Annonce
Navne

Aarhus-præst skal vikariere i Sahl-Gullev

Peter Worm Madsen tiltræder i Sahl-Gullev 1. november. PR-foto
Peter Worm Madsen tiltræder stillingen den 1. november.

Nuværende sognepræst ved Christians Sogn i Aarhus, Peter Worm Madsen, skal med virkning fra 1. november tiltræde en stilling som konstitueret sognepræst i Sahl-Gullev Pastorat med tilknytning også til Bjerringbro Pastorat.

Der er tale om et vikariat af foreløbig et års varighed.

Stillingen er blevet ledig i forbindelse med, at sognepræsten siden 1. september 2018, Anna Rask Lauridsen, er tiltrådt en stilling som sognepræst i Mejdal Pastorat ved Holstebro med 50 procents arbejdstid her og andre 50 procent som præst ved Center for Sundhed i Holstebro.

Annonce

Nogenlunde samtidig med, at Anna Rask Lauridsen sagde sin stilling op, blev det besluttet, at præstegården i Sahl skal rives ned, fordi den er hærget af skimmelsvamp.

I stedet skal opføres en ny præstebolig og en sognegård. Af samme grund er den ledige stilling opslået som et vikariat, fordi der - som reglerne ellers er - ikke kan stilles en bolig til rådighed for præsten.

Provst i Viborg Østre Provsti og sognepræst i Bjerringbro Sogn, Bjarne Bæk Markussen, siger til Bjerringbro Avis, at det ikke har været et problem at finde en kandidat til vikarstillingen.

- Vi oplever generelt, at der er flere, der søger stillinger, der er vikariater, end faste stillinger. Jeg tror, det skyldes, at der ikke er bopælspligt ved et vikariatet, siger provsten, der tilføjer, at det ikke nødvendigvis er attraktivt at skulle flytte ind i en præstebolig.

- Men vi håber, at når vi skal søge en fast præst til Sahl-Gullev, så kan vi samtidig lokke med en ny og moderne præstebolig, siger Bjarne Bæk Markussen.

Provst Bjarne Bæk Markussen håber, at en ny præstegård kan virke tillokkende på ansøgere. Arkivfoto: Preben Madsen

Økonomien er godkendt

Ifølge Bjerringbro Avis er økonomien ved nybyggeriet godkendt. Der er afsat 7,7 millioner kroner, men der har endnu ikke været foretaget licitation.

Problemer med at skaffe materialer og håndværkere kan betyde, at årsvikariatet forlænges.

Sahl Præstegård blev opført i 1861, men i forbindelse med en renovering i 2007 blev der brugt organiske materialer, blandt andet gipsvægge, der lukkede de oprindelige vægge inde, så der opstod skimmelsvamp.

Byggeriet vil omfatte dels en præstebolig, dels et sognehus med to kontorer og en mindre sal. Sahl-Gullev Sogne har selv 500.000 kroner, og provstiudvalget havde bevilget tre millioner kroner til en renovering. Nu lægges yderligere 4,2 millioner kroner oveni.

Annonce

Uddannelse og baggrund

Peter Worm Madsen er cand.theol. fra Aarhus Universitet 2007 efter at have indledt studierne syv år tidligere.

Efterfølgende arbejdede Peter Worm Madsen for Den Danske Israelmission og kom i janaur 2013 til Christianskirken, hvor han dels har virket som diakonimedarbejder, dels som præst på halv tid med fokus på de unge voksne i sognet.

Peter Worm Madsen høstede en del medieomtale i forbindelse med, at han en gang om måneden så at sige flyttede sit præstekontor ind på værtshuset Pipes i Aarhus Nord.

Selv sagde han til TV2 Østjylland:

- Jesus gik også til fester og var sammen med folk, der hvor de var, og så tænker vi: - Jamen, det skal vi simpelthen også! Det er meget vigtigt, at vi kommer ud af kirken. Folk kommer ikke i kirke lige så meget som for 50 år siden. Så vi skal mere ud og møde dem i sognet.

Privat er Peter Worm Madsen bosat i Lystrup ved Aarhus.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Uro om kulegravning af omstridt psykolog: Sagen står til at blive skrinlagt - men er alle sten vendt i Aarhus?

Danmark

Fredagens coronatal: Færre smittede - flere indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus For abonnenter

Guide til Michelin-kokkenes favoritspisesteder i Aarhus: Her tager vi hen i vores fritid

Aarhus For abonnenter

Frustrationer står i flammer: Ulovlig strejke og trussel om masse-opsigelser på hospitalet i Skejby

Sport

Stjernespiller skal ingen steder og forlænger opholdet i Aarhus med tre år: - Jeg ser et kæmpestort potentiale i Aarhus United som klub

AGF

Kommentar: Top seks er fortsat inden for det muliges rige for AGF, men status quo efter 1-1 mod Silkeborg har ikke ligefrem gjort sagen nemmere at løse

Kom med ud i en mørk skov ved Polens grænse, få nyt om de rige, og så er der mere fra kommunalvalget til dig, som ikke kan få nok

Debat For abonnenter

Stiften mener: Sygeplejerskerne har fat i den lange ende

Navne

Nu fylder saxkongen 80 år: Han lærte at læse noder og at komme til tiden

Alarm 112

Voldsomt uheld i Aarhus: Bilist ramt af bus

For abonnenter

Volbeat-forsanger Michael Poulsen har samlet mod i årtier: - I dag tør jeg stå ved, at de døde flytter med

Debat

Ironi kan forekomme: Vores millionby savner da et højhus ved Møllestien?

AGF For abonnenter

Karakterbogen: Tre AGFere spillede over par mod Silkeborg - to leverede en decideret ringe indsats

AGF

Det var da i grunden en kamp, AGF skulle have vundet, men som de reelt ikke fortjente at vinde

Annonce