Annonce
Kultur

Aarhus-skuespiller genopfrisker Vietnam-film

Halvt original. Anders Bircow er med i nostalgisk projekt.

Den århusianske skuespiller Mads Koudal er ude med et nyt projekt, der vil få nogle Vietnam-film-fans til at slikke sig om munden.

Annonce

Sammen med Dennis Bahnson driver Koudal selskabet »Half Past Original«.

Det har netop produceret en ny samling på tre film i stil med de gamle fra Vietnam.

Selskabet har tidligere produceret filmen Jesus Resurrected, hvor Carl Mar Møller ses i rollen som Gud, men denne gangkaster de sig over Vietnam-krigen, i en kærlig parodi på de gamle firser-film.

I de tre korte film American Soldier (part I, II & III) møder vi Anders Bircow i topform som en krigsliderlig oberst, Thomas Ernst blive tortureret og Mads Koudal som en skydegal kaptajn. Den har den nok længste dødsscene i filmhistorien.

Året er 1973, og Vietnam-krigen er ved at være slut.

Kaptajn Jep Kolby (spillet af Mads Koudal) og menig Korey Tucker (spillet af Thomas Ernst) er blodsbrødre og har kendt hinanden, siden de var børn.

Men da krigen byder ud, bliver Korey Tucker taget til fange af en gal vietnamesisk torturbøddel (også spillet af Mads Koudal), og kaptajn Jep Kolby må derfor begive sig ud på en farlig mission, for at redde sin blodbror tilbage igen.

Jep Kolby støder ind i flere forhindringer på sin vej - det bliver en kamp mod 100.000 vietnamesere, men også en indre kamp om at tilfredsstille sin mentor, den krigsliderlige oberst Dalton Saxon (spillet af Anders Bircow).

American Soldier er en tre-delt spoof-film, som refererer til et utal af 80'er film så som Rambo, Mission in Action og American Ninja.

American Soldiers to bagmænd, Dennis Bahnson og Mads Koudal, beskæftiger sig, i dette regi, primært med komik og action, for at tilfredsstile deres indre nostalgiske passion for 80'er-film.

Dennis Bahnson arbejder til daglig med visuelle effekter i den danske reklamebranche.

Mads Koudal har medvirket i en del produktioner i ind- og udland.

I fødebyen Aarhus spillede han for et par år siden hovedrollen i den Robert-nominerede film Upstairs og superskurken i det indonesiske biograf-hit Merantau.

Han er snart aktuel som skuespiller og tekstforfatter på den nye TV-kanal Comedy Central Denmark.

Link til videoerne:

https://www.youtube.com/watch?v=khf0lniDXuw (Part 1)

https://www.youtube.com/watch?v=aY1CJv1Eorw (Part 2)

https://www.youtube.com/watch?v=s9WqoC9nZQ8 (Part 3)

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus For abonnenter

Se hele listen: Her lå de bevaringsværdige bygninger, der er revet ned

Annonce