Annonce
Aarhus

Aarhus-overlæge drager til Malaysia: Skal bekæmpe Corona-virussen

Overlæge på Infektionsmedicinsk afdeling på Aarhus Universitetshospital, Merete Storgaard, bor til dagligt i Malling.Foto: Dansk Røde Kors
Merete Storgaard er taget afsted for Dansk Røde Kors til Kuala Lumpur i Malaysia. Her skal hun dele ud af sin ekspertviden indenfor infektionssygdomme og epidemier, så en yderlig spredning af den frygtede Corona-virus i Asien kan inddæmmes.
Annonce

AARHUS: I går aftes kunne Merete Storgaard sætte sig til rette i et flysæde fra Københavns Lufthavn med retning mod den malaysiske hovedstad Kuala Lumpur.

Det er ikke som turist, at hun drager mod østen. Nej, Merete Storgaard, som til dagligt er overlæge på Infektionsmedicinsk afdeling på Aarhus Universitetshospital, skal arbejde som en såkaldt pandemic-adviser for Dansk Røde Kors.

- I går sendte vi Merete Storgaard afsted mod vores regionskontor i Malaysia. Her skal hun hjælpe de nærliggende beredskaber, så de er klar til at kunne håndtere en eventuel udbredelse af Covid-19-virussen (som hidtil har heddet Corona, red.) fra Kina til andre lande i Asien. Hun skal dele ud af sin store erfaring og ekspertise indenfor infektionssygdomme, så beredskaberne er bedre rustede til at kunne klare opgaven, lyder det fra Ditte Goor. Hun er kommunikationsmedarbejder i Dansk Røde Kors, og hun skal have den løbende kontakt med Merete Storgaard.

At der er tale om en sand ekspert indenfor området, kan ledende overlæge på Aarhus Universitetshospital, Lars Jørgen Østergaard, skrive under på.

- Merete Storgaard er blandt de dygtigste, som kan sendes afsted. Hun er ekspert indenfor infektionssygdomme, og i Malaysia skal hun dele ud af sin viden indenfor området, så man forhåbentlig kan undgå en decideret pandemi (global epidemi af infektionssygdom, red.), lyder det fra ham.

Annonce

Opstartsfase

I skrivende stund er Merete Storgaard ikke endnu landet i Malaysia, hvorfor der ikke er oprettet kontakt til hende. Hun skal første hente en malaysisk telefon på regionskontoret, hvorefter der skal dannes et overblik over de mange opgaver, hun skal tage fat på.

- Når hun ankommer til vores regionskontor, skal hun nok lige bruge en dag eller to på at falde på plads, danne sig et overblik over situationen, og hvordan hun skal gribe de forskellige opgaver an. Jeg regner med at kunne få kontakt til hende i løbet af fredagen eller weekenden, forklarer Ditte Goor.

Det er endnu uvist, hvor lang tid Merete Storgaard skal befinde sig i Malaysia, men én ting er dog sikkert, og det er, at der løbende vil komme flere udsendte fra Dansk Røde Kors. Det er nemlig tiltænkt, at organisationen vil sende nogle såkaldte mental health-medarbejdere i en østlig retning. Hvornår disse skal sendes afsted, og hvor mange der er tale om, står dog også hen i det uvisse. Det hele kommer nemlig an på, hvordan Covid-19-virussen udvikler sig, hvor stort behovet er, samt hvor mange frivillige, der melder sig.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Fuldt hus i de hvide test-telte: Ingen ledige tider før weekenden

Udland

Få overblikket: Mindst 100 mennesker har mistet livet ved voldsom eksplosion i Beirut

Aarhus

Stigning i smittede: Somalisk forening i chok over corona-tal

Aarhus For abonnenter

Tonicha går med mundbind i bussen: 25-årig ven døde af corona

Annonce