Annonce
Norddjurs

Aarhus-par fravalgte Ebeltoft til fordel for naturgrund i Grenaa: Købte sokkelgrund på 8x8 meter i populært sommerhusområde

Hjortshøj-parret René og Anna Dybdal har købt sokkelgrunden på 64 kvadratmeter i den kommunale udstykning, Klitten, til en pris på 775.000 kroner. Nu glæder de sig til at få bygget sommerhus på grunden. Foto: Annelene Petersen
René og Anna Dybdal faldt for charmen i sommerhusområdet Bag Klitten og droppede tanken om Ebeltoft. Nu venter de på, at drømmesommerhuset bliver til virkelighed.

Grenaa: Når man skal finde René og Anna Dybdals sommerhusgrund, så kan man godt komme lidt i tvivl om, hvor den egentlig er.

For det første er adressen Bag Klitten 1b stadig ikke at finde på Google Maps. Når man så parkerer ved nummer 1, ligner grunden ved siden af ikke lige umiddelbart en oplagt sommerhusgrund. Her er masser af vild og utæmmet natur, og man skal kigge nøje efter for at se de fire rødmalede markeringspæle, der viser, hvor det kommende sommerhus skal ligge.

Men det vilde look har en naturlig forklaring, og det er også en af årsagerne til, at parret har købt grund netop her.

Annonce

- Vi kan rigtig godt lide idéen om, at en sommerhusgrund bevarer sin naturlige vegetation og kræver et minimum af vedligehold, siger Anna Dybdal.

Parret har købt sokkelgrunden til 775.000 kroner, hvilket betyder, det har råderet over et byggefelt på otte gange otte kvadratmeter, hvoraf der må bygges på de 40 af dem - på deres grund dog i to etager. Resten af grunden er fællesareal, hvor naturen skal forblive, som den er, lige som det gør sig gældende i resten af området.

Grunden er en af 13 grunde, som blev sat til salg i sommeren 2020, og som var solgt i løbet af godt et halvt år.

Kolonihavestemning

René og Anna Dybdal fra Hjortshøj købte sommerhusgrunden i efteråret 2020, efter de havde været på udkig efter et sommerhus i en længere periode.

- Vi har været en del i sommerhus. Min forældre har et dejligt sommerhus ved Vesterhavet, som vi har lånt mange gange, men det er to timers kørsel væk, og vi vil gerne have noget lidt tættere på, siger Anna Dybdal.

Derudover havde parret også været en del i Ebeltoft.

- Vi har været meget i Dråby Strand og kan godt lide det område. Vi bor i Hjortshøj, så det var også Ebeltoft-området, vi havde kig på, siger René Dybdal.


Vi har altid vendt blikket mod Ebeltoft, så vi har ikke ledt efter sommerhus herude, men vi forelskede os i området ved Klitten. Det er et virkelig charmerende sommerhusområde med fine træhuse i mange kulører - en art maritim kolonihave - og stranden er virkelig smuk

Anna Dybdal


Lidt tilfældigt hørte parret om den ny udstykning Bag Klitte, da en af René Dybdals kollegaer havde købt en grund på Klitten.

Parret tog ud for at se på de nye grunde, men egentlig mest for at afkræfte, at de skulle købe en grund i  Grenaa.

- Vi skulle bare lige ud at se det for at slå det ud af hovedet, siger René Dybdal og bliver suppleret af sin hustru.

- Vi har altid vendt blikket mod Ebeltoft, så vi har ikke ledt efter sommerhus herude, men vi forelskede os i området ved Klitten. Det er et virkelig charmerende sommerhusområde med fine træhuse i mange kulører - en art maritim kolonihave - og stranden er virkelig smuk, siger Anna Dybdal og fortæller, at den oprindelige tanke også var, at de ville købe et hus og ikke bare en grund.

Forelskelsen i området gjorde, at Ebeltoft blev slået ud af hovedet, også fordi, at parret bare ikke lige fandt det rigtige hus til den pris, de havde i tankerne.

Annonce

Allieret sig med arkitekt

Nu skal der så bygges hus på grunden, og parret har, af flere grunde, allieret sig med en arkitekt.

- Man køber ikke bare lige et type-sommerhus. Det findes simpelthen ikke, hvis man skal bygge kvadratisk på 40 kvadratmeter i to plan, siger René Dybdal.

Derudover vil parret også gerne ramme den stil, der er i området.

- Vi skal have et sort træhus, der taler ind i det, der er her i forvejen, så det bliver ikke noget shinet. Vi har respekt for området, siger Anna Dybdal.

Klitten og Bag Klitten

  • Lokalplanområdet ved Klitten og Bag Klitten består af 100 sommerhuse.
  • Sommerhusområdet er, i den form det har i dag, et ret enestående udtryk for tidligere selvbyggersommerhuse - mange af husene er langsomt vokset fra meget små hytter på 10-20 kvadratmeter til huse, der i dag er over 100 kvadratmeter og i op til 3 etager.
  • I forbindelse med udarbejdelsen af lokalplan 119 fra 1997 var der planer om at udlægge i alt 20 nye byggefelter på 8x8kvadratmeter til sommerhuse i lokalplanens delområde to, området Bag Klitten. Ni af de 20 byggefelter blev dog fjernet i forbindelse med den endelige vedtagelse.
  • I forbindelse med udarbejdelsen af lokalplan 089-707 fra 2019 var der planer om at udlægge 17 nye byggefelter på 8x8 kvadratmeter, heraf 14 i området bag klitrækken og tre på selve klitkronen, men der blev efter høringsperioden skåret fire fra bag klitrækken.
  • De 13 grunde kom i udbud i juni 2020, og midt juni var cirka halvdelen solgt. Den sidste grund blev solgt i januar 2021.

Byggetilladelsen blev sendt ind for tre uger siden, så nu venter parret på, at den bliver godkendt, så de kan komme i gang med drømme-sommerhuset.

- Det har været lidt af en rejse, men nu kan vi visualisere det, og vi er så klar til at komme i gang, siger hun og bliver suppleret af sin mand:

- Det bliver en investering for familien, så vores to børn og deres kærester og deres kommende familie også kan bruge det i fremtiden, siger René Dybdal.

Annonce
For abonnenter

Nødråb fra virksomheder: Vi ved ikke, om vi kan få råvarer om en måned. Eller hvad de koster. Og om leverandøren findes om et år

Aarhus For abonnenter

Moesgaard Museum beskyldes for at skæmme naturperle: - Det er jo ren Klondike med udsigtstårn og campingvogn

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
AGF For abonnenter

Stiften har været AGF-karaktererne igennem: Her er årets spiller, forårets profil og sæsonens bedste kamp i den rædderlige sæson

Aarhus For abonnenter

Rift om pladserne: Kommunen slukker Aarhus-restaurants drøm om mere udeservering

Alarm 112

To personer løb over for rødt for at nå bus: Begge blev kørt ned og sendt på skadestuen

Aarhus

Champagne kan nydes i enhver anledning: Interessen for mousserende vine er på vej frem

Han organiserede uroen og kastede brosten mod EU-forbeholdene og politiet: - Det var et snydevalg, og hadet var indædt

Erhverv

Kommunen køber kæmpe ejendom i Viby for 34 mio. og har van(d)vittige planer for bygningerne

Sport For abonnenter

Se nedrykningsbraget fra 2. division: Middelfart kæmpede mod Brabrand

Erhverv

Klimakamp ved køledisken: Klimamærker guider Kvicklys kunder til mere klimavenlige indkøb

Kultur

Se video: Northsides nye vartegn har tabt pusten

Endnu en havørn fundet død med hagl i kroppen, men ingen ved, hvorfor eller hvem der gør det: - Det er noget forbandet svineri

Byudvikling

Nu kan der bygges tæt i Sonnesgade - men byrådet løfter en pegefinger

Kultur For abonnenter

Jacob og Helle tænker tøj som 'gourmetshopping': Det skal være ærligt og personligt

Sport

Leverede comeback efter pausen: Langskud og scoring på direkte hjørne gav Brabrand første sejr i 11 kampe

Annonce