Annonce
Aarhus

Aarhus skal have flere træer: Vær med til at bestemme, hvor de skal stå

Teknik og Miljø har indgået en aftale med Plant et Træ for at sikre, at der bliver plantet flere træer i Aarhus. Plant et Træ sørger for at fundraise omkostninger til indkøb af træer, mens Teknik og Miljø sørger for plantning og efterfølgende pleje af træerne. Arkivfoto: Jens Thaysen
Nyt samarbejde mellem Teknik og Miljø og Plant et Træ skal sikre flere bytræer i Aarhus.

AARHUS: I løbet af sommeren vil et tre meter højt træ af stål komme på rundtur i Aarhus Kommune for at agere blikfang for en fundraising-indsats, som skal skaffe midler til flere bytræer.

Træet er en del af et nyt samarbejde mellem Teknik og Miljø og organisationen Plant et Træ.

Hvor ståltræet bliver placeret er ikke tilfældigt, men er valgt af århusianerne. Via aarhus.dk/ønskettræ har de siden 2018 kunnet pege på, hvor der bør plantes flere træer.

Det er en bekostelig affære at plante flere træer. Ét fem meter højt bytræ koster cirka 20.000 kroner. Med aftalen står Plant et Træ for at fundraise omkostninger til indkøb af træer, mens Teknik og Miljø sørger for plantning og efterfølgende pleje af træerne.

Når der er samlet penge til et træ, rykker ståltræet videre til et nyt sted i kommunen.

Jens Døssing fra Plant et Træ og Kim Gulvad Svendsen, der som repræsentant for Aarhus Kommune, underskriver den nye samarbejdsaftale. Foto: Aarhus Kommune

10.000 træer

Indsatsen skal ses i lyset af byrådets beslutning om, at Aarhus skal have 10.000 træer inden 2025. Derfor har Teknik og Miljø indgået et samarbejde med Plant et Træ.

- 10.000 træer er et meget ambitiøst mål, og succesen er afhængig af samarbejder med organisationer som Plant et Træ, der deler vores vision om et grønnere Aarhus. Jeg håber, at indsatsen vil få endnu fleres øjne op for vigtigheden af det grønne i bybilledet, udtaler siger Bünyamin Simsek (V), rådmand for Teknik og Miljø, i en pressemeddelelse.

Hos Plant et Træ er man glade for aftalen:

- Vores fælles ønske om flere bytræer er den perfekte ramme for Plant et Træs primære formål - almennyttig træplantning, samt skolebørns læring og forståelse for naturen, lyder det fra Jens Døssing, informationschef hos Plant et Træ.

Man kan stadig være med til at påvirke, hvor ståltræet skal placeres ved at ønske et træ på www.aarhus.dk/ønskettræ.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

Påkørt betjent opereret i hjernen: Han er stadig i livskritisk tilstand

Aarhus

Far og bror til sigtet i sag om påkørt betjent: Vi fik overtalt Mohamad til at melde sig

Annonce