Annonce
Aarhus

Aarhus Street Food gør klar til genåbning mandag: Men ikke alle boder har overlevet krisen

Aarhus Street Food er lige nu tomt for siddepladser og gæster. Mandag åbner man igen, men det er ikke alle madboder, der står klar. Foto: Axel Schütt
Når Aarhus Street Food åbner garagen igen mandag bliver det ikke med alle 27 køkkener. Flere har nemlig ikke klaret den lange nedlukning, fortæller direktøren, der har gjort klar til at langt flere gæster kan sidde udenfor i læ.
Annonce

AARHUS: På mandag går det for alvor løs for restaurationsbranchen i Danmark, når det igen bliver tilladt at drive restaurant.

Men hos Aarhus Street Food er man endnu ikke i gang med at stille borde og bænke klar i den enorme garage, der har været ryddet for siddepladser, siden man blev tvunget til at lukke ned.

Man ved nemlig slet ikke endnu, hvor mange mennesker man må have indenfor, når man åbner mandag klokken 11.30.

- Vi har normalt plads til 670 i garagen. Måske bliver det kun tilladt at have det halve. Det har vi stadig ikke fået regler for, men uanset hvad de kaster efter os, så skal vi nok være klar mandag, lyder det fra direktør Britt Vorre.

- Vi byggede markedet på 16 dage, så den her klarer vi også, selvom vi endnu ikke har retningslinjerne.

Vi har normalt plads til 670 i garagen. Måske bliver det kun tilladt at have det halve, men uanset hvad de kaster efter os, så skal vi nok være klar mandag

Britt Vorre, direktør Aarhus Street Food

Annonce

Ikke alle boder overlever

Aarhus Street Food tæller som en restaurant, men de enkelte boder er selvstændige virksomheder.

Og det er langt fra alle, der har klaret sig lige godt igennem den lange nedlukning.

- Når vi åbner på mandag er der køkkener, der ikke har overlevet. Ud af de 27, vi har nu, er det formentlig to-tre, der ikke genåbner, fortæller Britt Vorre.

Aarhus Street Food selv, der har 100 ansatte til at servicere, gøre rent og klare det tekniske, har klaret sig fint gennem krisen.

- Ugerne har været lange, men ikke længere for os end for andre restauranter. Vi har en god forretning, som kunne stå imod nedlukningen, og vi har ikke været i tvivl om, at vi kunne komme igennem, siger direktøren.

Annonce

Mere plads udenfor

Aarhus Street Food har de seneste uger brugt tiden på at male og renovere både indvendigt og udvendigt, ligesom man har gjort klar til langt flere udendørsgæster.

- Vi har fået store telte og parasoller sat op, så mange flere kan sidde udenfor i læ. Og så har vi oppet den på hygiejnen og håndsprit, siger Britt Vorre, der håber, at folk bliver ligeså gode til at holde afstand som dem, hun møder på gaden.

- Det ville være træls, hvis vi skal gå og være bussemænd og bede folk holde afstand for at passe på vores personale og gæster. Men når jeg er ude, ser det ud som om, at folk har vænnet sig til en ny virkelighed.

Store telte og parasoller skal sikre, at flere gæster kan sidde i læ udenfor. Foto: Axel Schütt
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

TV2 indgår forlig om video fra Aarhus: Ekstra Bladet får lov at beholde omstridte optagelser

Aarhus

Ministerens opråb til AGF og andre Superligaklubber: Planlæg som om alting bliver godt

Annonce