Annonce
Aarhus

Aarhus-rådmand vil have regler for bemandingen i daginstitutioner

I forbindelse med det kommende folketingsvalg er der skarpt fokus på nomeringerne i vuggestuer og børnehaver. Nu når debatten også ind i byrådssalen i Aarhus. Arkivfoto: Michael Svenningsen
SF-rådmand vil blandt andet sikre en medarbejder per tre børn i vuggestuerne i Aarhus Kommune. Socialdemokratiet er også optaget af normeringerne i daginstitutioner, men partiet siger nej til planen om minimumsnormeringer.
Annonce

AARHUS: En ny plan om at indføre minimumsnormeringer i børnehaver og vuggestuer i Aarhus er sat i spil.

SF i Aarhus stiller på Aarhus Byråds møde onsdag 24. april forslag om at sikre en medarbejder per tre børn i vuggestuerne og en medarbejder per seks børn i børnehaverne.

Initiativet skal finansieres med en skattestigning på en promille i Aarhus Kommune.

- Der er kvoter for fisk, låg på topskatten og prop i antallet af unges uddannelser. Der er aftalt mindsteløn og maksimumudledning, der findes fartgrænser og endda regler for, hvordan og hvor længe, man må opholde sig i en offentlig skov. Nu er det også på tide, at vi lytter til forældrene og medarbejderne og sætter en klar nedre grænse for, hvilken dagligdag vi vil tilbyde børn, forældre og medarbejdere i landets vuggestuer og børnehaver, siger Thomas Medom, SF-Aarhus' politiske leder og rådmand for Børn og Unge.

Nu er det også på tide, at vi lytter til forældrene og medarbejderne og sætter en klar nedre grænse for, hvilken dagligdag vi vil tilbyde børn, forældre og medarbejdere i landets vuggestuer og børnehaver.

Thomas Medom (SF), rådmand

Annonce

Forslag kan dumpe

Men SF-planen om minimumsnormeringer i daginstitutioner løber formentlig panden mod muren i byrådssalen.

Socialdemokraterne vil meget gerne sætte fokus på normeringerne, men partiet siger nej til konkrete krav til normeringer.

- Der er grundlæggende behov for at se på normeringerne - ingen tvivl om det. Men vi har det fint med, at ledere og medarbejdere i de enkelte institutioner selv har friheden og fleksibiliteten til at indrette hverdagen bedste muligt. Det kan eksempelvis give mening i forhold til de mødetider, som børnene har. Forslaget fra SF er mest af alt symbolpolitik, vurderer Anders Winnerskjold, politisk ordfører for Socialdemokratiet i Aarhus Byråd.

Anders Winnerskjold minder om, at en skattestigning i Aarhus Kommune får konsekvenser i andre kommuner. Reglerne er nemlig sådan, at den skal finansieres ved nedsættelser af skatterne i andre kommuner.

- Det finder jeg usolidarisk, understreger han.

Annonce

Massiv mobilisering

De seneste uger er der i blandt andet Aarhus gennemført demonstrationer for bedre normeringer i daginstitutioner.

De aktioner har SF-Aarhus’ politiske ordfører og medlem af byrådets udvalg for børn og unge, Mette Bjerre, noteret sig.

- Den seneste tid har været præget af massiv mobilisering af forældre rundt omkring i Danmark og lokalt i Aarhus bag kravet om indførelse af minimumsnormeringer. Herudover har adskillige målinger vidst at et stort flertal af såvel befolkningen som politikere bakker op om indførelse af minimumsnormeringer, forklarer Mette Bjerre.

Rådmand Thomas Medom (SF) vil have minimumsnormeringer i vuggestuer og børnehaver. Men planen får svært ved at blive til virkelighed i Aarhus. Arkivfoto: Axel Schütt
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce