Annonce
Kultur

Aarhus Teater præsenterer ny forestilling - men må aflyse to andre

Aarhus Teaters Nanna Bøttcher er alene på scenen i den kommende forestilling Gils & Boys, hvilket bliver danmarkspremieren på den britiske dramatiker Dennis Kellys anmelderroste, stærke og uhyggelige stykke. Foto: Kim Glud
På grund af corona-restriktionerne er Aarhus Teater nødt til at aflyse forestillingerne Kong Lear og YCLWB.

AARHUS: På trods af aktuel coronanedlukning og et uvist teaterforår planlægger Aarhus Teater alligevel at præsentere en ny forestilling til fra 16. juni.

Det bliver danmarkspremieren på den britiske dramatiker Dennis Kellys anmelderroste, stærke og uhyggelige stykke Girls & Boys.

Girls & Boys havde urpremiere på Royal Court Theatre i London i 2018, hvor The Guardians begejstrede anmelder beskrev Dennis Kellys stykke som "djævelsk foruroligende". Girls & Boys er europæisk dramatik fra øverste hylde og er en chokerende intens og rystende monolog om et ægteskab, der kører blodigt af sporet.

En kvinde er alene på scenen - spillet af Aarhus Teaters Nanna Bøttcher - og alt virker rigtigt og besnærende, når hun fortæller om sin stormfulde forelskelse i den mand, hun gifter sig med. Han er handlekraftig og med eget firma, de har fantastisk sex. De bor pænt, snart får de to livlige børn, pigen Leanne og drengen Danny, og kvinden får gang i sin karriere. Altså, et lykkeligt ægteskab. Eller rettere: Det ligner et lykkeligt ægteskab.

- Mens vi i denne ellers nedslående coronatid, hvor vi må aflyse den ene forestilling efter den anden, er jeg glad og stolt over, at det er lykkedes os at få en spritny forestilling med i denne sæson. Girls & Boys skriver sig ind i en stolt tradition på Aarhus Teater med stærke monologer fremført af vores egne skuespillere som for eksempel Mette Døssing i 4:48 Psychosis, Jacob Madsen Kvols i The Supreme Gentleman og nu Nanna Bøttcher i Dennis Kellys uhyggelige stykke, udtaler teaterdirektør Trine Holm Thomsen i en pressemeddelelse.

Girls & Boys får Danmarkspremiere 16. juni, hvor den spiller fire gange, og genoptages i den efterfølgende sæson fra 12. august.

Annonce

To aflyste forestillinger

Som følge af de forlængede corona-restriktioner, der indtil videre er gældende til og med 5. april, er Aarhus Teater nødt til at aflyse Kong Lear i Katrine Wiedemans iscenesættelse og med Jens Jørn Spottag i titelrollen. Forestillingen skulle have spillet frem til 12. marts.

Derudover bliver også YCLWB med ensembleskuespillerne Viktor Pascoe Medom og Mette Klakstein aflyst. Forestillingen skulle spille frem til 27. marts.

Tidligere denne vinter måtte Aarhus Teater desuden aflyse Nanna Cecilie Bangs nyskrevne stykke The Supreme Gentleman.

Girls & Boys

Danmarkspremiere Aarhus Teater Stiklingen 16. - 19. juni (sæson 20/21)

12. august - 11. september (sæson 21/22)

Af Dennis Kelly

Iscenesættelse Sigrid Johannessen

Scenografi David Gehrt

Medvirkende Nanna Bøttcher

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
AGF

På mandag kan man igen købe billet til en AFG-kamp

Annonce