Annonce
Aarhus

Aarhus Symfoniorkester skal spille Star Wars-tema for heavyrockere

Aarhus Symfoniorkester spiller på metalfestivalen Copenhell til sommer. Foto: Axel Schütt og Ida Guldbæk Arentsen/Scanpix

Jakob Stegelmann og Aarhus Symfoniorkester vil blandt andet spille Star Wars, Batmans og Supermans musikalske temaer på københavnsk metalfestival.

AARHUS: Metalfestival og det musikalske tema fra Star Wars. Det er nok de færreste, der vil mene, at de to ting passer sammen. Men det kommer ikke desto mindre til at ske på sommerens Copenhell Festival, hvor Aarhus Symfoniorkester sammen med Jakob Stegelmann, vil spille nogle af de mest legendariske temaer fra computerspil og film, skriver festivalen på dens hjemmeside copenhell.dk.

Udover Aarhus Symfoniorkester finder man blandt andre mørkets fyrste Ozzy Osbourne og den skeletmalede biskop med sine navneløse sjæle fra det svenske metalband Ghost på plakaten.

- Tiden må vise, hvordan det passer ind. Vi er sat på lidt før om eftermiddagen, og jeg tror, det bliver et afbræk, som passer godt. En af mine visioner har været at vise folk, hvor fantastisk symfonisk musik er, og hvor meget den betyder for vores oplevelse af film. Så selv om de ikke normalt går til sådan nogle koncerter, tror jeg, at de godt vil kunne lide det, siger Jakob Stegelmann til Politiken.

Annonce

Kendt fra Troldspejlet

En af grundene til, at Aarhus Symfoniorkester og Jakob Stegelmann er blevet booket til festivalen er Jakob Stegelmanns årtier lange beskæftigelse med sub- og populærkulturer.

De fleste kender ham nok som værten på Troldspejlet, og de fantasy- og science fiction-universer programmet dyrker er grunden til, at han er blevet booket til festivalen. Derefter har han sammen med Aarhus Symfoniorkester valgt, de numre der skal spilles på festivalen.

- Jeg har set fuldvoksne mænd have tårer i øjnene, når de hører Darth Vader-marchen blive spillet live - og den spiller vi selvfølgelig. Den her musik er så genial, at den kan passe alle steder, siger Jakob Stegelmann til Politiken.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Trods øget smittefare: Demonstration mod politivold og racisme i Aarhus

112

- Skal vi slice ham her? Truede ung mand med kniv og sparkede sidespejl af politibil

Annonce