Annonce
Aarhus

Aarhus Teater og festugen er klar trods begrænset publikum

Emil Prenter er med i Teaterkoncert C. V. Jørgensen, der har premiere på fredag på Aarhus Teater. Foto: Emilia Therese
Forsamlingsforbud fastholdes, men Teaterkoncert C.V. Jørgensen får premiere på fredag, og festugen har allerede indrettet sig på det.

AARHUS: C.V. Jørgensens forunderlige tekster og sange vil rulle over scenen på Aarhus Teater på fredag som planlagt. Det forlængede forsamlingsforbud hindrer ikke danmarkspremieren på teaterkoncerten.

Men der bliver restriktioner, og så har Aarhus Teater fået en god idé til pausen.

- Vi overholder de oprindelige regler for forsamlinger. Kun hvert andet sæde bliver besat. På den måde bliver der plads til 350 gæster i Store Sal, og folk vil blive ledt på plads af kontrollører, forklarer Allan Aagaard, økonomisk direktør for Aarhus Teater.

Annonce

Køletaske i pausen

I pausen må publikum ikke gå ud, for der er ikke plads nok på gangene i Hack Kampmanns mere end 120 år gamle teaterbygning.

- Men det betyder ikke, at gæsterne skal undvære en forfriskning i pausen. Vi laver en køletaske med en lille flaske rosévin, vand og snacks. Den koster 175 kroner. Til gengæld må folk tage køletasken med hjem, siger Allan Aagaard.

Instruktør Nikolaj Cederholm og skuespillere har øvet på Teaterkoncert C.V. Jørgensen siden i mandags, og det fungerer.

- De passer naturligvis på hinanden. Efter reglerne skal de holde to meters afstand, men der er særlige regler. De siger, at hvis det ikke er muligt at holde afstand, skal skuespillerne passe på og i øvrigt lade sig teste, siger Allan Aagaard.

Annonce

Program med forbehold

For Aarhus Festuge betyder de forlængede reducerede forsamlingsregler heller ingen ændringer.

- Vi har hele tiden planlagt konservativt med tanke for, hvad der ville ske i fase 4 af coronaen. Det betyder, at de ting, vi selv har planlagt, er mulige. Det gælder for eksempel i byparken mellem Musikhuset og rådhuset. Vi vil naturligvis gerne have så mange med som muligt, men det skal være forsvarligt, siger festugens chef Rikke Øxner.

Rikke Øxner: Vi må appellere til, at gæsterne bruger deres sunde fornuft. Foto: Axel Schütt


Vi har planlagt konservativt, så de ting, vi selv har planlagt, er mulige

Rikke Øxner, festugechef


-At ærgre sig nytter ikke, og lige nu fylder sygdommen mest, tilføjer festugechefen, der kan glæde sig over, at flere af arrangementerne er udendørs.

Annonce

Den sunde fornuft

- Den store åbningskoncert har vi jo for længst aflyst. En del vil vi under alle omstændigheder kunne gennemføre. Vi kan ikke vide, om sygdommen eksploderer, så vi må fjerne noget af det planlagte, men for eksempel en sejltur på åen med 12 mennesker kan vel ikke blive ramt.

Den internationale natcabaret i Hermans i Tivoli Friheden har allerede taget hensyn til, at pladserne ikke kan udnyttes fuldt ud, så den kan gennemføres.

- Vi må gå frem med stor forsigtighed og appellere til, at gæsterne bruger deres sunde fornuft. Kun med deres hjælp kan det hele lykkes, siger Rikke Øxner.

Forsamlingsforbud

  • Lørdag 8. august skulle forsamlingsforbuddet være hævet fra 100 personer til 200 personer, men på grund af stigende smittetal flere steder i landet, har sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke (S) ændret på den planlagte lempelse, så forsamlingsforbuddet fastholdes på 100 personer. Hvornår det eventuelt hæves vides ikke.
  • Forsamlingsforbuddet gælder for arrangører, som er underlagt retningslinjer for genåbningen – det er eksempelvis idrætsbegivenheder og kulturarrangementer.
  • Nogle arrangementer er undtaget fra forsamlingsforbuddet på 100 personer, men må ikke overstige 500 personer. Det er arrangementer, hvor deltagerne primært sidder ned; eksempelvis bryllupper på restauranter, generalforsamlinger i konferencecentre, sommeraktiviteter for børn og unge.
  • Fodboldkampe er undtaget og må overstige flere end 500 personer, hvis der holdes afstand.
  • Arrangementer i private hjem samt begravelser er også undtaget forsamlingsforbuddet, men er underlagt forbud mod at være samlet flere end 500 personer.
  • Politiske demonstrationer er undtaget forsamlingsforbuddet og loftet for store forsamlinger på 500 personer.

Teater og festuge

  • Aarhus Teater har premiere på fredag 13. august på Teaterkoncert C.V. Jørgensen.
  • Se www.aarhusteater.dk
  • Aarhus Festuge foregår 28. august-6. september.
  • Se programmet på www.aarhusfestuge.dk
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

De smarteste sygehuse klarede coronakrisen bedst: AUH er blandt de bedste i verden

Aarhus For abonnenter

Beboere frygter, at dødskørsel på Aarhus Ø vil koste liv: Vagter og afspærring af p-plads er i spil til at dæmpe uroen

Aarhus

Undrer du dig også? Hvorfor er der blå plastre på havneskulptur?

Annonce