Annonce
forside

Aarhus-rådmand vil skabe tillid til udskældt teknikområde

Venstres spidskandidat ved kommunalvalget, Bünyamin Simsek, bliver fra årsskiftet ny teknik- og miljørådmand i landets næststørste by.

Venstre vælger posten som teknikrådmand i Aarhus og går efter at genskabe tilliden til skandaleramt område.

En uge efter kommunalvalget er der nu sat navn på de fem rådmandsposter i Aarhus Kommune.

Venstres spidskandidat, Bünyamin Simsek, har valgt posten som teknik- og miljørådmand.

Derefter falder de øvrige poster på plads.

Kristian Würtz (S) bliver rådmand for Sociale Forhold og Beskæftigelse, SF's Thomas Medom bliver rådmand for Børn og Unge, og Dansk Folkepartis Jette Skive fortsætter som rådmand for Sundhed og Omsorg.

De Radikales Rabih Azad-Ahmad fortsætter som rådmand for Kultur og Borgerservice.

Bünyamin Simsek forklarer, at hans vigtigste opgave bliver at genskabe tilliden til teknik- og miljøområdet.

Området har været plaget af skandalesager om bilagsrod og brud på udbudsregler. Det har kostet en forvaltningschef og en teknisk direktør jobbet.

- Vi har en organisation, hvor tilliden skal genopbygges - særligt i forhold til erhvervslivet, men også de hundredvis af medarbejdere, der hver dag møder på arbejde.

- De skal mærke, at der er en politisk ledelse og en enighed i byrådet om, at man sørger for at tage de beslutninger og de handlinger, der er påkrævet, siger Simsek på et pressemøde på Aarhus Rådhus.

Den nye rådmand er ikke bange for den kritik, der ofte følger med den udsatte post.

- Dem, der kender mig, ved, at jeg ikke er bange for øretæver. Dem tager jeg gerne med, så længe jeg ved, det er det rigtige, jeg kæmper for, siger han.

- Jeg har ikke haft bekymring ved at vælge teknik- og miljøområdet, men som mindretalsrådmand er det vigtigt at få en aftale på plads, så jeg har et ledelsesmæssigt handlerum til at agere, og det har jeg fået, siger Bünyamin Simsek.

Hvilke ændringer der kommer til at ske på området, vil han endnu ikke løfte sløret for.

Borgmester Jacob Bundsgaard (S) har konstitueret sig med 21 mandater i rød blok bag sig mod blå bloks ti mandater.

Det betyder, at rød blok er førstevælger af rådmandsposterne, mens blå blok kan vælge som nummer to.

Allerede dagen efter valget meddelte SF's Thomas Medom, at han havde udset sig posten som børne- og ungerådmand.

Herefter var det op til det største parti i blå blok, Venstre, at vælge rådmandspost.

Partiet kunne vælge mellem posten som rådmand for Kultur og Borgerservice, Sociale Forhold og Beskæftigelse og Teknik og Miljø.

Valget faldt altså på sidstnævnte område, som socialdemokraten Kristian Würtz har haft ansvaret for de seneste fire år.

Borgmesteren og de fem rådmænd er - modsat de øvrige byrådsmedlemmer - ansat på fuld tid til at lede kommunen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Aarhus Fremad ligger stadig nummer et

Leder For abonnenter

Vold på skolerne: Lærerne OG eleverne skal have hjælp

Det er ikke mange arbejdspladser, hvor over 50 procent af de ansatte oplever trusler og chikane. Men det er ikke desto mindre tilfældet for lærere og pædagoger i nogle af de århusianske skoler. Og det er helt igennem uacceptabelt, at det tal er voksende i øjeblikket. Formanden for Skolelederforeningen mener, at kravet om større inklusion er en af de største forklaringer på den stigende vold og chikane. For øger man kravet til eleverne uden at øge ressourcerne, så står frustrationerne i kø hos elever, der ikke har redskaberne til at følge med. Og det er synd for både børn og ansatte. Samtidig bliver der færre hænder til de mindste i vuggestuer og børnehaver, og derfor hænger ønsket om at finde og håndtere de udadreagerende børn allerede her, i en tynd tråd. Og det vidner om, at konsekvenserne af effektiviseringer og nedskæringer kan komme som forsinkede bølgeskvulp. Derfor kan Aarhus og resten af landet se frem til, at Det Nationale Forskningscenter kommer i bund med deres undersøgelse, hvor de kortlægger fællestrækkene for de skoler, som er hårdt ramt af ballade og vold. På den måde kan en løsning på udfordringer forhåbentligt komme tættere på, for det er helt uacceptabelt, at der er en så vigtig faggruppe, som er så udsat for potentielt ødelæggende adfærd.

Aarhus For abonnenter

Vold og trusler på skoler i Aarhus: Se listen over de kolossale forskelle

Annonce