Annonce
Aarhus

Annulleringer for 500.000 kroner: Aarhus-restaurant går nye veje med takeaway

Corona-krisen har ramt restaurationsbranchen hårdt med mange aflysninger. Nu satser manden bag Restaurant Atrium i Aarhus, Søren Jakobsen, på takeaway-retter. Foto: Flemming Krogh
Manden bag restaurant Atrium, Søren Jakobsen, satser på takeaway-retter.

AARHUS: Bordene er dækkede, men der er ingen gæster i den lyse restaurant i i Hotel Royals glas-overdækkede atriumgård. Her er kun to personer: Kokken Søren Jacobsen og en enkelt gæst i baren.

Søren Jacobsen har ikke travlt i dette øjeblik, men det får han snart, da han er ved at gøre forberedelser til pop up-takeaway, som han starter op tirsdag 17. marts. Søren Jacobsen er normalt involveret i såvel restaurant Gastromé og som restaurant Atrium, der begge holder midlertidigt lukket på grund af corona-krisen.

En lang række aflysninger har fået Søren Jacobsen til at gå i en anden retning. Indtil videre.

- Vi skal have det bedste ud af situationen. Derfor har jeg valgt at lave pop up-takeaway med udlevering fra Atrium og levering i hele Aarhus, fortæller Søren Jakobsen.

Der bliver fem valgmuligheder: Braserede svinekæber, oksemørbrad, en kyllingeret og to slags salater.

- Vi kommer til at lave nogle gode, solide hverdagsretter med henblik på hverdagen, der skal fungere i hjemmet, så de århusianske familier kan købe lækker aftensmad i de næste par uger, lyder det fra køkkenchefen, som har et klart svar på, hvorfor han vælger at gå den vej.

- Overlevelse er afgørende for os nu. Vi har fået annulleringer for 500.000 kroner, så det er meget alvorligt, lyder det fra Søren Jakobsen, som oveni tabet har mistet værdier i råvarer på omkring 40.000 kroner.

Maneger Rob Duivenvoorden fra Restuarant Juliette tilbyder tre slags burger-menuer, hvoraf den ene er vegetarisk. Han vurderer, at salget vil stige i den kommende tid. Foto: Flemming Krogh
Annonce

Faste udgifter skal betales

Nu har han bestilt nye råvarer hjem, så det nye koncept kan gå i luften om få dage.

- Det bliver dejligt at komme i gang med at arbejde igen, selvom jeg kommer til at knokle dobbelt så hårdt for den halve løn, lyder det med et ironisk smil fra Søren Jakobsen, der har sendt sine medarbejdere hjem, men stadig skal betale husleje og andre udgifter.

En særligt tilbud skal lokke kunderne til på tirsdag.

- De første 200 kunder, der bestiller mad til afhentning, kan få en kold fadøl i Atrium. Så skåler vi for det gode humør, siger Søren Jakobsen.

Afhentning af maden foregår i restaurant Atrium i Hotel Royal på Store Torv i Aarhus.

Annonce

Færre ansatte på job

Takeaway satser man på flere steder i det århusianske restaurationsmiljø. I Jægergårdsgade er flere steder kendte for god takeaway, blandt andet restaurant Juliette, hvor der er langt mellem gæsterne i denne tid. Derfor er øget takeaway en oplagt mulighed for at få mere liv i stedet.

- I går (torsdag 12. marts, red.) havde vi ingen gæster om dagen og kun få spisende gæster om aftenen, så vi har stort fokus på takeaway, lyder det fra manager Rob Duivenvoorden, som har et enkelt hold gæster på besøg denne fredag midt på dagen.

Normalt er der tre kokke, tre tjenere og en opvasker på job en fredag aften. Nu er bemandingen skåret ned til tre; En kok og en tjener udover manageren.

- Så ender jeg nok med at stå for opvasken - udover de andre opgaver, lyder det med et smil fra Rob Duivenvoorden, som tilbyder tre slags burger-menuer, hvoraf den ene er vegetarisk.

Selvom Rob Duivenvoorden er familiefar, har han ikke pasningsproblemer.

- Mine kone er pædagog og er sendt hjem fra sit arbejde, så hun passer vores to børn hjemme i Skødstrup, siger Rob Duivenvoorden

Kære læser: Vi har valgt at låse alle artikler om coronavirussen op for at sikre, at alle lokale borgere har adgang til den bedst tilgængelige viden om den trussel, vi står over for. At hjælpe med at begrænse smitten af coronavirus er en naturlig del af vores mission om at understøtte det lokale samfund.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Der er noget ravruskende galt: Læserstorm satte avisen på sporet af fejl i corona-udmelding fra Sundhedsstyrelsen

Kultur

Syv danske festivaler står sammen: Ikke realistisk med festivaler før sidst på sommeren

AGF For abonnenter

Karakterbogen: Den lange polak var i særklasse, da AGF endelig fik knækket Randers

Annonce