Annonce
Kultur

Aarhus Teater afblæser resten af sæsonen: 130 forestillinger aflyses

Aarhus Teater aflyser resten af forestillingerne i indeværende sæson. Foto: Axel Schütt
På grund af coronakrisen, aflyser Aarhus Teater alle resterende forestillinger i indeværende sæson, der skulle have haft premiere i april og maj. Omkostningerne til mistede billetindtægter estimeres til 5,5 millioner kroner.

AARHUS: Aarhus Teater må som følge af coronakrisen aflyse alle forestillinger, der skulle have haft premiere i april og maj. Det drejer sig om cirka 130 forestillinger.

Aflysningerne gælder musikforestillingen Dracula på Store Scene, Lollikes Kagefabrikken på Scala, Alt er umuligt med Den Danske Scenekunstskoles Aarhus' afgangshold, samproduktionen med Sort/Hvid Made in China og Udflugten-forestillingen Dødsbo.

- Det er med stor ærgelse, at vi nu ser os nødt til at lukke resten af sæsonens forestillinger ned, siger Trine Holm Thomsen, teaterdirektør på Aarhus Teater og fortsætter:

- Vores alles helbred er naturligvis altafgørende, og det skal være sundhedsmæssigt forsvarligt når vi mødes i teatret. Men vi havde glædet os til at præsentere publikum for en række spændene og vidt forskellige forestiller her i foråret.

Det er desværre ikke muligt at flytte forestillingerne til et senere tidspunkt på grund af logistik og kontrakter.

Aflyste forestillinger og arrangementer

  • Dracula, Store Scene, 35 forstillinger
  • Kagefabrikken, Scala, 29 forestillinger
  • Alt er umuligt, Stiklingen, 26 forestillinger
  • Made in China, Studio, 15 forestillinger
  • Dødsbo, Udflugten - i et rigtigt dødsbo, 27 forestillinger
  • Over Torvet: Om Kaj Munk og Ordet / Livsaftryk
  • Tænkepauser: Om Ære samt ikke navngivet arrangement
  • Sæsonpræsentation på Store Scene
  • Rundvisninger og øvrige arrangementer

Hertil kommer de i forvejen aflyste forestillinger på Lyden af de skuldre vi står på (3), Ordet (9) og gæstespillet L'Odho performsTom Waits (3).

Hav tålmodighed med tilbagebetaling

Økonomisk er aflysningerne et hårdt slag for Aarhus Teater. Det forventes, at teatret kommer til at mangle 5,5 millioner kroner i tabte billetindtægter.

- Vi kigger på alle områder, hvor vi kan finde besparelser, og selv om det vil påvirke os dybt, så er der ikke fare for, at teatret vil gå konkurs med de nuværende kendte forudsætninger og forventninger til Folketingets hjælpepakker, siger Allan Aagaard, direktør på Aarhus Teater.

Alle der har købt billet til en af de aflyste forestillinger vil få pengene refunderet, men Aarhus Teater appellerer til, at man har tålmodighed.

- Vi opfordrer folk til at væbne sig med tålmodighed, da der vil være naturlig forsinkelse på tilbagebetalinger, ikke blot hos os, men hos kulturudbyderne i det hele taget, siger Allan Aagaard.

Han håber, at folk i fremtiden vil støtte op om Aarhus Teater:

- Det er samtidig mit ønske, at publikum vil støtte op om teatret og blive endnu flittigere teatergæste i næste sæson, det får vi brug for.

Billetsalget til den nye sæson åbner online om cirka tre uger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Udbrud af ekstra smitsom corona-variant: Vuggestue og børnehave i Risskov lukket

Sport For abonnenter

Kommentar: Der er ingen vej udenom - Uefa eller Hjulmand taler usandt

Aarhus For abonnenter

Beboere frygter, at dødskørsel på Aarhus Ø vil koste liv: Vagter og afspærring af p-plads er i spil til at dæmpe uroen

Annonce