Annonce
Aarhus

Aarhus Svømmestadion åbner nyt bassin

<p>Aarhus Svømmestadion slå dørene op til nyt indendørsbassin mandag klokken 7. Foto: Aarhus Svømmestadion</p>

Svømmehallen på Ingerslev Boulevard slår dørene op til et nyrenoveret bassin mandag morgen klokken 7.

I fire måneder har indendørsbassinet været lukket, og motions-, elite- og fritidssvømmere har svømmet baner under åben himmel i udendørsbassinet.
Annonce
Indendørsbassinet på Aarhus Svømmestadion har nemlig været under renovering, men mandag klokken 7 er et nyt og bedre bassin igen klar til århusianske svømmeentusiaster.
»Det er en stor dag på mandag, når vi byder vores svømmere velkommen i et nyt bassin. Vi tager vores svømmende gæster og deres ambitioner seriøst, og derfor er det vigtigt for os, at vores faciliteter er i orden. Vi ved, at svømmerne er ivrige efter at springe i det nye bassin, og at der derfor kommer flere spændte gæster, allerede når vi åbner klokken 7. På åbningsdagen byder vi de første morgenfriske svømmere velkommen med kaffe og rundstykker før eller efter de springer i det nye bassin,« siger Stine Seneca, der er daglig leder på Aarhus Svømmestadion.
Bassinet har været under forvandling i fire måneder, og fra på mandag kan svømmerne opleve et bassin med hvide og blå fliser, der skal give vandet en flot blå farve. Og det er ikke kun bassinet, der har været under renovering. Også billetsalget er nyt på svømmestadion.
»Aarhus Svømmestadion er et svømmebad, hvor der kommer mange svømmere med høje forventninger og ønsker til deres svømmetræning. Med gode faciliteter udviser vi respekt for den ambitiøse atmosfære, og det sammen med et kompetent personale, giver vores svømmegæster den bedste oplevelse, når de svømmer. Derfor håber vi selvfølgelig også, at svømmerne bliver glade for at svømme i det nye bassin, og at der allerede på mandag bliver godt gang i svømningen frem til lukketid klokken 21,« siger Stine Seneca.
Det ny Aarhus Svømmestadion åbner mandag 14. november klokken 7.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Balanceplan - vi skal værne om de svageste

90 millioner kroner. Så meget står socialområdet til at skulle spare i den balanceplan, som rådmand Kristian Würtz (S) har fremlagt for byrådets partier. Det er besparelser, der vil gå umådeligt hårdt ud over vores svageste borgere. I skrivende stund foregår der politiske forhandlinger om planen. Jeg håber inderligt, at byrådets partier når til fornuft og i fællesskab finder frem til en løsning, så det ikke går så voldsomt ud over de af vores medborgere, der har det allersværest. For at give et eksempel står kommunens botilbud til at skulle spare 13 millioner kroner på driften, hvis balanceplanen gennemføres. Og det er vel at mærke i en sektor, der i forvejen er urimeligt hårdt presset. Vi risikerer, at det får fatale konsekvenser for vores medborgere med mentale lidelser eller fysiske handicap. For slet ikke at tale om personalet, der hver dag kæmper for at få enderne til at hænge sammen. Vilkårene for at udføre deres arbejde bliver kun svækket, hvis vi skærer ned på et tidspunkt, hvor der snarere er brug for flere investeringer frem for færre. Hvad med en fælles løsning? I en kommune som Aarhus bør det være en førsteprioritet, at vi værner om vores socialt udsatte borgere, hvad enten det er borgere med et fysisk handicap, en psykisk lidelse, misbrugsproblemer eller noget helt fjerde. Vores sociale sikkerhedsnet, som vi normalt sætter en dyd i at værne om, kommer simpelthen til at slå revner, hvis balanceplanen gennemføres med alle de besparelser, som er fremlagt. Men selvfølgelig nytter det ikke at fremsætte en klagesang uden at være villig til at finde pengene. For budgetterne på socialområdet er presset. Det skyldes betydelige merudgifter i hele den sociale sektor, fordi flere af vores medborgere har haft brug for hjælp, end forvaltningen havde forudset. Desværre er det en tendens i vores samfund, der vidner om, at flere og flere mennesker har brug for en hjælpende hånd i tilværelsen. Det er en stærkt bekymrende udvikling, som vi bliver nødt til at tage hånd om politisk. Derfor kunne det klæde byrådets partier at tage udviklingen på socialområdet alvorligt. Der er brug for, at alle hjælper til, så Aarhus Kommune ikke ender i socialpolitisk armod. Derfor opfordrer jeg politikerne til at gå til forhandlingerne med reelle forslag til, hvor pengene skal findes. For eksempel ville det være forbilledligt, hvis alle magistratsafdelinger bidrog til at sænke sparekravet på socialområdet. Det er en uvant adfærd, men ikke desto mindre nødvendigt, taget den krisesituation, vi befinder os i på det sociale område, i betragtning. Det ville klæde systemet at handle solidarisk frem for at holde fast i en silotankegang – særligt når det er vores svageste borgere, der står for skud. Jeg håber, politikerne er villige til at lytte til budskaberne fra tirsdagens demonstration, hvor flere af byens sociale og faglige organisationer i fællesskab forsøgte at gøre dem opmærksom på, at der er behov for en værdig balance i planen.

Aarhus

Overblik over stjerner og andre priser: Sådan gik det Aarhus ved Michelin-uddelingen

Aarhus For abonnenter

Eksperter om Michelin-uddeling: Aarhus bør være særligt skuffet

Annonce