Annonce
Kultur

Aarhus Teater sælger kostumerne

Aarhus Teaters kostumesalg plejer at være et tilløbsstykke, for der er som regel sjove fund imellem. Som her i 2012, hvor et stort Mickey Mouse-hoved var til salg. Arkivfoto. Martin Ballund

Aarhus: Hvis man drømmer om at være kardinal ved det næste kostumefest, står Århus Teater klar med muligheden derfor.

Fredag 14. og lørdag 15. december holder teatret nemlig kostumesalg. Og der er masser af vælge imellem. Fra fantasifulde dyrekostumer over præstekjoler til store diva-rober i prisklassen 50-1500 kroner.

Teatrets kostumelager rummer mere end 15.000 beklædningsdele, der siden teatrets åbning i 1900 er købt eller syet specifikt til de mange kendte og mindre kendte skuespillere, der har spillet på teatrets fire scener.

Da kostumerne er unikke, kan teatret ikke love, at man kan passe netop den rokoko-kjole, man har kastet sin kærlighed på. Men teatrets skræddere står klar med målebånd og rådgivning, så man kan koncentrere sig om netop de kostumer, der passer.

Scala Foyer er under kostumesalget omdannet til et oplevelsesunivers, hvor fortællinger om kostumerne og de skuespillere, der har båret dem, vil leve ved siden af rekvisitter og andre effekter fra teatrets 118 års historie.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre fremtid

En gruppe forældre slår alarm, fordi Aarhus Kommune vil ændre skoledistriktet i Åbyhøj. Gammelgaardsskolen vil få flere elever fra Bispehaven, og nu truer mange forældre med at flytte deres børn fra den skole til en privat. De mener, at børnene fra Bispehaven vil kræve flere ressourcer af Gammelgaardsskolen, fordi indvandrerbørnene, der kommer, har sværere ved at læse end etnisk danske børn. Det kan ramme dem, der i denne gruppe har brug for ekstra støtte. Ændringen af skoledistriktet har været i høring. Der er kommet 137 svar, 115 fra forældre, der advarer mod udvidelsen, og skolebestyrelsen ser forslaget som meget problematisk. Den har stor forståelse for, at der skal findes en løsning for børnene i vestbyen. Nu har 11 procent af eleverne på Gammelgaardsskolen behov for sprogstøtte. Det kan skolen håndtere, men bestyrelsen ser en fare i at få flere elever, der har brug for støtte. Det vil kræve ekstra ressourcer og ekstra penge. Måske skal der oprettes en ekstra klasse på skolen. Fra det nuværende distrikt skal potentielt 77 børn begynde i skolen. Hvis Bispehaven kommer med, er der 25 flere. Som det ser ud, skal fem elever fra Bispehaven ind i hver af de sandsynlige fire børnehaveklasser. Forældrenes bekymringer er også, at skolen ikke har plads til endnu en klasse. I forvejen har ikke alle klasser deres eget klasseværelse alene. Charlotte Korsgaard Nielsen er talsmand for Åbyhøj Dagtilbud og indstillet på at finde en løsning. Men gruppen er ikke inviteret til dialog. Her kan kommunen begynde. Tag alle med på råd og til debat om, hvordan sagen bedst klares. Jo mere viden, der ikke kommer til de rette, jo større er uvisheden og usikkerheden. Rådmand Thomas Medom (SF) erkender, at Gammelgaardsskolen allerede løfter en stor opgave for integrationen, og der følger nogle ressourcer med, siger han. Medom har ret i, at alle har et ansvar for alles børn. Men situationen er ulykkelig, og vi har ikke brug for flere parallelsamfund. Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre bliver fremtiden.

AGF

Stort tema om talentudvikling i AGF: Fra glemt sølvhold, transitionstræner til talenter der gik andre veje

Danmark

71-årig mand anholdt for at have kørt 22-årig værnepligtig ihjel: Havde parkeret bilen, så dens skader ikke var synlige

Annonce