Annonce
Sport

Aarhus-sejlere skal kæmpe om verdensmesterskabet i USA

Besætningen i aktion på 12-meter båden i Aarhus Bugten. Foto: Marselisborg Sejlklub
Marselis Sejlklub er repræsenteret i sejlsportens kongeklasse 12mR, når der til juli skal findes en verdensmester i Newport, USA.
Annonce

Sejlsport: Århusiansk sejlsport er stærkt repræsenteret, når der i midten af juli skal kæmpes om verdensmesterskabet i kongeklassen, 12mR. Et mandskab bestående af 14 sejlere skal forsøge at bringe 12-meteren Kiwi Magic KZ7 helt frem i feltet, når 21 deltagere skal konkurrere om podiepladserne i det, der også bliver kulminationen på New York Yacht Clubs 175 års regatta. Marselis Sejlklub bliver ikke eneste danske islæt i konkurrencen, da den tidligere OL-guldvinder Jesper Bank også stiller til start i konkurrencen, der afvikles i Newport, USA.

Den store båd Kiwi Magic KZ7 bliver oprindeligt bygget til at deltage for New Zealand i Americas Cup tilbage i sæsonen 1986-87. I de seneste tre sæsoner har båden dog haft hjemme i Marselisborg Havn, hvor den ofte er blevet luftet på Aarhus-bugten, hvor der er blevet trænet flittigt.

Besætningen har tidligere vist, at den sagtens kan begå sig på internationalt plan. Senest ved Wessel & Vett Cup, der blev afviklet i forbindelse med Aarhus Festuge, hvor båden sluttede forrest i samtlige sejladser mod konkurrenter fra Danmark, Norge, Sverige og Tyskland.

- Det bliver en helt unik oplevelse at sejle 12-meter i de historiske omgivelser, hvor Americas Cup oftest er blevet afviklet, udtaler Morten Schmidt, der er et af de 14 besætningsmedlemmer.

- Vi glæder os til at dyste i en af de største legender i Americas Cups historie mod en række andre 12-meter både og også flere søsterskibe, lyder det i en pressemeddelelse.

Om det også kan blive til dansk triumf er uvist, Morten Schmidt udpeger århusianerne som outsidere.

Den store båd, der i sin levetid har hjemtaget fire verdensmesterskaber, er i disse på vej over Atlanten ombord på et fragtskib sammen med to andre både, der også skal deltage i konkurrencen. Den 14 mand store besætning drager selv afsted midt i denne måned for at kunne træne og lære farvand og vindforhold at kende. Mandskabet skal deltage i andre mindre stævner, men det bliver dysten om verdensmesterskabet fra 8.-14. juli, der bliver den helt store test.

Kiwi Magic KZ7 var i aktion ved en sejlads i forbindelse med Aarhus Festuge i 2018, hvor den satte sine konkurreter til vægs hver gang. Foto: Søren Wiegand
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

David Nielsen holder hånden over udskældt AGF-målmand: - Fodbold er et sted, hvor det stadig er helt i orden at mobbe

CORONAVIRUS

Live: 2,2 millioner danskere får nu 1000 kroner hver

Aarhus

Restriktioner og corona-smittede: Maskinmesterskolen har indført fjernundervisning

Sport

Torsdag aften kan en færøsk by eksplodere i jubel - og en århusiansk forsvarsspiller og hans klub er årsagen

Annonce