Annonce
Aarhus

Aarhus stort skridt nærmere ny letbaneetape

Et flertal i Folketinget har bevilget penge til en VVM-undersøgelse af letbanens etape to. Som illustrationen viser, bringer den letbanetoget op gennem Ny Banegårdsgade.Visualisering: Aarhus Kommune.

Flertal i Folketinget uden om regeringen afsætter 40 millioner til at undersøge næste etape for letbanen i Aarhus.

Aarhus Letbanes næste etape kom fredag et stort skridt tættere på virkeligheden.

Det skete, da et flertal af partier i Folketinget på et pressemøde fortalte, at de vil afsætte 40 millioner kr. til at lave en undersøgelse af linjeføringen. En såkaldt VVM-undersøgelse.

Det er Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti, Enhedslisten, SF og Radikale i Folketinget, der netop har netop indgået en aftale i forligskredsen "Bedre og billigere offentlig Transport", som afsætter 40 millioner kroner til en såkaldt VVM-undersøgelse i Aarhus af anden etape af letbanen. Etapen består af en letbane mellem Aarhus Ø og Brabrand og en letbane mellem Lisbjerg og Hinnerup.

Socialdemokraternes chefforhandler på aftalen er tidligere Aarhus-borgmester, Nicolai Wammen. Han siger:

- Selv om regeringen ikke er med på det, er der et flertal blandt Folketingets partier for at afsætte 40 millioner kroner til at gennemføre en VVM-undersøgelse af næste etape af letbanen i Aarhus og samtidig undersøge en ny terminal i Brabrand, siger Nicolai Wammen.

Han er rigtig glad for, at forligskredsen på denne måde kan samles om at undersøge muligheden for at styrke den kollektive trafik i landets næststørste by.

- Det er meget vigtigt at vi kommer videre med letbanen, og det er en stærk opbakning til tankerne bag letbanen, at vi nu tager det næste skridt, siger Nicolai Wammen.

Til Brabrand og Hinnerup

Letbanens etape to indeholder faktisk to etaper:

Den ene går mellem Aarhus Ø, Aarhus C og Brabrand
Den er 10,8 km lang og får 21 standsningssteder.

Forventet anlægsomkostning: 1.240 mio. kr.

Den anden etape går fra Hinnerup til Lisbjergskolen
8,2 km lang
10 standsningssteder
Forventet anlægsomkostning: 670 mio. kr.

Annonce

Wammen: En god dag for Aarhus

Partierne bag forliget "Bedre og Billigere Offentlig Transport" afsætter i alt 762 millioner kroner over de næste to år til at styrke den kollektive trafik. Aftalen sikrer blandt andet en avanceret busløsning i Aalborg og afbødning af takststigninger på Sjælland, 100 millioner kroner til en cykelpulje og så altså 40 millioner kroner til en VVM-undersøgelse af anden etape af letbanen i Aarhus.

- Det er en rigtig god dag for Aarhus og Østjylland og jeg glæder mig over den store opbakning, kommenterer Nicolai Wammen.

Betyder denne støtte, at Aarhus også kan forvente, at staten vil give tilskud til næste etape?

- Nu tror jeg vi skal tage et skridt ad gangen. Nu har vi afsat en pulje til VVM-undersøgelsen og undersøgelse af en togstation i Brabrand, og når vi kender resultatet af disse undersøgelser må vi se på de videre perspektiver, svarer Nicolai Wammen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Nyt plejehjem for demensramte borgere åbner i Aarhus

Aarhus

Livet i en fredet bygning: - Vi lever på husets præmisser

Danmark

Få overblikket over de nye rejseregler her: Hvornår må vi grænsehandle og rejse på ferie?

Annonce