Annonce
Aarhus

Aarhus-rigmand og Prins Joachim har købt østjysk butikskæde

Landmad åbnede sidste år sin hidtil største café i Studsgade i Aarhus, som i maj gennemgik en en større ombygning, så den nu rummer café i to etager. Arkivfoto: Jens Thaysen

Et ønske om at åbne 50 nye butikker og flytte hovedkontoret til Aarhus led et knæk for Landmad, som i september kom under konkursbehandling. Nu har konceptet fået nye, pengestærke ejere.

ØSTJYLLAND: Landmad startede som en lille gårdbutik i Grenaa, men voksede sig siden til seks selvstændige butikker rundt om i landet, et onlineunivers og en vision om at ekspandere til 50 butikker inden 2020. Men økonomien bag konceptkæden vaklede, og kæden kom tidligere på måneden under konkursbehandling.

- Landmad.dk A/S og Landmad Grenå ApS er under konkursbehandling. Der arbejdes målrettet på en løsning, som vi vil melde ud omkring, så snart det er muligt, skrev Louise Dolmer, kvinden bag Landmad, tidligere i september i en pressemeddelelse.

Den løsning har man nu fundet, og det er ejerkredsen bag De 5 Gaarde, som tæller familien Holch Povlsen, Prins Joachim og Lensgreve Bendt Wedell, der har opkøbt aktiverne i selskabet bag Landmad. Det skriver Landbrugsavisen.dk.

Det er nu op til de seks selvstændige butikker i kæden, blandt andet den i Aarhus, om de fortsat vil indgå i det nuværende koncept.

Annonce

Mere fokus på onlinesalg

De nye ejere har bedt Louise Dolmer fortsætte i virksomheden, hvor hendes rolle blandt andet bliver at udvikle konceptet. Man melder samtidigt ud, at der kommer et større fokus på onlinesalget med levering til hele Danmark.

- Da vi gik konkurs fik kurator uhyggeligt mange henvendelser - og det er så den konstellation, som kørte videre - og som jeg også er mest glad for, siger Louise Dolmer til Landbrugsavisen.dk, der for præcis et år siden luftede ambitionerne om at flytte hovedkontoret til Aarhus. Det blev dog aldrig til noget.

Butikkerne i Aarhus, Aalborg, Horsens, Skanderborg og Silkeborg er alle 100 procent ejede af franchisetagerne, og de var derfor ikke omfattet af konkursen.

Butikken i Grenaa var til gengæld, og det er endnu uvist, hvad der skal ske med butikken. Louise Dolmer oplyser til Landbrugsavisen, at man arbejder på at finde en køber.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Efter drama på havnen: Turbåde indstiller al sejlads

Annonce