Annonce
Kultur

Aarhus Teater: Håb om teater fra august, hvis der må sælges billetter nok

Teaterkoncerten med denne mands musik, C. V. Jørgensen, kan blive første forestilling på Aarhus Teater efter coronalukningen. Premieren er planlagt til 14. august. Foto: Frederikke Brandt
Udsigt til, at "Teaterkoncert C. V. Jørgensen" kan få premiere som planlagt i august, hvis Aarhus Teater må lukke tilstrækkeligt med tilskuere ind.

AARHUS: Jacob Madsen Kvols, Anne Plauborg og de andre skuespillere fra Aarhus Teater må stå på scenen igen fra 8. juni. Men det hjælper ikke noget på den sæson, som slutter her til sommerferien. Aarhus Teater kan først spille igen fra august, og over for det er der også en vis usikkerhed.

- Det kommer meget an på, hvilke betingelser, det er under. Må vi kun fylde tilskuerpladserne op med 50 procent eller 30 procent af kapaciteten, er det usikkert, om det kan gå økonomisk. For omkostningerne er på 100 procent så snart, vi går i gang, siger Allan Aagaard, økonomisk direktør for teatret.

Annonce

Teateråbning

Aarhus Teater må åbne igen 8. juni. Måske bliver første forestilling "Teaterkoncert C.V. Jørgensen". Den er planlagt til 14. august.

Øver på Aveny T

Første forestilling, der kan komme på tale, er "Teaterkoncert C. V. Jørgensen" med Nikolaj Cederholm som instruktør. Den er en samproduktion med Aveny T i København, der skulle have haft premiere på den i denne måned. Men den spændte coronaen ben for.

- Aftalen er, at alle prøver foregår på Aveny T, så vi er afhængige af, at det bliver klaret, siger Allan Aagaard og tilføjer, at teatret er nødt til at kende retningslinjerne bedre, og de bliver først offentlige om en uges tid.

- Vi skal vide, hvordan vi må prøve. Skal vi holde afstand, for eksempel, så er det svært at spille. Politisk bliver der arbejdet på at få dispensationer, for eksempel ved at vi samtidig laver hyppige tests. Om det er muligt, afhænger af kapaciteten dér.

Aarhus Teater skulle have sluttet sæsonen 15. juni, og det er ikke muligt at tage en forestilling op med kort varsel. Normalt bruger teatret seks-otte uger med prøver, indtil en forestilling slippes løs til premieren.

Håndværkere i gang

En del af teatrets ansatte har genoptaget arbejdet.

- På værkstedet på Thorsøvej producerer vi kulisser og andet til brug for forestillingerne. Nogle skræddere er også i gang med kostumer, og sceneteknikere tager teknik ned og stiller op til de næste forestilling, oplyser Allan Aagaard.

Hvordan det hele vil ende økonomisk for teatret, er umuligt at have overblik over nu. Det afhænger blandt andet af, hvor mange personer, der må samles og dermed hvor mange, der kan se forestillingerne. Store Scene er størst med cirka 700 pladser.

- Men uanset hvad der sker, er det et vigtigt skridt, at vi har fået lov at åbne, siger Allan Aagaard, der leder teatret sammen med Trine Holm Thomsen, der er kunstnerisk chef.

Aarhus Teater har et budget på omkring 101 millioner kroner. 30 procent tjener teatret selv, resten er tilskud fra staten.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland For abonnenter

Tog på Odderbanen springer stationer over – og det bliver de ved med et stykke tid endnu

Annonce