Annonce
Aarhus

Aarhus skal have mere skov

Denne skov i Åbo er en af de nyeste skovrejsninger i Aarhus Kommune. Yderligere 2.800 hektar skov er på vej frem mod 2030. Foto: Scanpix

Kommuneplan 2017 opererer med at vi skal have en halv gang mere skov i Aarhus.

Annonce

AARHUS: Grønt er godt for øjet. Derfor skal Aarhus have mere skov.

I forslaget til kommuneplan øges skovarealet til 8000 hektar inden 2030.

Det svarer til en stigning på 2800 hektar eller en forøgelse på en halv gang mere skov end i dag.

Der bliver ikke tale om skov, der producerer træ, men i stedet skov, der egner sig til at blive brugt af friluftsmennesker.

Skovrejsningen skal dog også tjene det praktiske formål at beskytte grundvandet mod nedvaskning af pesticider. Sådan som de sidste skovrejsninger ved Åbo og Beder.

De nye skove vil blive placeret rundt omkring i kommunen, hvor sammenhængende områder, der egner sig til frilufsliv skal udvikles.

Skovene vil primært blive rejst tæt på byer, hvor der er mennesker med behov for fritidsliv, frisk luft, motion, afstressning og naturoplevelser.

Skovene skal ligge i områder med høj natur- og landskabsværdi som skove og engsøer, men kan også placeres i jordbrugsområder.

Samtidig er det planen i skovene tæt på byerne at udvikle nye udflugtsmål for århusianerne. Blandt andet skal der bygges nye shelterpladser.

Byrådet har fra 2017 afsat 2,5 millioner kr. om året til skovrejsning.

Annonce

Slut med at gnave i parkerne

Også byboere uden hang til lange spadsereture i det åbne land kan se frem til mere grønne omgivelser. For kommuneplanforslaget lægger op til at sikre eksisterende parker, så der ikke bliver "gnavet" i dem fremover. Sådan som det for eksempel er sket i Langenæsparken, da Læssøesgades Skole udvidede med en indskolingsafdeling.

"Byrådet vil sikre, at de eksisterende parker inden for Ringvejen og vækstakserne fastholdes i deres fulde udstrækning som ubebyggede grønne arealer med offentlig adgang," står der i planen og det bekræfter kommuneplanchef Niels-Peter Mohr:

- Byens parker må ikke reduceres mere. På samme måde skal kommunen plante to nye træer, hver gang de fælder ét træ, fortæller han.

Kommuneplanforslaget lægger også op til, at der etableres endnu flere grønne områder.

Det betyder krav om, at byudviklingsprojekter skal bidrage til en grønnere by. Det kan være i form af flere træer, grønne tage eller et kvalitetsløft i en nærliggende park. Mulighederne er mange.

Byens parker må ikke reduceres mere. På samme måde skal kommunen plante to nye træer, hver gang de fælder ét træ

Niels-Peter Mohr, kommuneplanchef
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Krav om mundbind i busser og letbane: Smilet er gemt af vejen i Smilets By

AGF

AGF-cheftræner er yderst tilfreds med europæisk lodtrækning: - Vi spiller på hjemmebane, så selvfølgelig er vi favoritter

Annonce