stor opgave for integrationen, og der følger nogle ressourcer med, siger han. Medom har ret i, at alle har et ansvar for alles børn. Men situationen er ulykkelig, og vi har ikke brug for flere parallelsamfund. Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre bliver fremtiden.

Østjylland

Thorsager Kirke har næsten fået alle stole tilbage: Efterladt varevogn gemte på stjålne rundkirkestole

Aarhus

Narkokørsel på fars scooter: Sigtelserne regnede ned over ung knallertkører i Egå

Annonce