Annonce
Aarhus

Aarhus søger chef til at forvalte millionpulje til film

Filmby 3 er så godt som færdig og tages i brug 1. januar 2020. Nu søger kommunen en ny chef for Filmby Aarhus. Foto: Axel Schütt
Aarhus Kommune søger en ny chef til at stå i spidsen for Filmby Aarhus. Den konstituerede chef søger ikke selv jobbet.

AARHUS: Vil du stå i spidsen for at udvikle Filmby Aarhus og den vestdanske film- og mediebranche i de kommende år?

Sådan starter et jobopslag fra Aarhus Kommune, der nu søger en ny, permanent chef for Filmby Aarhus.

Men der kunne ligeså godt have stået: Vil du stå i spidsen for at forvalte en millionpulje, der aldrig har været større, til Den Vestdanske Filmpulje, som er en regional filmfond.

Filmby Aarhus er i en rivende udvikling i disse år, hvor man står foran at tage det tredje byggeri af filmbyen, filmby 3, i brug 1. januar 2020. Det bliver en film- og medieklynge, der løfter Filmby Aarhus op på i alt cirka 16.000 kvadratmeter.

Ud over at skulle administrere og sikre fuld udlejning af lokalerne i filmbyen, som er et væsentlig indtægtsgrundlag, skal chefen føre den nye aftale mellem staten og de regionale filmfonde ud i livet.

Annonce

Flere penge til film

I det budgetforliget for 2020 afsatte forligspartierne i Aarhus Byråd ekstra 2,6 millioner kroner i øget kommunalt tilskud til Den Vestdanske Filmpulje. Det betyder at de otte deltagende kommuner i Den Vestdanske Filmpulje nu tilsammen yder 10 millioner kroner, og det udløser i alt 23,7 millioner kroner i medfinansiering fra staten.

Aftalen var et stort skridt for filmproduktion i Vestdanmark, som betyder, at der er flere penge til at støtte spillefilm, animationsfilm, kortfilm og dokumentarfilm.

Og støtten er ikke kun kunststøtte. Det er også ren business og omsætning i andre brancher i Aarhus.

- Vi ved, at for hver krone, som Den Vestdanske Filmpulje investerer i den århusianske filmbranche, bliver der skabt en omsætning på 4,20 kroner i Aarhus Kommune. På den måde får den øgede medfinansiering stor betydning for hele byen, sagde kulturrådmand Rabih Azad-Ahmad (R), da budgetforliget blev vedtaget.

Erfaring kræves

Stillingen er blevet ledig efter at den hidtidige filmchef Carsten Holst blev forvaltningschef for Biblioteker og Borgerservice. Filmbyens souschef Steen Risom har været konstitueret som chef for filmby Aarhus i en periode. Men da han nu sidder i ansættelsesudvalget står det samtidig klart, at han ikke selv søger chefstillingen, bekræfter forvaltningen.

Kommunen søger en filmchef, der er "opsøgende, facilitetsskabende, har fingeren på pulsen og kan se muligheder i koblinger til andre områder som f.eks. lyd, mode, kunst m.m."

Man skal have erfaring fra film eller mediebranchen som for eksempel producer og have et bredt netværk i film- og mediemiljøet. Det foretrækkes, at man bor i regionen, og så lokker kommunen med et lønniveau på 850.000 kr. inklusiv pension.

Der er ansøgningsfrist 24. november.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

En stemning af første skoledag: 169 århusianere havde en fest med at blive danske statsborgere

Leder For abonnenter

Hykleri: Mail-sagen giver et vigtigt indblik i dansk politik

”Det vil være godt, hvis Venstre vil være med til at tage ansvar.” Sådan lød det fra finansminister Nicolai Wammen fredag eftermiddag i forbindelse med forhandlingerne om udligningsreformen. Han sagde altså med andre ord, at Venstre ikke tager ansvar, fordi partiet vil i en anden retning end den, Socialdemokratiet har fået kritik for af talrige socialdemokratiske borgmestre i det meste af landet. Søndag aften og efter at både Nicolai Wammen, som står i spidsen for den kommunale udligningsreform, og indenrigsminister Astrid Krag havde kritiseret Venstre for Christiansborg-fnidder, landede en mail, som udstiller Socialdemokratiets hykleri. Mailen, der var sendt fra Socialdemokratiets presseafdeling, blev offentliggjort i Jyllands-Posten og viste, hvordan man har planlagt ”angreb på Venstre”. Det skal ske både i de traditionelle medier og på sociale medier. Mailen udstiller noget, vi godt vidste. Den giver et indblik i, hvordan politik fungerer, men problemet er, at det kommer lige efter en ordkløveragtig kritik mod Venstre i en så vigtig sag som udligningsreformen. Fnidder og ordkløveri er hverdag i politik, men åbenlyst hykleri er heldigvis ikke. Det bør have konsekvenser, når politikere gør ting, der er med til for alvor at skade demokratiet og som puster til politikerleden. Vi vil se, at S virkelig tager afstand og mener, at mailen ikke er noget ”der skaber et godt forhandlingsklima” om noget så vigtig som udligningsreformen. Ikke bare i en generel mail til alle partierne, som den Nicolai Wammen sendte mandag.

Aarhus

Endnu en vej lukket af regnen: Vandet står højt på Nymarksvej

Aarhus For abonnenter

Ombudsmand trækkes ind i sag om privatisering af veje i Aarhus: Er der sket lovbrud og fiflet med sandheden?

Byudvikling For abonnenter

Det kan koste kommunen dyrt at sige nej til nedrivning af bevaringsværdige ejendomme

Annonce